שתף קטע נבחר

 

רמב"ם: ארבעה ימים במיון, אין מקום במחלקה

חוסר במקומות אשפוז שוב נותן אותותיו בבתי החולים בצפון. המיון בבית החולים העמק בעפולה נסגר, וברמב"ם שבחיפה ממתינים עשרות חולים למיטות במחלקות הפנימיות

בחוץ אולי היו כמה ימים אביביים, אבל לפי המצב בחלק מבתי החולים נראה שהחורף בעיצומו. בבתי החולים בצפון הארץ נרשם הבוקר (יום ד') עומס רב של חולים, בעיקר בחדרי המיון ובמחלקות הפנימיות. חדר המיון בבית החולים העמק בעפולה נסגר לקבלת חולים חדשים. 

 

דיווחי חדשות נוספים על מערכת הבריאות:

בתי חולים בחיפה: 4 ימים בלי מקלחת

ברגע האחרון נמנעה שביתת אחיות בוולפסון

מנכ"ל ביקור חולים התפטר: הממשלה לא מסייעת

 

משרד הבריאות אישר לסגור את חדר המיון הפנימי בבית החולים העמק בעפולה בשל עומס חריג. כ-30 חולים ממתינים בחדר המיון לפינוי מיטות במחלקות הפנימיות, העמוסות אף הן בצורה חריגה. ההנהלה קראה לחולים לפנות בתחילה לרופא המשפחה בקופות החולים, ולהגיע לבית החולים רק במקרי חירום. ההנהלה הביעה התנצלות על המצב וקראה למי שכבר נמצאים בחדרי המיון להתאזר בסבלנות. מחלקות אחרות במיון, כמו מיון כירורגי, מיון ילדים ויחידת הטראומה - פחות עמוסות וממשיכות לפעול כסדרן.

 

בחדר המיון בבית החולים העמק מטופלים יותר מ-70 חולים, כשמתוכם יותר מ-30 ממתינים שתתפנה מיטה באחת המחלקות הפנימיות. ד"ר אורנה בלונדהיים, מנהלת המרכז הרפואי, הבהירה: "נתוני ה-OECD מצביעים על מספר מיטות נמוך משמעותית לעומת מדינות אחרות. זה מתבטא בעומסים בחדרי המיון בכל הארץ".

 

חיפה: 49 שעות במיון

כבר בחודש שעבר דווח על חוסר במיטות אשפוז בבתי החולים בחיפה, כשחלקם נאלצו להשיב פני החולים ריקם, כיוון שלא עמדו בעומס. היום נרשם מצב דומה בבית החולים רמב"ם בעיר. משרד הבריאות הנחה אמש את מד"א לא להעביר חולים לחדר המיון במקום, וכך הוקל מעט הלחץ אולם כ-50 חולים ממתינים בחדר המיון למיטות במחלקות הפנימיות. תפוסה מלאה של חולים מונשמים נרשמה עם קרוב ל-70 מאושפזים, דבר שמותח עד הקצה את יכולתם של האחיות והרופאים.

 

עומס בחדר המיון (ארכיון) (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
עומס בחדר המיון (ארכיון)(צילום: חסן שעלאן)
  

בחדר המיון הקולט בימים כתיקונם 75-80 חולים, יש כעת כ-110 חולים, 50 מתוכם אמורים להתאשפז במחלקות הפנימיות אולם ממתינים משום שאין מיטות פנויות. ה"וותיק" בין המאושפזים במיון נמצא שם כבר קרוב לארבע יממות.

 

תושבת חיפה בת 63, שוהה כבר 49 שעות במיון כשהיא סובלת מסחרחורות קשות. לדבריה, הגיעה לרמב"ם לאחר שהתברר כי חדר המיון בבית החולים כרמל סגור (בשל העברת המיון למבנה משופץ) ולאחר שהתברר כי מכשיר ה-CT בבית החולים בני ציון היה מקולקל. "אין לי טענות כלפי הצוות, ברור לי שהם לא רק עושים כמיטב יכולתם, אלא עושים כל מה שצריך", אמרה. "אני רק מקווה שיצליחו להתארגן לוגיסטית ושיהיה יותר קל לחולים".

 

חולה אחרת מחיפה, רחל בת 46 שוהה בחדר המיון "רק" יממה. "כבר אתמול בבוקר הייתי אמורה לעבור למחלקה הפנימית אבל לא מקבלים אותי. במיון אני לא מקבלת את הטיפול שאני צריכה. גם לא עושים בדיקות, ולמעשה מהבוקר אף אחד לא ניגש אלי בכלל". היא התלבטה: "אולי עדיף כבר ללכת הביתה במקום לחכות פה, אם בין כך אני לא מקבלת טיפול".

 

מחלקות עמוסות לעייפה. רמב"ם חיפה (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
מחלקות עמוסות לעייפה. רמב"ם חיפה(צילום: חסן שעלאן)
 

דובר רמב"ם, דוד רטנר, אמר כי כל מכונות ההנשמה בבית החולים נמצאות בשימוש. בהנהלה ציינו כי מצב זה מקשה מאוד על עבודת הצוות הסיעודי, ואף התריעו כי במקרה של תקלה לא ניתן יהיה למצוא מכונות הנשמה חלופיות.

 

סגן מנהל בית החולים רמב"ם ד"ר מיקי הלברטל, אמר ל-ynet כי הנהלת בית החולים נמצאת בקשר עם קופות החולים "במטרה להעביר חלק מהחולים לאשפוזי המשך במוסדות של הקופות, אך גם בהם יש מחסור במיטות. הכול משתלב עם הבעיה בכמות מיטות האשפוז בצפון כך שהמצב כרגע בבית החולים קשה מאוד. העומס אמנם הוקל מעט, אך זאת מפני שכמות החולים הגדולה מגיעה בשעות הצהריים ואחר הצהריים, לא בבוקר".

 

גם באזור חיפה קיבל מד"א הוראה ממשרד הבריאות להפנות חולים לבתי החולים הפריפריאליים, ולפיכך מועברים חולים מהקריות לבית החולים בנהריה. דרומית לחיפה מועברים החולים להלל יפה בחדרה, וחולים נוספים מועברים לבית החולים פוריה בטבריה.

 

בבית החולים סורוקה שבבאר שבע דיווחו בימים האחרונים על פניות רבות מהרגיל לחדר המיון. "אנחנו כבר מרגישים את החורף", הסבירו, ועם זאת הדגישו כי אין שום כוונה לסגור את חדר המיון.

 

בבתי החולים במרכז לא הורגש עומס מעבר למצב הרגיל לעונה, והזכירו כי בדרך כלל בשבועות הראשונים של חודש ינואר נרשם העומס הגדול ביותר. 

 

כך עולה גם מדו"ח ניטור התחלואה בשפעת של משרד הבריאות, שפורסם לפני כשבוע, ולפיו עד כה נראה כי בודדים בלבד לקו במחלה בישראל. בהשוואה לשנים קודמות מדובר בירידה משמעותית במספר הפונים למרפאות עקב המחלה. ההשערה היא שמשום שמאות אלפים התחסנו בשנה שעברה ובשנה הנוכחית, ניכרת מגמת הירידה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאושפזים במסדרון (ארכיון)
צילום: דורון גולן, ידיעות אחרונות
מומלצים