רעידת אדמה: הפילים הזדווגו לעיני המבקרים
מתכוננים לדור העתיד בחצר הפילים האסיאתיים בספארי ברמת גן. מותק, זכר בן 51 ולה-פטיט, נקבה בת 25, הזדווגו בקולניות בחצר הפילים האסיאתיים לעיני המבקרים. אם השניים הצליחו? התשובה בדמות גור או גורה תגיע רק בעוד פחות משנתיים
בדרך כלל חיות הבר המוחזקות בספארי מזדווגות הרחק מעיני המבקרים והמטפלים, אך הפעם ציפתה הפתעה קולנית וכבדת משקל לכל מי שהגיע אל קרבת חצר הפילים האסיאתיים בספארי ברמת-גן.
עוד בערוץ בע"ח:
- פרס לצלמת מישראל שתיעדה לוויתנים יורקים
הקולות הרמים שהשמיע הפיל מותק, הזכר השליט בן 51 שנה, שחיזר במרץ אחרי לה-פטיט, נקבה בת 25 שנה בחצר הפילים, הדהדרו ברחבי הספארי. קרן אור, רכזת המידע הזואולוגי בספארי, מיהרה להגיע למקום כשהיא חמושה במצלמת וידאו קטנה והצטרפה אל עשרות האנשים שצפו במתרחש. לאחר מספר דקות, לה-פטיט, נענתה לחיזוריו של מותק והשניים החלו להזדווג במרץ.
הבת הקטנה של לה-פטיט, לה-בל, בת החמש שנולדה בספארי, הגיעה יחד עם ורדה, הנקבה הבכירה והוותיקה בת ה-53 לצפות במתרחש. ההזדווגות בין הפילים היא מורכבת בעיקר נוכח המשקל הכבד של הזכר, שצריך לעמוד על שתי רגליו במשך זמן קצר במהלך ההזדווגות.
הקולות הרמים והמראה הנדיר של פילים מזדווגים באור יום לעיני כל, גררו גל צחוק ומבוכה בקרב חלק מהמבקרים שהביטו במתרחש. בספארי מקווים כי בעוד פחות משנתיים, לה-פטיט תמליט גור או גורה בריאים, אך מציינים כי הדרך עוד ארוכה עד שהשניים יסיימו להזדווג.
הפילים האסיאתיים נחשבים לקטנים יותר במימדי גופם מקרובי משפחתם, הפילים האפריקניים, אך עדיין מדובר ביונקים גדולים וכבדים מאוד. הזכרים האסיאתיים מגיעים לגובה של כשלושה מטרים ולמשקל של עד כחמישה טון.
מערכת הרבייה של הפילים אף היא מותאמת לגודלם העצום. איבר מינו של הפיל עשוי להגיע לאורך של עד כשני מטר, במטרה לסייע לו להתגבר על המרחק בינו לנקבה. הזכרים מגיעים לבגרות מינית בגיל 14 שנה ומעלה ואילו הנקבות מקדימות אותן ובשלות להזדווג ולהרות בגיל תשע שנים לערך.
בדרך כלל בטבע, הזכר והנקבה יעדיפו להתרחק מקבוצות הפילים כדי להזדווג. תקופת ההריון בקרב הנקבות האסיאתיות היא בין 17 חודשים ל-22 חודשים ובדרך כלל, הריונות בהם הנקבות נושאות זכרים עשויים להתארך בעוד כחודש.
פיל אסיאתי בוויטנאם. מתמעטים בטבע (צילום: WWF-Canon)
בסכנת הכחדה בטבע
תוחלת החיים של הפילים האסיאתיים בשבי היא עד כ-70 שנה. בעולם מצבם של הפילים האסיאתיים נמצא בכי רע בטבע. כיום האוכלוסיה מוערכת בכ-45 עד 51 אלף פילים בלבד. כ-30 אלף מהם חיים בהודו וכ-10,000 חיים בשבי ברחבי אסיה.
לפני כשלוש שנים התפרסם דו"ח של קרן הטבע העולמית (WWF) וארגון השימור TRAFFIC, המזהירים כי הסחר הבלתי חוקי במוצרי שנהב בוויטנאם מאיים על מעט הפילים האסיאתיים שנותרו בטבע. ככל שמחירי השנהב גבוהים יותר בשוק השחור, כך חזק יותר התמריץ של סוחרים לשלם עבור ציד פילים.
- עוד חדשות על חיות בר