סקי בפוקושימה: מדרונות לבנים, ומונה גייגר
תשעה חודשים אחרי הצונאמי ודליפת הכור הגרעיני - נתוני התפוסה באתרי הסקי בפוקושימה בסימן עלייה. אלפי הגולשים מתעדכנים מדי-יום במצב השלג ובמצב הקרינה
לבשו מעיל, הכינו את ציוד הגלישה, ואת מוני הגייגר שלכם. אתרי הסקי בפוקושימה שביפן
פתחו באופן רשמי את עונת הגלישה, תשעה חודשים לאחר אסון הצונאמי והדליפה הרדיואקטיבית מהכור הגרעיני שבאזור.
- רוצים לגלוש עוד? היכנסו לערוץ הסקי שלנו
בהרים המתנשאים מעל אזור הכור שנפגע יש למעלה מ-20 אתרי נופש המיועדים בעונה זו בעיקר לגולשים. בגדול ביותר שבהם יש מסלולים באורך 11 ק"מ, והאזור כולו מארח אליפויות גלישה בהשתתפות מתחרים מכל העולם. כעת האתרים הולכים ומתמלאים, בצד הכרזת השלטונות על כך שהכור המסוכן הגיע למצב של "כיבוי קר".
לאחרונה דווח כי התפוסה באתר הסקי בפוקושימה עומדת על כ-70 אחוזים ביחס למה שהיה במקום לפני רעידת האדמה וגלי הצונאמי. יש לציין כי אתרי הנופש והארוח במקום היו לפני חודשים בודדים מקום מפלט גבוה להמונים שנמלטו מאימת הגלים והשטפונות. כמעט רבע מיליון פליטים נמלטו מהאזורים שנפגעו, ובצל הדליפה מהכור בפוקושימה.
ומי אחראי לפריחה התיירותית המפתיעה? מסתבר שתיירים רבים מסין פוקדים לאחרונה את האזור. גם מהונג קונג וטיוואן הגיעו תיירים רבים, ומדובר במספרים גבוהים יותר מאלה שהיו שם לפני אסון הטבע. ביפן מעריכים כי עד חודש מארס ישובו מספרים המבקרים לאלה שהיו באזור בשנת 2010.
עם פתיחת עונת הגלישה באופן רשמי הגיעו למקום אלפי גולשים, אחרי שלגים כבדים שירדו שם. הנופשים שהגיעו לאזור התעדכנו לא רק במצב השלגים, אלא גם במדידת הקרינה היומית לאוויר ולמצרכי המזון הנעשית שם מאז הדליפה בכור הגרעיני. ה"טלגרף" הבריטי דיווח כי כמה מהגולשים אף הצטיידו מראש במוני גייגר אישיים, כדי לשמור על בטחונם.
"ההשפעה על התיירות מהתאונה בכור הגרעיני היתה נוראית", אמר בכיר ברשות התיירות האזורית, "נקטנו במספר צעדים כדי לסייע בשיפור התיירות, בהם מדידות קרינה במזון ופרסום נתוני הקרינה באינטרנט".
"גולשים חוזרים לעשות סקי בפוקושימה, ואנו שמחים שרבים מאורחינו מגיעים עם כל המשפחה", אמר ל"טלגרף" דובר של אחד המלונות באזור.
אליפות סקי בפוקושימה. ארכיון
צילום: tpower1978,cc
מומלצים