אבו מאזן: השיחות חשובות, אך הסיכויים נמוכים
"עלינו לנצל את ההזדמנות הזו", אמר הנשיא הפלסטיני על המגעים עם ישראל בתום פגישתו עם מלך ירדן. עבדאללה ייצא בשבוע הבא לוושינגטון וידון עם הנשיא ברק אובמה במאמצים לחדש את התהליך המדיני
הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, אמר אחר הצהריים (יום ג') כי המגעים בירדן בין ישראל לרשות הפלסטינית מהווים "הזדמנות חשובה" לחידוש התהליך המדיני, גם אם הסיכויים לפריצת דרך הם נמוכים. "עלינו לנצל את ההזדמנות הזו", אמר במסיבת עיתונאים אחרי פגישתו עם עבדאללה מלך ירדן.
מחדשים מגעים, כותרות אחרונות
הפלסטינים לישראל: תגידו לנו מה שלכם בירושלים
גורם מדיני: "הפלסטינים לא באמת רוצים מו"מ"
הפלסטינים פסימיים: נתניהו בונה, איך ננהל מו"מ?
אתמול נפגשו בירדן, בפעם השנייה תוך שבוע, שליח ראש הממשלה עו"ד יצחק מולכו וראש צוות המשא ומתן הפלסטיני סאיב עריקאת. מדובר במגעים הראשונים בין שני הצדדים אחרי יותר משנה של קיפאון מדיני.
בשבוע הבא ייצא מלך ירדן לוושינגטון, שם ייפגש עם הנשיא ברק אובמה. לדברי עבדאללה, הפגישה בין שני המנהיגים תתמקד במאמצים לחידוש התהליך המדיני בין ישראל לפלסטינים. מהבית הלבן נמסר כי השניים ידונו גם בנושאים כלכליים וביטחוניים הנוגעים למזרח התיכון.
אבו מאזן, שהודה לירדן על אירוח השיחות, הוסיף כי בעמאן צפויים להתקיים מפגשים נוספים עד 26 בינואר, תאריך היעד שקבע נשיא הרשות - והתאריך אותו הציב הקוורטט לצדדים לחזור לשולחן הדיונים.
הוא סירב לומר אם הוא אופטימי שהמשא ומתן יוביל לפריצת דרך: "אנחנו לא צריכים להיות אופטימיים או פסימיים. אנחנו שמחים על כל הזדמנות שירדן נותנת לנו. עלינו לנצל את ההזדמנות הזו, גם אם התקווה ממנה קטנה". בפגישת אבו מאזן ועבדאללה נכחו גם ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני, סאיב עריקאת, ושר החוץ הירדני, נאסר ג'ודה.
חנן עשראווי, חברת הוועד המרכזי של אש"ף, אמרה כי הפגישה אתמול הסתיימה ללא תוצאות. "הישראלים ממשיכים לדבוק בעמדה הבלתי מתפשרת שלהם", אמרה וטענה כי ישראל לא נענתה לדרישות הרביעייה הבינלאומית - ארה"ב, רוסיה, האיחוד האירופי והאו"ם. "הם לא נענו לבקשת הקוורטט להציג את עמדותיהם לגבי גבולות וסידורי ביטחון".
בתוך כך, השר לענייני המזרח התיכון בבריטניה, אליסטייר ברט, מתח ביקורת מרומזת על ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בנושא ההתקדמות בתהליך המדיני עם הפלסטינים. בשיחה עם כתבים אמר ברט, המבקר בישראל, כי "המשבר הישראלי-פלסטיני לא יכול לחכות שכל החלקים בפאזל המזרח תיכוני יסתדרו. יש דחיפות להניע את התהליך. למרות חוסר הוודאות באזור, אנו חושבים שזו אינה סיבה לעכב התקדמות עם הפלסטינים".