מחיר הסערה: רב חיל האוויר מסיים את תפקידו
סגן-אלוף רם משה ראב"ד, שהתפטר מניהול פרויקט לשילוב חרדים בצבא לא יודח מהחיל, אך ישלם מחיר יקר: סיום תפקידו כרב החיל
הסערה והמחיר הכבד: רב חיל האוויר, סגן-אלוף רם משה ראב"ד, לא ימשיך בתפקידו, אך יוסיף לשרת בחיל. כך הוחלט הבוקר (יום ג') במהלך פגישה שערך עם מפקד חיל האוויר, אלוף עידו נחושתן. מקורביו של הרב הביעו סיפוק מתוצאות הפגישה, ומכך שהמלצתו של הרב הצבאי הראשי להדיחו לא התקבלה. ברבנות הצבאית, עם זאת, הדגישו רק את השורה התחתונה, הקובעת כי ראב"ד לא יוסיף לכהן כרב חיל האוויר.
עוד בערוץ החדשות :
ראב"ד עמד במוקד סערה גדולה בחיל ובצבא, בעקבות התפטרותו מתפקידו בפרויקט לשילוב חרדים. הוא שיגר מכתב זועם לראש אכ"א, האלופה אורנה ברביבאי, לאחר שפורום מטכ"ל אישר את המלצות הוועדה בראשותה, לפיהן חייל דתי יחויב להשתתף בטקס צבאי רשמי, גם אם נכללת בתוכנית שירת נשים.
מכתבו של ראב"ד נתקבל בביקורת קשה מצד הרב הצבאי הראשי, תת-אלוף רפי פרץ, שערך איתו בירור, והמליץ אחריו להדיח אותו מיידית מתפקידו. פרץ הותקף על ידי מקורבי ראב"ד, שטענו כי הרבצ"ר דחף את אפו לעניינים שאינם שלו. בתגובה, אמרו מקורבי פרץ כי ראב"ד מונע משיקולים פוליטים-אישיים.
על פי אתר צה"ל, "מפקד חיל האוויר נעתר לבקשת הרב להתפטר מתפקידו". ראב"ד חזר והתנצל בפגישה על התנהלותו, והוא צפוי לשרת בחיל עד סוף חוזהו, בסוף השנה, בתפקיד אחר. נחושתן קיבל את התנצלותו של הרב, שטען בפגישה כי "פעל במסירות למען שירות החרדים בצה"ל", והדגיש את חשיבות השירות והמחויבות להמשך "תהליך מוצלח זה".
בסביבת ראב"ד, עם זאת, טענו הבוקר ל"ניצחון". הם ציינו כי מפקד חיל האוויר לא קיבל את המלצת הרב הצבאי הראשי להדיחו, ואף ביקש כי יישאר בחיל וימלא בו תפקידים אחרים. מקורבים לרב הדגישו כי הוא פרש מיוזמתו בגלל היחסים העכורים עם פרץ ומתוך חשש כי הם ישפיעו על תפקודה של הרבנות בחיל האוויר.
מנגד, אמרו ברבנות הצבאית כי השורה התחתונה היא החשובה, ולפיה ראב"ד לא יוסיף לכהן כרב חיל האוויר. הם ציינו כי על אף התקרית החמורה והתגובה החריפה שהתבקשה, לפרץ לא היה שום עניין להשפיל את רב חיל האוויר, ולכן טוב
שהוא פורש מרצון ולא מודח בכפיה.
באגף כוח אדם הדגישו כי "בניגוד לשמועות שרווחו על מסלול השח"ר בצבא, אין כל כוונה לשנות את ההסדרים היחודיים שנקבעו לשירות חרדים. היעד הצה"לי, כפי שאושר בממשלה, הוא להכפיל את היקף המתגייסים החרדים לצבא ולהעמידו על 2,400 בשנה החל משנת 2015. עתידו של הפרויקט והמשך העצמתו אינם תלויים בגורם כזה או אחר והרחבתו נמשכת כמתוכנן", נטען בצבא.
Read this article in English