הנייה התקבל ב"מוות ליהודים", שליטי תוניסיה גינו
ניצחון המפלגה האיסלאמיסטית בבחירות ההיסטוריות בתוניסיה עורר חשש במערב שהמדינה צועדת להקצנה דתית. כשראש ממשלת חמאס בא בשבוע שעבר, הוא התקבל בקריאות "להרוג את היהודים". מפלגת השלטון גינתה: "היהודים שווי זכויות"
ראש מפלגת השלטון החדשה של תוניסיה גינה את הקריאות האנטישמיות שהושמעו על-ידי מוסלמים קיצונים, עם הגעתו למדינה של ראש ממשלת חמאס בעזה, איסמעיל הנייה. רשיד רנושי, שמפלגתו הנחשבת לאיסלאמית-מתונה ניצחה בבחירות בסוף השנה שעברה, פרסם היום (ב') הודעה שבה הדגיש את מדיניות מפלגתו, לפיה היהודים בתוניסיה הם "אזרחים מלאים עם זכויות וחובות שוות".
עוד חדשות מהעולם הגדול:
- בסבא"א מאשרים: איראן מעשירה אורניום בקום
- סקוטלנד תפרוש מבריטניה? "תצביעו בתוך שנה"
- כולם בוכים על קים ג'ונג איל. גם הציפורים והדובים
- איראן: "בא לסבתא" ונידון למוות על ריגול ל-CIA
ניצחונה של מפלגת "א-נהדה" ("התחייה") שבראשה עומד רנושי עורר חשש במערב שבמקום לנצל את אביב העמים הערבי כדי להביא דמוקרטיה למדינות ערב, אזרחיהן יצביעו למפלגות איסלאמיות שבהדרגה יכרסמו בשלטון העם ויגבילו את חופש הביטוי, הבחירה והדת. מנהיגי המפלגה עשו מאז היבחרם מאמץ לשכנע את המערב שלא כך הם פני הדברים.
הנייה הגיע לתוניסיה ביום חמישי שעבר, ובסרטוני וידאו מנמל התעופה בתוניס, שהופצו באינטרנט, נראו רבים ממקבלי הפנים שלו צועקים "להרוג את היהודים" ו"למחוץ את היהודים". את הקריאות השמיעו אנשים סלפים, מוסלמים קיצונים שלאחרונה קולם נשמע יותר ויותר בתוניסיה.
המהפכה בתוניסיה, שהשבוע תמלא לה שנה, היא שהולידה את גל המהפכות בעולם הערבי. ב-14 בינואר אשתקד נמלט מהמדינה בלחץ ההמונים הרודן זין אל-עבדין בן-עלי, ששלט בה ביד רמה מאז סוף שנות ה-80. בעקבותיו נפלו גם הרודנים ששלטו במצרים, בלוב ובתימן, והחלה התקוממות של ממש גם בסוריה ובמדינות נוספות כמו אלג'יריה ובחריין.
בדצמבר האחרון קרא הנשיא הזמני של תוניסיה, מנסוף מרזוקי, ליהודים לחזור להתגורר במדינה. בפגישה עם הרב
הראשי של תוניסיה, שבה מתגוררים היום כ-1,500 יהודים, הצהיר מרזוקי כי היהודים הם אזרחים שווי זכויות.
רוב היהודים בתוניסיה חיים באי ג'רבה, בסמוך לגבול עם לוב. בשנות ה-60 חיו בתוניסיה כ-100 אלף יהודים. רוב היהודים היגרו מהמדינה אחרי מלחמת ששת הימים. מדיניות הכלכלה הסוציאליסטית שאימצה ממשלת תוניסיה בסוף שנות ה-60 תרמה גם היא להגירתם של בעלי עסקים יהודים אל מחוץ למדינה.
Read this article in English