פסילת 300 הבגרויות: "גם מי שלא נבחן נענש"
תלמידים בתיכון בכפר קאסם שתלמידיו חשודים בהעתקה בבגרויות - כפי שפורסם לראשונה ב-ynet - אמרו שגם מי שלא נכנסו לבחינה נענשו ולא יוכלו להיבחן שנתיים. אחרים ערערו: "הראיות חלשות, הרסו לנו את העתיד"
הפסילה ההמונית של בחינות הבגרות בתיכון מקיף כפר קאסם, שפורסמה לראשונה ב-ynet, ממשיכה להסעיר גם היום (יום ד') את תושבי העיר. תלמידים שבחינותיהם נפסלו סיפרו כי הם חשים מושפלים ומאוכזבים, ולטענת כמה מהם המשגיחים ומשרד החינוך החמירו עמם בצורה יוצאת דופן - ואף הענישו תלמידים שכלל לא ניגשו לבחינה.
עוד בנושא פסילת הבגרויות בכפר קאסם:
- הורי המעתיקים נגד משרד החינוך: 'עונש קולקטיבי'
- העתקות במגזר: 'מנהלים מעלימים עין כדי לרַצות'
- בית ספר שלם חשוד: 300 בחינות בגרות נפסלו
"יש לי ציונים מצוינים, ופתאום חושדים בי שהעתקתי למרות שבכלל לא ניגשתי למבחן ביחידה הרביעית באנגלית - וגם הענישו אותי בפסילה לשנתיים", סיפרה אחת התלמידות ל-ynet, וטענה שאינה היחידה במצב זה. גם אחרים סיפרו על בעיה דומה.
אחד התלמידים החשודים בהעתקה ציין כי לא ברור לו מדוע היא נפסלה. "נכנסתי למבחן הבגרות בפיזיקה ובתחילת המבחן לא הרגשתי טוב והחלטתי לא למסור את המחברת", סיפר טאופיק ג'בארין. לטענתו, "זה מראה שהחלטת משרד החינוך לא מקצועית ומבוססת על ראיות חלשות וחסרות בסיס". לדבריו, הוא הגיש ערעור,
"העונש מאוד מדאיג ומפחיד אותי".
בצעד חריג קבע משרד החינוך כי לפחות 300 מחברות בחינה במקצועות שונים, שאותן חיברו כ-170 תלמידים בתיכון, נפסלו. כמו כן, במשך שנתיים לא יוכלו התלמידים להיבחן בבחינות הבגרות כעונש. מחברת "תגבור", שאחראית על המשגיחים, נמסר כי הם העבירו למשרד החינוך את הממצאים שבידיהם, ובמשרד אימתו את הדברים שעל פיהם הוחלט על הפסילה ההמונית.
ראש ועד ההורים המקומי, עבד אל-והאב חיראללה, אמר כי הוא מצפה שמשרד החינוך יבדוק לעומק את הנושא. "העתיד של התלמידים נהרס, אנחנו לא נוותר ונילחם עד הסוף, עד שהתלמידים יקבלו את זכויותיהם".
התלמידה ה' שחשודה כי העתיקה בבגרות, אמרה כי מאז שנודע לה על העונש היא לא מפסיקה לבכות.
"קיבלתי את הידיעה על החשד והפסילה קשה מאוד, נכנסתי להלם, אני כל הזמן בוכה, כי העתיד שלי נהרס". בניגוד לטענות המשגיחים כי התלמידים הרעישו והשתוללו, אמרה ה' כי היא וחבריה היו בשקט. "הכול עבר ללא הפרעה ולכן אני חושבת שנפלתי קורבן", היא ציינה והסבירה כי גם אם משרד החינוך יחליט לבטל את העונש, "עוגמת הנפש תישאר".
ממשרד החינוך לא התקבלה תגובה.