סעודיה: לא חוששים ממתקפת האקרים ישראלית
"אל-ערבייה" דיווחה כי הבנקים בממלכה העלו כוננות מחשש שהאקרים ישראלים ינסו לנקום על גניבת פרטי האשראי בידי ההאקר 0XOmar, אבל בסעודיה טוענים: לא חוששים, רמת האבטחה פה היא הגבוהה ביותר. ובכל זאת, הם ממליצים להיזהר
הבוקר טען חאפז כי הבנקים הסעודיים אינם מתכוונים להעלות את רמת האבטחה מחשש להתקפה מקוונת, והוסיף כי הם
שומרים כל העת על רמת האבטחה הגבוהה ביותר בכל הקשור לפעולות בנקאיות ולחשבונות במדינה ומחוצה לה. לדבריו, הבנקים בסעודיה משלמים הון תועפות מדי שנה על מערכות אבטחת מידע ורשתות, כשמדובר בערך ב-15% עד 20% מכלל ההוצאות של הבנקים.
לדברי חאפז, מעולם לא קרה שהמערכת הסודית של הבנקים בסעודיה נפרצה. הוא ביקש להרגיע את לקוחות הבנקים בממלכה, ואמר כי המידע הקשור אליהם מקודד כך שלא ניתן לפצחו ולגנוב את פרטיהם באמצעות תוכנות המיועדות לכך. הוא המליץ ללקוחות שלא לחשוש מהתקפות אלקטרוניות נגד חשבונותיהם, אך הדגיש כי כדאי לפעול תמיד בחשאיות מוחלטת בכל הקשור לפרטים האישיים והבנקאיים, להקפיד שלא לחשוף את המספרים האישיים של כרטיסי האשראי ולרכוש בכרטיסים רק בבתי עסק מוכרים ואמינים.
עוד המליץ חאפז שלא לשתף פעולה עם הודעות דואר אלקטרוני ממקורות מפוקפקים וכאלה שאינם ידועים, המבקשים מהלקוחות למסור את פרטיהם האישיים. הוא גם אמר כי הלקוחות חייבים לוודא את אמיתות הכתובות של אתרי הבנקים ברשת האינטרנט מחשש לניסיונות לעצב אתרים זהים לאתרים המקוריים של הבנקים במטרה להשיג את הפרטים האישיים של הלקוחות.
אמש, כאמור, בניגוד לדבריו של חאפז, דיווחה "אל-ערבייה" כי הבנקים בסעודיה החלו במוצאי שבת להעלות את רמת האבטחה, מחשש מפני מתקפה מקוונת (סייבר) אשר תפגע במערכותיהם, "על רקע הצהרותיה של ממשלת ישראל כי גניבת פרטי האשראי היא בבחינת הפרה של הריבונות הישראלית, ומשולה לפעולת טרור אשר צריך להגיב עליה".
לפי אותו דיווח ברשת הטלוויזיה, מחלקות אבטחת המידע בחלק מהבנקים הסעודיים העלו את הכוננות לקראת כל מתקפה נגד מערכותיהן, הוסיפו אמצעי אבטחה והרתעה והרחיבו את פעולות המעקב אחר פעולות חשודות. כמו כן, מחלקות
האבטחה הגבירו את המעקב אחר ניסיונות חוזרים לפגוע באתרים של הבנקים.
החשש לכאורה בסעודיה מפני מתקפה מקוונת נובע מכך שההאקר שטען בשבוע שעבר כי חשף את פרטי כרטיסי האשראי של יותר מ-400 אלף ישראלים כינה את עצמו 0XOmar וטען כי פעל מסעודיה. בהמשך טען סטודנט ישראלי כי ההאקר הוא בכלל תושב מכסיקו, שעבר למדינה מאיחוד האמירויות הערביות. כך או כך, בניגוד לטענת ההאקר, הוא חשף את פרטי האשראי של "רק" כמה אלפי ישראלים.
Read this article in English