גיל הפרישה לנשים יישאר 62: "הפופוליזם ניצח"
ללא מתנגדים, אושרה הצעת החוק המקפיאה את גיל הפרישה לחמש השנים הקרובות. שר האוצר שטייניץ כעס: "חוק המעדיף פופוליזם על שכל ישר", אך ח"כ גלאון השיבה: "הישג לנשים"
ברוב של 77 תומכים מול 0 מתנגדים, אישרה היום (ב') מליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק שמותירה את גיל הפרישה מעבודה של נשים על 62, עד שנת 2017. בתגובה, תקף שר האוצר, יובל שטייניץ, את המהלך, וכינה אותו "ניצחון הפופוליזם על השכל הישר".
עוד בערוץ החדשות :
אישור ההצעה ביטל למעשה את ההעלאה הצפויה של גיל הפרישה ל-64 בתחילת 2012, וכן את תוכנית משרד האוצר להשוות את גיל הפרישה של נשים לזה של גברים (67) עד שנת 2026. כצפוי, הגיב שטייניץ בכעס לתוצאות ההצבעה, ואמר כי זו "מנוגדת להיגיון הכלכלי והיא לרעת הנשים - כי התשלומים שיקבלו בפנסיה נמוכים בהרבה משל הגברים".
לדברי שר האוצר, "בכל אירופה מעלים את גיל הפרישה של נשים וגברים לגיל 67. יש מדינות שהולכות מעבר לזה. רק בישראל הכנסת חוקקה חוק שכמעט כל סיעות הבית התאגדו מאחוריו. זו לא שעתה היפה של הכנסת, גיל הפרישה יועלה בעתיד גם לנשים וגם לגברים, זה מה שקורה בכל העולם, ורק כנסת ישראל הלכה לאחור". שטייניץ הוסיף כי חשב שיהיה היום "יום חג" בשל נתוני האבטלה, אך "הצבעה פופוליסטית ומנוגדת להיגיון הכלכלי לא תאפשר לנו להמשיך, ולכן אני לא שותף למסיבה הפופוליסטית שהתרחשה כאן לפני מספר רגעים".
לעומתו, הביעה ח"כ זהבה גלאון (מרצ), אחת מיוזמות החוק, שמחה על אישורו, ואמרה כי מדובר ב"הישג גדול לנשים בישראל, שמביא עמו רוח של שינוי דרמטי בסדרי העדיפויות הלאומיים. הצבעת הכנסת בעד החוק היא ניצחון במאבק
למניעת הפגיעה בנשים עובדות, והיא מבהירה כי גיל הפרישה לא יעלה כל עוד לא הצליחה המדינה לצמצם את הפערים בין גברים לנשים בשוק התעסוקה".
ח"כ דליה איציק (קדימה) הדגישה כי "מדובר בחוק המהווה הישג חשוב ומשמעותי ביותר עבור ציבור הנשים במדינת ישראל. מהיום, כל אשה עובדת מעל גיל 62 חופשייה לבחור בעצמה מתי לצאת לפנסיה. חוק זה סותם את הגולל לפחות בחמש השנים הבאות על ניסיונות האוצר לפגוע בציבור הנשים ולהדיר אותן מזכויות הפנסיה שלהן.
גיל הפרישה של נשים בישראל עומד כיום על 62, אך חוק שנחקק לפני 6 שנים קובע כי יחולו על גיל הפרישה מייצבים אוטומטיים שיעלו אותו מעת לעת בהתאם לעלייה בתוחלת החיים בארץ. הצורך בהעלאת גיל הפרישה של נשים נובע מהעלייה ההדרגתית בתוחלת החיים אשר יוצרת גירעון בקופות הפנסיה אם היא אינה מלווה בהעלאת גיל הפרישה. מנגד, ישנן טענות רבות כנגד השוואת גיל הפרישה של נשים לזה של גברים ובראשן, שכרן הממוצע של הנשים במשק, שהוא משמעותית נמוך יותר מזה של גברים והעובדה שקיימות עדויות לכך שנשים מתקשות יותר מגברים למצוא עבודה אחרי גיל 50.