צ' קוריאה: "קים הבן ישלוט ביחד עם הצבא והדוד"
עוברים להנהגה קולקטיבית לאחר מותו של הרודן? מקור מהימן המקורב למשטר בפיונגיאנג מסר כי הצבא נשבע אמונים לקים ג'ונג און הצעיר וחסר הניסיון. "לא סביר שתהיה הפיכה צבאית"
מותו של רודן - ידיעות אחרונות ב-ynet:
- הדמעות זולגות מעצמן: מדוע בוכים בצפון קוריאה?
הבן, הצבא או קיצונים - מי ישלוט בצפון קוריאה?
המקור הוסיף שהצבא הצפון קוריאני, ששוקד על פיתוח ארסנל גרעיני, נשבע אמונים למנהיג החדש וחסר הניסיון, שתפס את הפיקוד על השושלת המשפחתית בעקבות מות אביו, קים ג'ונג איל, בשבת האחרונה. משפחתו של קים ג'ונג און שולטת במדינה הקומוניסטית המבודדת מאז שנוסדה בסוף מלחמת העולם השנייה.
המקור גם אמר כי סין קיבלה הודעה על מותו של קים ג'ונג איל רק שלשום בשעות הבוקר המוקדמות, באותו יום שבו הטלוויזיה הממלכתית של צפון קוריאה פרסמה את החדשות המרעידות. המקור סירב להזדהות בשמו, אך אמינותו גבוהה ובעבר הוא סיפר לסוכנות הידיעות רויטרס על הניסוי הגרעיני הראשון של צפון קוריאה ב-2006, עוד לפני שהוא התרחש בפועל.
לפי שעה, המצב בצפון קוריאה נראה יציב לאחר שהצבא נתן גיבוי ליורשו של קים ג'ונג איל, בנו קים ג'ונג און. כך על פי המקור המהימן. "זה מאוד לא סביר", אמר המקור כאשר נשאל לגבי היתכנות הפיכה במדינה הקומוניסטית. "הצבא נשבע אמונים לקים ג'ונג און".
המקור אמר כי במצב שבו אין למדינה שליט צבאי חזק, הנהגה קולקטיבית תשלוט בצפון קוריאה ובה יהיו קים ג'ונג און, דודו והצבא.
צ'אנג סונג טק, בן 65, גיסו של המנהיג המנוח ודודו של קים ג'ונג און, יהיה זה שכנראה יחזיק במושכות השלטון ביחד עם הצבא ואחיינו חסר הניסיון. צ'אנג נבחר ב-2009 לוועדת הביטחון הלאומית, מועצת ההנהגה העליונה שהוביל קים ג'ונג איל בתוקף תפקידו כמפקד העליון של הצבא.
המקור גם אמר כי הניסוי בשיגור טיל שערכה צפון קוריאה שלשום נועד להזהיר את ארצות הברית שלא לנקוט צעדים נגדה. "עם הניסוי לשיגור טיל, בצפון קוריאה רצו להעביר מסר שיש להם את היכולת להגן על עצמם", אמר המקור והוסיף: "אולם לא נראה כי צפון קוריאה תערוך בעתיד הקרוב ניסוי גרעיני, אלא אם ארה"ב ודרום קוריאה יתגרו בה".