חברות האשראי: מתקפת טרור, למצוא את ההאקר
החברות מבקשות להעמיד את המדינה במרכז הדיון בחשיפת כרטיסי האשראי. "החברות מאובטחות והלקוחות מבוטחים, אין חשש. מי שלא מתפקד זה המדינה". אחד הקורבנות: "נפגע האמון בחברות האשראי, באתרים ובמדינה"
על רקע חשיפת פרטיהם של 11 אלף ישראלים נוספים בידי "ההאקר הסעודי ", מנסות חברות האשראי להסיט את הדיון מהן ולהפנותו לעבר רשויות המדינה, וטיפולן באבטחת האתרים. "זו מתקפת טרור טכנולוגית על אזרחי ישראל, המדינה חייבת להתערב", אמרה היום (ו') שגית אופיר, דוברת כ.א.ל.
הדלפת האשראי - הכתבות האחרונות:
מנכ"ל כ.א.ל: בלי פיקוח, פרטי מיליונים בסכנה
ההאקר הסעודי ל-ynet: "זו רק ההתחלה"
11 אלף כרטיסי אשראי חדשים נגנבו
ההאקר הסעודי: יש לי מיליון כרטיסי אשראי
לחצ/י לצפייה ברשימה החדשה שפורסמה
אלפי אזרחים הצטרפו אתמול לרשימה ההולכת ומתארכת של ישראלים שפרטי האשראי שלהם הודלפו לאינטרנט. מנכ"ל כ.א.ל, ישראל דוד, שהחברה בניהולו משווקת את כרטיסי ויזה, דיינרס ומסטרקארד, קרא אתמול למדינה להתערב ולפקח על אבטחת אתרי הקניות.
"הדיון לא צריך להיות סביב חברות כרטיסי האשראי", אמרה היום דוברת כ.א.ל, "אנחנו רואים שהאקר בודד אחד יכול לגרום נזק עצום למדינה ולתשתיות. המדינה חייבת להתערב בשמירה על פרטי האזרחים וליצור רגולציה, כי היום זה כרטיסי אשראי ומחר זה יכול להיות מספרי תעודות זהות ופרטים אישיים".
גורם בכיר באחת מחברות האשראי קרא למדינה לפעול נגד "ההאקר הסעודי" שפרסם את מספרי הכרטיסים ואף השתמש בהם, לטענתו. "מי שלא מתפקד זה המדינה, שלא עושה מאמצים נגד ההאקר הסעודי הזה. חברות האשראי מאובטחות, יש להן מערכות מתקדמות, אין חשש. וגם אם יש כזה, אז הלקוחות מבוטחים. חייבים למצוא את ההאקר הסעודי הזה, ובשביל זה צריך את עזרת הרשויות".
"הפאניקה פוחתת"
בכל הנוגע לתגובת הציבור לחשיפה, סיפרו בחברות על רגיעה יחסית, לעומת החשיפה הראשונה בתחילת השבוע. "אתמול לא היה לחץ במוקדים הטלפוניים שלנו. אנשים כבר מבינים, הם לא היו בהיסטריה", אמרה דוברת כ.א.ל. וציינה כי באתר החברה ניתן לבדוק האם כרטיס האשראי נחשף. אותו השירות מוצע גם באתר לאומי קארד.
"הפאניקה פוחתת, אנשים כבר הבינו שחברות האשראי מאתרות את הכרטיסים שנחשפו, חוסמות אותם מייד ומיידעות את הלקוחות", אמרו בלאומי קארד. כ.א.ל. דיווחה על התנהלות זהה. דוברת ישראכרט, דנה הרמן, ציינה כי כל לקוחות החברה עודכנו אמש ויונפקו להם כרטיסים חדשים.
"לא אכפת לי שנחשפתי וזה לא מדאיג אותי", אמר ל-ynet גדעון ססר, תושב יקנעם שכרטיסו נחשף. "בחיים לא קניתי כלום באינטרנט ולא בחוץ לארץ בכרטיסי האשראי שלי. חברים שלי שקנו באתרי אינטרנט לא נחשפו, ואני נחשפתי". הוא ציין כי בעבר נגנבו כרטיסיו, וחברת האשראי החזירה לו את כספו.
אדם אחר שמע מ-ynet שכרטיסו נחשף, ומיהר לברר את העניין עם חברת האשראי. "במקרה שלי כנראה נחשפו רק חלק מהספרות, כך שאי אפשר היה להשתמש בכרטיס", הסביר.
גיא, תושב תל אביב, הוא ישראלי נוסף שפרטי כרטיס האשראי שלו נחשפו, אך הוא מוטרד דווקא מחשיפת מספר הטלפון שלו. "אני קונה באתרי אינטרנט אבל לא הרבה, ולא חושש להמשיך לעשות את זה,
למרות שזו כבר פעם שנייה שפרטי האשראי שלי נחשפו", סיפר, "בפעם הראשונה קיבלתי את הכסף שנגנב לי מיד, אז אני לא חושש. יותר מדאיג אותי שהטלפון שלי מסתובב. זה מעצבן אותי שהוא חשוף".
רונן הרשקוביץ דווקא מתכוון לצמצם את הרכישות באשראי באינטרנט. "ודאי שזה מלחיץ", אמר הרשקוביץ, על אף שציין שלא בוצעו רכישות בכרטיסו. "אני עוקב לראות מה קורה ובינתיים מפסיק לקנות. הכעס הוא בעיקר על חברות האשראי. האמון כאן נפגע - האמון בחברות האשראי, באתרים ובמדינה שלא מפקחת מספיק - כל הגורמים אשמים וגם אני הלקוח אשם. על כולם לתת את הדין".