אסירות בנווה תרצה: "הרוצחות מנהלות את הכלא"
כלואות טוענות שדווקא השפוטות בגין עבירות חמורות מקבלות משב"ס יחס מועדף ותפקידי מינהלה נוחים כגון ראש אגף התעסוקה, מנהלת המתפרה ועוד. לדבריהן: "הנהלת הכלא מפחדת מהן". שב"ס בתגובה: הטענות משוללות יסוד
אסירות בנווה תרצה טוענות שדווקא הכלואות שהורשעו ברצח או הריגה, "אלה שיש להן דם על הידיים", זוכות למעמד ויחס מועדף מצד שב"ס . המתלוננות ששוחחו עם ynet מגדירות זאת כ"מי שרצחה - זכתה", מאחר שהאסירות הללו מקבלות תפקידי מינהלה בין כותלי כלא.
"הן למעשה מנהלות את הכלא", אומרת המתלוננות. "נכון שאסירות רוצחות מקבלות יותר כבוד מאסירות אחרות, אבל זה בינינו לבין עצמנו. שב"ס לא צריך לתת להן מעמד אחר. הן רצחו והרגו אז הן צריכות להיות סגורות בתאים, ולא להסתובב בכלא ולקבל תפקידים ניהוליים".
בין האסירות נגדן מופנות התלונות נמצאת סיגלית חיימוביץ', ששפוטה ל-24 שנים על רצח הנער אסף שטיירמן ב-2002. לטענת האסירות, חיימוביץ' מנהלת את אגף התעסוקה. סבטלנה זורין, שנשפטה ב-2005 למאסר עולם על רצח קשיש והצתת גופתו, מנהלת את המתפרה.
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- ברק נגד ליברמן: "בריטניה זה לא מאוריטניה"
- בן 52 הואשם באונס ומעשים מגונים בקטינות
- חיילים: איימו שאם לא נתרום דם, לא נצא הביתה
- צבי בר: לא רוצה שיקראו לבורסה על שמי
סימונה מורי, שנשפטה ב-1996 למאסר עולם על רצח בן זוגה יחד עם המאהב שלה, מנהלת את הקנטינה. נוסייבה טהא, שנשפטה ב-2006 ל-12 שנות מאסר על מעורבות ברצח בעלה, מנהלת את ענף הניקיון. אולגה בוריסוב, שנשפטה ב-2009 לשמונה שנות מאסר על כך שהטביעה את בנה למוות, היא אחראית ניקיון.
אנג'ל שלגין, שרצחה ב-2006 קשישה בה טיפלה בגלל ויכוח על 10 שקלים, נשפטה למאסר עולם והיא אחראית הניקיון באגף ההפרדה. דלאל גנאם, שרצחה קשישה בבית אבות ב-1997,
גם היא אחראית ניקיון ומסתובבת בכל הכלא ללא ליווי.
"יש אסירות מלומדות ומוכשרות אבל הן לא מקבלות תפקידים כאלה", אומרות המתלוננות. "התפקידים הניהוליים ניתנים רק לאסירות שיש להן כוח בגלל הדם על הידיים. זה אבסורד וזה מוזר אבל כנראה שהנהלת הכלא מפחדת מהאסירות הרוצחות".
האסירות מציינות שגם אחרי מינויה של גונדר משנה שרה פרידמן למנהלת נווה תרצה לא התרחש שינוי בשטח: "ציפינו שתעשה משהו, אבל לצערנו כלום לא נעשה. אסירות עם דם על הידיים ממשיכות לנהל את הכלא ולשלוט בו".
משב"ס נמסר בתגובה: "הטענות משוללות כל יסוד. שיבוץ האסירות בתפקידיהן נעשה על ידי ועדה מיוחדת השמה דגש על כישוריהן, הוותק שלהן ותהליך השיקום שעברו, וזאת ללא קשר לסוג העבירה בגינה נשפטו. למניעת טענות שונות, מקפיד פיקוד בית הסהור לבחון שילובן ולנייד את האסירות בין התפקידים מדי תקופה בעת הצורך".