רבבות במיסה בבית-לחם: "זהו חג פלסטיני"
בבית לחם חגגו את הולדת ישו פלסטינים לצד תיירים מרחבי העולם. תיירת מארה"ב: "נפלא להיות במקום שבו ישו נולד"
העולם הנוצרי חוגג את חג המולד : בכנסיית המולד בבית לחם התקיימה הלילה (יום א'), במזג אוויר גשום, מיסת חצות של חג המולד תחת שרביטו של הפטריארך הלטיני בירושלים, פואד טואל. במיסה השתתפו עשרות אלפי בני-אדם, בהם גם הנשיא הפלסטיני אבו-מאזן, ראש הממשלה הפלסטיני סלאם פיאד, ראש ממשלת סנט וינסנט רלף גונזלבס, שר החוץ הירדני נאסר ג'ודה ושר החוץ ההונגרי, יאנוש מרטוני.
פלסטינים בבית לחם אמרו כי הם מקווים שבזכות רוח חג המולד הם יזכו למדינה בקרוב. קודם למיסה השתתף אבו מאזן בארוחת ערב חגיגית לכבוד חג המולד. בארוחה הוא אמר: "אנו מאמינים בשלום ופועלים להשגתו. לא נסטה מדרך השלום, משום שהוא אינטרס חיוני לעם הפלסטיני, לאומה הערבית ולעולם כולו וגם לעם הישראלי".
אבו מאזן תקף בדבריו את פעולות "תג מחיר" שהתגברו לאחרונה ואמר כי הצתת מסגדים, שריפת עצים ופגיעות בפלסטינים על-ידי מתנחלים הינם מעשים לא מוסריים ובלתי נסבלים.
לבית-לחם הגיעו לא מעט תיירים. "נפלא להיות במקום שבו ישו נולד", אמרה אירמה גולדסמיט, בת 68 מווירג'יניה. "אני צופה במיסת חג המולד כל שנה בטלוויזיה, אבל השנה להיות כאן זה שונה. להיות במקום שהמושיע שלנו נולד - זה מדהים".
הפלסטינים לא הסתירו את שמחתם מבואם של התיירים. "אנחנו אוהבים לחלוק את החגיגות עם אחינו הנוצרים", אמר אמל עיישה, שהגיע לכיכר המרכזית בבית לחם יחד עם שלוש בנותיו. "זהו חג פלסטיני ואנחנו מאוד אוהבים להגיע לכאן כדי לראות את החגיגות".
גם בנצרת חגגו המאמינים את חג המולד. אמש התקיימה צעדה בעיר שאירגנה עמותת המולד בשיתוף עיריית נצרת, ובה השתתפו אלפים. הצעדה יצאה משכונת הפועלים והסתיימה
ברחוב הראשי של העיר, בחגיגה גדולה - שבה נורו זיקוקים. את החוגגים בירכו ראש העיר, ראמז ג'ראיסי ומספר רב של אנשי ציבור ודת.
סגן ראש העיר נצרת, עלי סלאם, אמר: "אווירת השמחה שוררת בעיר נצרת כי היא עיר של אהבה, אחווה ושלום עם כל תושביה". הכומר אמג'ד בשארה מכנסיית הבשורה קרא לשלום ולהפסקת שפיכות הדמים בעולם הערבי. ח"כ חנין זועבי, שהשתתפה גם היא בחגיגות, אמרה: "אנו ממתינים לימים שבהם נזכה לשמחה".
חג המולד הוא חג נוצרי המציין את יום הולדתו של ישו. במהלך המאה שעברה הפך החג לאחד האירועים הפופולריים ביותר בעולם המערבי, מנהגיו השונים נחשבים למסורת משפחתית עממית הנחגגת על ידי מאמינים אדוקים ואנשים חילונים כאחד.
Read this article in English