שתף קטע נבחר

 

ברק: "נדרשתי להפסיק פעילות של שנים במיידי"

"אהוד ברק בע"מ" על שולחן ועדת ביקורת המדינה: שר הביטחון הגיב לדו"ח של לינדנשטראוס, שעסק בהעברת השליטה בחברות - שהמשיכו להזרים מיליונים - לבנותיו. ברק: "מכבד את המבקר ואת מסקנותיו, פעלתי בתום לב"

מה עושים עם התנהלותו המטרידה של שר הביטחון סביב החברות שהעביר לבנותיו? זהו נושא הדיון שקיימה הבוקר (יום ב') הוועדה לביקורת המדינה בכנסת, ששמעה את דבריו של אהוד ברק בנושא דו"ח מבקר המדינה בעניינו. "מכבד את המבקר ואת מסקנותיו", אמר ברק, תוך שהוא מסביר את השתלשלות העניינים ומדגיש: "הייתי צריך להפסיק פעילות של חמש שנים במיידי". ynet העביר שידור חי מהדיון.

 

עוד בערוץ החדשות :

 

במהלך הדיון, הדגיש ברק כי הוא "מתייחס ברצינות רבה לביקורת ולחוות הדעת. אני רוחש כבוד רב למבקר, מאמין שחייבים לקבל המלצות ולנהוג לפיהן". הוא הוסיף כי הוא מקבל את המסקנות והביקורת. "מיד עם פרסום הדו"ח פעלתי בכל האמצעים שברשותי כדי ליישם את ההמלצות. כל הפעולות שנקטתי בהן בקשר לגביית כספים והעברת החברות לבנותיי נעשו בתום לב ובשקיפות".

 

שר הביטחון מגיב למסקנות דו"ח מבקר המדינה בדיון בוועדה בכנסת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לדברי ברק, לוח הזמנים הצפוף השפיע על פעילותו. "נבחרתי לראשות העבודה, תוך מספר ימים התמניתי לשר הביטחון. הימים האלה כללו סוף שבוע ואיפשרו שלושה ימי פעילות עסקית, הייתי צריך להפסיק פעילות של חמש שנים במיידי. היה לי ברור שלחברות הללו, שהייתי התוכן היחידי של פעולתן, אין שום דרך להתחיל שום פעילות חדשה כשאני לא אהיה שם".

 

ברק. "מכבד את החלטות המבקר" (צילום: AP) (צילום: AP)
ברק. "מכבד את החלטות המבקר"(צילום: AP)
 

ברק ביקש להדגיש בדבריו כי "לאיש מהלקוחות של אותן חברות לא היו קשרים - לא עסקיים ולא אחרים - אל מערכת הביטחון. בשום רגע נתון לא נוצר חשש לניגוד עניינים בין הפעילות לתפקידי החדש. העברת המניות לבנות לפני המינוי לא עמדה בניגוד להוראה של הכללים, אלא כפי שקבע המבקר - בניגוד לרוח הכללים ולתכליתם, שבעת המעשה נראה היה כמו הפתרון הראוי בנסיבות העניין".

 

"שלא בהתאם לרוח הכללים"

"ימים ספורים לפני מינויו לשר, פעל ברק שלא בהתאם לרוח הכללים ולתכליתם. פעולותיו אלה של השר לא עלו בקנה אחד עם נורמות ציבוריות שמצופות משר או ממועמד להיות שר", קבע המבקר, מיכה לינדנשטראוס, בדו"ח שהוגש במאי האחרון. יריביו באופוזיציה קראו כבר אז לבדוק טיפול פלילי בפרשה.

 

מבנה השליטה בחברות - מתוך דו"ח המבקר ()
מבנה השליטה בחברות - מתוך דו"ח המבקר

 

שלושה ימים לפני שהושבע לשר ב-2007 העביר ברק את מניותיו בחברת "אהוד ברק בע"מ" ובחברה נוספת לשלוש בנותיו בחלקים שווים. תחום פעילות החברות אינו בגדר תחום עיסוקן של הבנות, ולא היה להן מלכתחילה כל תפקיד בהן. ברק טען כי פעולותיו בעניין זה נעשו כדין, שכן מעשיו אינם אסורים במפורש על-פי הכללים. לדעת לינדנשטראוס, במקום להעביר את המניות לבנותיו, היה על ברק לפנות לוועדה למתן היתרים - שתחת אחריות המבקר - לפני המינוי, בבקשה שתקבע הסדר בנוגע לעסקיו.
ברק מבקר המדינה 2011

הכנסות החברות של ברק, מיום כניסתו לתפקיד - מתוך דו''ח המבקר
  2007 (ממועד המינוי) 2008 2009
אהוד ברק בע"מ 3,142 1,613,109 -
חברה ד'   718,504 580,565
חברה א' 1,313,627 216,124 263,920

 

מאז מינויו של ברק לשר הביטחון היו הכנסות החברה למעלה מ-4.5 מיליון שקלים, לפני הוצאות ומסים. המבקר כתב כי העובדה שחברת "אהוד ברק בע"מ" היא בעלת מניות בחברות בנות,

 יוצרת למעשה שליטה וקשרים נוספים, שגם לגביהם עלול להתעורר החשש לניגוד עניינים, שלא נבדק.

 

עוד נגע הדו"ח לעניין רעייתו של ברק, נילי פריאל, שהקימה חברה שסייעה ביצירת קשרים עסקיים. באוגוסט 2008, בעקבות פרסומים ופניית המבקר, היא סגרה את החברה. לינדנשטראוס הביע את דעתו כי ראוי שהיא תשיב לכל לקוחותיה את יתרת כספם ובספטמבר 2009 הודיע השר ברק כי הכסף הושב. לדעת המבקר, אי הגשת בקשה לוועדה למתן היתרים לגבי פעילות אשת השר בחברה, לא תאמה את הכללים ואת החלטת הוועדה, "ועל כך יש להצטער". עם זאת, הוא טען שאין עוד טעם לעיסוק במקרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהוד ברק
צילום: מוטי קמחי
המבקר מיכה לינדנשטראוס. "על כך יש להצטער"
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים