אחמדינג'אד מציג: איסלאמיק שיק באיראן
אנשי הדת ממליצים על צ'אדורים, המכסים את הנשים מכף רגל ועד ראש, אך הנשים מעדיפות מעילים וצעיפים. הפשרה: תחרות ממשלתית - "השמלה האסלאמית היפה ביותר"
שיק ושוק, גרסת איראן: החוק ברפובליקה האסלאמית של איראן דורש מנשים לכסות את גופן ואת שערן במרחבים הציבוריים, אך את הבחירה כיצד לעשות זאת הוא משאיר בידי הנשים. התוצאה: בלבול ברחובות. בעוד שהמוסלמים השיעים מייעצים לנשים ללבוש צ'אדור - גלימה מסורתית, שחורה בדרך כלל, המכסה את הלובשת מכף רגל ועד ראש - יש איראניות המעדיפות ללבוש מעילים צמודים וכיסוי ראש.
עוד בערוץ החדשות:
צ'אבס חנן 141 אסירים, אך השאיר שופטת במעצר
יוטה: אשה שנחטפה ניצלה בזכות פייסבוקהנשיא מחמוד אחמדינג'אד מצא את הפתרון: קידום בגדי נשים שעברו אישור ממשלה. המטרה: להציג לנשים מגוון תלבושות תחת הסיסמה: "איסלאמיות ויפות". תצוגת אופנה שמומנה על ידי הממשלה הציגה 110 עיצובים נבחרים לנשים, שהסתובבו והביטו באהדה במעילים ובכיסויי ראש, כחלק מתחרות "השמלה האיסלאמית הטובה ביותר". קבוצת שופטים, גברים בעיקרם, הסתובבו יחד עם צוותי טלוויזיה והעניקו ציונים למעילים השונים בהתאם לפונקציונליות, העיצוב ורמת האיסלאמיות שלהם.
איראן והבגדים:
קולקציית הקיץ באיראן - בחסות המשטרה
משטרת האופנה באיראן: אסור ללבוש סקיני ג'ינס איראן: השימוש בבובות ראווה - רק עם כיסוי ראש
שוקופה ארבפור, סטודנטית לעיצוב אופנה בת 23, אחזה בהערצה במעיל קטיפה כחול. "טווס", דגם המעיל, היווה הבדל של עולם ומלואו מהצ'אדור השחור שלבשה. "אני מעריצה אותו" אמרה על המעיל.
ארבפור הסבירה כי התחרות לא מעניינת אותה, וציינה כי אם הדבר היה תלוי בה, היא הייתה לובשת משהו כמו מעיל הטווס במקום הצ'אדור השחור שלגופה. "אני לובשת את זה כי המשפחה שלי רוצה. לצערי, בהשוואה לאומות אחרות, אנו עומדים בפני מגבלות בבחירות הלבוש שלנו".
המגבלות הללו נתמכות על ידי אסלאמים אדוקים הטוענים כי "תרבות" הכיסוי של נשים מגנה עליהן, ומונעת מהן להפוך לחפצי מין. הם לרוב מגנים פרסומים מערביים המשתמשים בגופן של נשים כדי למכור מוצרים. אולם אפילו הם הבינו שמאבק ב-70% מאוכלוסיית הנשים במדינה מתחת לגיל 35, שמעדיפות ללבוש מעילים וכיסוי ראש במקום צ'אדורים, הוא מאבק שסופו להיכשל.
מדי יום ברחובות טהרן ניתן למצוא נשים במעילים פתוחים, איפור כבד ותסרוקות בלונדיניות המכוסות בצעיפים צבעוניים. באופן טכני הן לא מפרות את קוד הלבוש, אך הן עדיין יכולות להיעצר. תשובתם של המוסלמים האדוקים למצב היא אכיפה מוגברת יותר של הנעשה ברחובות. פרט לקמפיין השוטף של משטרת הצניעות של איראן, הנושאת נאומי תוכחה ואף עוצרת נשים שלבושן הוגדר כ"מגונה", נסגרו בחודש נובמבר 70 חנויות של מעצבי אופנה, ויותר מ-400 חנויות המוכרות שמלות המוגדרות "פסולות".
Read this article in English