גנץ על שירת נשים: בערבי הווי, יינתן פטור לדתיים
הרמטכ"ל אומר בהתייחסו לפשרה בנוגע לשירת נשים, כי באירועים רשמיים של היחידות, כולם חייבים להשתתף, אבל באירועי הווי "אפשר וצריך לכבד את האנשים". את ההחלטה לא לאפשר לנשים לשיר בבה"ד 11 שחשפה נועה תשבי, הגדיר: "אירוע לא-טוב"
הרמטכ"ל, רב אלוף בני גנץ, אומר כי ניתן לאפשר לחיילים לא להשתתף באירועי הווי על רקע שירת נשים, אך באירועים פורמליים - כולם נדרשים להשתתף. בשידור השירותרום בגלי צה"ל, אמר הבוקר (יום ג') הרמטכ"ל בראיון לאילנה דיין כי "באירועי הווי, שאינם אירועים פורמליים או תְכניים של היחידה, אפשר וצריך לכבד את האנשים".
עוד בערוץ החדשות :
לדברי גנץ, "אנחנו לא רבים עם האנשים, אנחנו מחפשים לא איך לריב איתם, אנחנו מחפשים איך לשרת איתם. וזה אומר שבאירועי הווי, אנחנו פוטרים את האנשים ובאירועי תוכן ובאירועים פורמליים כולם משתתפים".
הוא הבהיר כי צה"ל ישמור על שוויון לנשים: "בצה"ל יש מקום לשירות נשים בכל מקום שבו הן יכולות לתרום. אין איסור על שירת נשים ואין שום חלופה פיקודית זולת המפקד. מי שקובע מה שקורה בחדר זה המפקד ולא שום סמכות אחרת. מדינת ישראל וצה"ל חייבים להקפיד שהסמכות הפיקודית היחידה היא של המפקדים. אין אוטוריטה סמכותית
זולתם".
בהתייחסו להחלטה לא לאפשר לנשים לשיר במסגרת שירה בציבור כחלק מטקס חנוכה, שנחשפה בטוויטר של נועה תשבי, אמר גנץ: "שמעתי על האירוע הלא-טוב הזה. אני מתכוון שהוא יתוחקר ואין לי כוונה שאירועים כאלה יחזרו על עצמם".
תשבי סיפרה כי אחייניתה, המשרתת בבסיס המדובר, חוותה הדרת נשים לאחר שחיילות הציעו לקחת חלק פעיל בטקס חנוכה, אך נדחו לאחר שנאמר להן כי רק גברים יכולים לשיר. מדובר צה"ל נמסר אתמול בהתייחס לאירוע הזה כי "שני אנשי מילואים של הרבנות הצבאית חרגו מהנחיות ספר הבמה שהוכן לאירוע החנוכה בבסיס, כאשר ציינו מגבלה שלכאורה קיימת בהשתתפות חיילות בשירה במסגרת האירוע".
בראיון, התייחס גנץ גם לאירוע בו תועד עם שר הביטחון, אהוד ברק, בזמן שהשניים מתבדחים בנושא שירת נשים בצה"ל. "אני חושב שאנשים מבינים את ההבדל בין אירוע שהוא בדיחה לבין דברים שהם רציניים, ומי שיסתכל על כמות הקצינות שמשרתות בצה"ל בתפקידים בכירים מבין שהמציאות היא לחלוטין שונה מהבדיחה".
בהמשך, הודה הרמטכ"ל, ואמר כי "אני חושב שטעיתי באופן שבו התבטאתי ובמקום שבו התבטאתי, ועל כך התנצלתי, המשכתי הלאה. הדברים האלה הם חד-משמעיים: נשים תשרתנה בכל מקום בצה"ל שהן צריכות לשרת, יכולות לתרום מבצעית ויכולות להתמודד עם הסביבה המבצעית".
הסערה סביב שירת נשים בצה"ל עלתה לכותרות בחודש ספטמבר האחרון, בעקבות תקרית שאירעה בקורס קצינים
בבה"ד 1. תשעה צוערים דתיים שהשתתפו בערב מורשת קרב על מבצע "עופרת יצוקה" יצאו מהאולם כשזמרת צבאית החלה לשיר. בעקבות זאת, הודחו מהקורס ארבעה מבין הצוערים.
על-פי פקודות מטכ"ל, חייל דתי זכאי להשתחרר מפעילות הנוגדת את אורח חייו ואמונתו, כאשר מדובר ב"פעילות פנאי או נופש". לאחר האירוע, ביקשו הרבנים הראשיים מגנץ לאשר לחיילים להימנע משירת נשים. הם הבהירו כי הם מצפים מהמפקדים לאפשר לכל חייל לצאת בצורה מכובדת מאירוע צבאי שיש בו שירת נשים. הרמטכ"ל השיב להם כי התנגשות זו שבין הפקודה וההלכה אכן דורשת טיפול.