יו"ר הכנסת במגרון: "אין היגיון בהעתקת המאחז"
ריבלין מאס בסחבת סביב חוק המאחזים: במהלך ביקורו איים כי אם הממשלה לא תסדיר את מעמד מגרון - הכנסת תעשה זאת
חוק המאחזים, אותו הציע ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי) בשיתוף חברי כנסת נוספים מהימין, מבקש לקבוע כי מאחז יפונה רק אם בעל הקרקע יבוא לדרוש אותה לא יאוחר מארבע שנים מיום הבנייה עליה. אם יעבור המועד הנקוב בחוק - לא יפונה המאחז והדורש, אם יוכיח את בעלותו, יפוצה כספית.
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- שוחרר הצנחן שחשוד במסירת מידע: "גאים בו"
- בעלי "ראשונטורס" מואשם בקבלת דבר במרמה
- שתי טירוניות "הפרו פקודה": הן התחבקו בבסיס
- התלוננה על הטרדה מינית, ונחקרה כ"טרוריסטית"
אולם קידום החוק נבלם בינתיים על ידי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שטוען כי הוקם צוות מיוחד לטיפול בבעיית המאחזים, ולפיכך הוא מעוניין לתת לו לעבוד ולא לפתור את הסוגיה באמצעות חוק.
במהלך ביקורו במגרון הוסיף ריבלין כי "על הממשלה ליטול אחריות למצב ולמצוא את הדרך החוקית והמשפטית להסדיר את מעמד הקרקע - אם בחקיקה ואם באמצעות החלטת ממשלה. ניתן לפצות את בעלי הקרקע, אם יימצאו ותוכח בעלותם, אפילו בפיצוי גבוה משווי הקרקע, וכבר היו דברים מעולם. אין היגיון בהעתקת מגרון במצב הנוכחי. אם נעתיק את מגרון מכאן, גם היישוב החדש אליו הוא יועתק ייתפש מבחינה בינלאומית כלא חוקי".
את העתירה לפינוי המאחז הגישה בזמנו "שלום עכשיו". יו"ר התנועה, יריב אופנהיימר, אמר בתגובה לדבריו של ריבלין: "הדברים שאמר במגרון מבזים את מוסד נשיאות הכנסת ועליו לחזור בו. תושבי מגרון השתלטו ביודעין על אדמות פרטיות. לאחר שזלזלו במוסדות המדינה, בג"ץ קבע כי יש לפנותם. תפקידו של יו"ר הכנסת הוא לעמוד לצד החוק גם אם העבריינים הם מתנחלים. ריבלין צריך לעמוד בתוקף על פינוי מאחזים בלתי חוקיים".
Read this article in English