על כנפי נשרים: עושים כבוד לציון גולן
ציון גולן, קיסר המוזיקה התימנית, מוציא את אלבומו ה-28 - ולרגל האירוע, במיוחד ל"מביט מזרחה", התכנסו סביבו שישה מכוכביה הגדולים של העדה: יואב יצחק, אבנר גדסי, חיים משה, חיים ישראל, נתי לוי ודודו אהרון. צפו במפגש הפסגה
יציאתו של "אלף מברוק", אלבומו ה-28 של קיסר המוזיקה התימנית בישראל, ציון גולן, הצליחה להפגיש במיוחד ל"מביט מזרחה" את מיטב זמרי המוזיקה המזרחית שהגיעו לחלוק לו כבוד במסעדת "אחלה" שבכפר סבא. נציגי העדה התייצבו למפגש המחווה, שמעיד על עוצמת הפרגון שחולקים בתעשייה לגולן. הגיעו לחגוג: יואב יצחק, אבנר גדסי וחיים משה מהדור הוותיק, ולצדם חיים ישראל ונתי לוי מדור הביניים, ודודו אהרון, אחד הכוכבים הגדולים בארץ, על תקן נציג הדור הצעיר.
"אני מתרגש מעוצמת הפרגון שאני מקבל מהזמרים האלו, שהגיעו במיוחד בשבילי. זה לא דבר מובן מאליו", מודה גולן כשעיניו בורקות. דודו אהרון הסביר שלא היתה שאלה בקשר להגעתו לאירוע: "אמא שלי שומעת רק את ציון גולן. היא כל הזמן אומרת לי שאם באותו ערב תהיה הופעה שלי או של גולן, היא תלך לשל גולן. תראה לי אהבה כזו של אדם לזמר", מסביר אהרון, ומספר איך גדל לצלילי המוזיקה של גולן.
לטענת חיים משה, הסיבה להצלחתו של גולן היא האותנטיות הטבעית שמתפרצת ממנו, שמשמרת את הצלילים של יהדות תימן. אבנר גדסי מוסיף כי זמרים מוסלמים בתימן מחדשים היום את שיריו של גולן, וחיים ישראל מספר על הצניעות של גולן אותה גילה בזמן שהקליטו דואט משותף.
נתי לוי סיפר על המוזיקה של גולן, שהיא חלק מה-DNA של כל תימני בארץ, ויואב יצחק מסכם כי "גולן משמר את המוזיקה התימנית שבלעדיו ייתכן והיתה נכחדת. הוא ויוצרים ותיקים נוספים כמו אהרון עמרם יצרו פה מפעל מוזיקלי שיישאר פה עוד דורות קדימה".
לסיום, ביצעו כולם במשותף את "אבא שמעון" - אחד מלהיטיו הגדולים של גולן, שנכתב לזכרו של רבי שלום שבזי, גדול משוררי העדה. הם קינחו בארוחה משותפת, שכללה מרק תימני עם חווייאג' וחילבה, מלאה בהומור ופרגון הדדי נדיר, שכמעט ולא קיים בעולם הבידור בארץ. מה שרק מוכיח את מעמדו של גולן אצל בני העדה.