אונסק"ו: לא נממן מגזין פלסטיני שהילל את היטלר
העיתון לילדים "זאיזפונה", שמתאר את ישראל כארץ גנובה, לא יקבל עוד כספים מארגון החינוך והתרבות של האו"ם. המנכ"לית הבהירה לאבו מאזן: "חברות באונסק"ו היא יותר מהנפת דגל"
הרשות הפלסטינית רשמה הישג עם קבלתה לארגון אונסק"ו – ועתה היא נדרשת ליישר קו מבחינה ערכית. ארגון החינוך, התרבות והמדע של האו"ם הודיע על הפסקת המימון של מגזין הילדים הפלסטיני "זאיזפונה", בשל תכניו האנטישמיים. מנכ"לית הארגון, אירנה בובקובה, פנתה לנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, והבהירה לו ש"חברות באונסק"ו משמעותה מעבר להנפת דגל, פירושה שותפים לערכים של סובלנות וכבוד לאחרים".
פלסטין באונסק"ו - הכתבות האחרונות:
דגל פלסטין מתנוסס במטה אונסק"ו בצרפת
אונסק"ו: אין כסף מארה"ב - אין מיזמים חדשים
תגובה חריפה: ארה"ב הפסיקה את המימון לאונסק"ו
הממשלה אישרה: כספי המסים חוזרים לפלסטינים
ההחלטה התקבלה בעקבות תלונה שהגיש השגריר האמריקני באונסק"ו, דיוויד קליון. במכתבו לבובקובה, כתב: "את חייבת לנקוט צעדים מידיים ליידע את הפלסטינים שהפצת רעל אנטישמי ואנטי-ישראלי במערכת החינוך ובתקשורת שלהם אינה הדרך לסובלנות, כבוד ושלום".
לפי מכון המחקר הישראלי PMW, העוקב אחר התקשורת וספרי הלימוד הפלסטיניים, המגזין נוהג באופן תדיר להלל את הג'יהאד נגד ישראל, לפאר מתאבדים ולתאר את הנאצים והיטלר באור חיובי. לצד זאת, נמצא כי בנושאים שאינם קשורים לישראל או ליהודים, רוב התכנים הם חיוביים וחינוכיים. הם מקדמים את ערכי המשפחה, מעודדים ילדים לקרוא ומעודדים קשרים בין מוסלמים, נוצרים ודרוזים.
באחד המאמרים הקיצוניים ביותר במגזין "זאיזפונה", מתארת נערה פלסטינית את הערצתה להיטלר על שהרג יהודים. הנערה מספרת כיצד פגשה את היטלר בחלום והוא אמר לה: "הרגתי יהודים כדי שכולכם תדעו שהם אומה שמפיצה הרס ברחבי העולם". כמו כן, המגזין מציג את חיפה ויפו כערים במדינת פלסטין, או כערים כבושות, ומתאר את ישראל כמדינה "גנובה" ו"כבושה".
"מכשול ענקי בהשגת תרבות של שלום"
עם היוודע החלטת הארגון, הודיע מנכ"ל הוועד היהודי-אמריקני, דיוויד האריס, כי הוא מברך על המהלך והביע תקווה כי בעקבותיו, ינקוט אונסק"ו עוד צעדים במטרה לחקור איך הפלסטינים מנצלים את הכספים שהוא מעביר בפרויקטים אחרים.האריס סיפר כי גם הוא ואנשיו פגשו את ראשי אונסק"ו בפריז, וושינגטון וניו-יורק, והתריעו בפניהם על תכני המגזין לילדים. הם מחו בנוסף על המסרים המועברים במערכת החינוך הפלסטינית כולה, ואמרו למנכ"לית אונסק"ו כי "הכישלון המתמשך של הרשות לתקן את ספרי הלימוד וחומרים אחרים מטעמה בכל הנוגע לישראל וליהודים, הוא מכשול ענקי בהשגת תרבות של שלום. ילדים שמלמדים אותם לשנוא בגיל צעיר, לעתים קרובות מנהלים חיים מלאי שנאה".
הרשות הפלסטינית התקבלה בסוף אוקטובר לשורות הארגון, שחרת על דגלו את קידום השלום והחינוך ברחבי העולם, ועוררה סערה גדולה. ארצות הברית הגיבה לכך בהקפאת המימון האמריקני, שנאמד ב-22% מתקציב אונסק"ו (80 מיליון דולר), וגורמים בממשל טענו כי הצעד בוצע תוך עקיפת המשא ומתן לשלום. גם ישראל הודיעה על הקפאת כספי המסים והמכסים שהיא גובה עבור הרשות ובשיווק כ-2,000 יחידות דיור מחוץ לקו הירוק, אך בסופו של דבר, חידשה את העברת הכספים.
התגובה החריפה עוררה מצוקה תקציבית באונסק"ו, שמממן עשרות פרויקטים ברחבי העולם המקדמים את מטרותיו. גורם בארגון אמר כי הוא יאלץ לעשות שימוש בכספי החירום שלו, שהיקפם 30 מיליון דולרים, ובמקביל ראשיו הודיעו רשמית כי הוא לא יעסוק במיזמים חדשים עד סוף השנה.
Read this article in English