שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

פרס: למיטב ידיעתי, ישראל לא מעורבת בחיסול

הנשיא נשאל בראיון ל-CNN אם ישראל מעורבת בחיסול מדען הגרעין בטהרן, וענה: "למיטב ידיעתי, לא. כל הזמן מאשימים אותנו בכל דבר שקורה באיראן". אחרי שהודיעה על תמיכה באמברגו הנפט, יפן הולכת צעד אחורה: "שוקלים בזהירות"

המנהיג הרוחני העליון של איראן האשים את המוסד ואת ה-CIA מפורשות בחיסול מדען הגרעין בטהרן , ונשיא המדינה שמעון פרס הוא המדינאי הישראלי הראשון שמגיב לטענות באופן גלוי. בראיון לרשת CNN בספרדית, אמר פרס כי למיטב ידיעתו, ישראל לא מעורבת בחיסול מוסטפה אחמדי רושן.

 

איראן, הגרעין והעולם - כותרות אחרונות:

אחמדינג'אד: איננו מפתחים פצצה - זה לא מוסרי

"איראן תדון לראשונה בטענות על פיתוח פצצה"

"אירופה תסכים שאיראן תשלם חובות בנפט"

מתחת לאף: המדען חוסל ליד המודיעין האיראני

איום איראני: נגיב מעבר לגבולותינו ומעבר לאזור

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"למיטב ידיעתי, לא", ענה פרס לשאלה שמסקרנת את העולם - מי אחראי להתנקשות בסגן מנהל המתקן הגרעין בנתנז. "אני יודע שזה אופנתי להאשים את ארצות הברית וישראל בכל דבר רע שקורה באיראן. אין חדש בגישה זו", הוסיף הנשיא.

 

אמש שוחח ראש הממשלה בנימין נתניהו עם הנשיא האמריקני ברק אובמה על ההתפתחויות האחרונות בנושא האיראני, כולל ניסיון העולם לאלץ את טהרן לעמוד במחויבויות הבינלאומיות שלה. בלשכת אובמה אמרו כי הוא דן עם נתניהו במאמצה של הקהילה הבינלאומית להעניש את איראן על כך שהיא אינה ממלאת את מחויבויותיה הבינלאומיות, ו"חזר על מחויבותו הבלתי ניתנת לערעור לביטחונה של ישראל". אחרי ההתנקשות במדען, גינו האמריקנים את המעשה.

 

"מטרת המדען: להפוך לשהיד"

בינתיים באיראן עוסקים בהאדרת שמו של המדען ההרוג. "תמיד היו לו שתי מטרות: להילחם נגד ישראל ולהפוך לשהיד", אמר חברו של המדען רזה נג'פי לסוכנות הידיעות האיראנית "פארס", המזוהה עם משמרות המהפכה. לדברי חברו של רושן, המדען עבד במתקן הגרעיני בנתנז, שבו מעשירה איראן אורניום לרמה של עד 20%, עוד מהימים הראשונים להקמתו.

 

תמונות שפורסמו באתרים איראניים מציגות את ארה"ב וישראל כמי שידיהן מוכתמות בדם מדעני הגרעין שנרצחו בשנים האחרונות. על רקע תמונות המדענים, נראים אובמה ונתניהו מחייכים, ונתניהו אוחז בשלט שעליו נכתב "זכויות אדם". התמונה כולה מוכתמת בכתמים אדומים. בתמונה אחרת נראית מעין "רשימת חיסול" של מדעני הגרעין, על רקע תמונותיהם ודגל ישראל.

 

תמונה שפורסמה באתרים איראניים. "זכויות אדם" ()
תמונה שפורסמה באתרים איראניים. "זכויות אדם"

 

"רשימת החיסול הישראלית" ()
"רשימת החיסול הישראלית"

 

מייד לאחר מותו אמר חבר אחר של המדען כי הוא היה שותף לפרויקט שבמסגרתו פותחו ממברנות פולימר להפרדת גז. הוא עבד כנראה גם על פיתוח רכיב שאמור היה לשפר ואולי אף להאיץ את תהליך העשרת הגז אורניום-פלואור.

 

אחמדינג'אד: "תירוץ פוליטי"

כלי תקשורת באיראן דיווחו כי הלוויתו של המדען שחוסל תיערך בתום תפילות יום השישי. אתמול איים המנהיג הרוחני העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, כי "לא נשכח להעניש את האחראים למעשה הזה ואת אלה שמאחוריו. מעשה הטרור הפחדני הזה תוכנן על-ידי שירותי הביון של ה-CIA והמוסד או זכה לסיוע מהם".

 

אחמדינג'אד באקוודור: איננו מנסים לפתח פצצה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דיפלומטים מערבים טענו אתמול כי איראן צפויה לדון עם המערב לראשונה בטענות בנוגע לפיתוח חשאי של פצצת אטום, אבל נשיאה מחמוד אחמדינג'אד רמז כבר הלילה מהי התגובה שתעניק הרפובליקה האיסלאמית. אחמדינג'אד, המבקר באקוודור, אמר כי ארצו תמשיך להתנגד ללחץ מדינות המערב בנוגע לתוכנית הגרעין של טהרן וטען: "כולם יודעים שאיראן לא מנסה לפתח פצצה".

 

"הם מעליבים את ארצנו ואזרחינו, ברור שנתנגד ללחץ", אמר אחמדינג'אד במסיבת עיתונאים שערך במדינה, במסגרת סבב ביקורים באמריקה הלטינית. לדבריו, "השאלה הגרעינית היא תירוץ פוליטי. הם כולם יודעים היטב שאיראן לא מעוניינת לייצר פצצות גרעיניות. אנחנו לא מאמינים בייצור פצצות אטום. אנחנו מאמינים שהדבר מנוגד למוסר האנושי". לפני כן, נפגש נשיא איראן גם עם נשיא קובה ראול קסטרו ועם אחיו, מנהיג המדינה לשעבר, פידל קסטרו.

 

צעד אחורה בטוקיו

בעוד המערב ממשיך לגבש את הסנקציות על טהרן, לוקחת יפן צעד אחורה בנושא. טוקיו, שרק אתמול הביעה תמיכה בסנקציות האמריקניות, הפגינה היום הססנות לגבי אמברגו הנפט הצפוי. שר החוץ היפני, קויצ'ירו גמבה, אמר היום כי ארצו "בוחנת בזהירות רבה" את המהלך האמריקני להטלת סנקציות על מכירת הנפט האיראני. "ארה"ב מעוניינת להטיל סנקציות, אנחנו מאמינים כי הכרחי לבחון בזהירות רבה את הסוגייה", אמר השר במסיבת עיתונאים משותפת עם עמיתו הצרפתי, אלן ז'ופה.

 

דבריו המהוססים של שר החוץ עומדים בניגוד לדבריו הנחרצים של חברו לממשלה, שר האוצר ג'ון אזומי,

שאמר אתמול כי טוקיו פועלת לצמצום ייבוא הנפט האיראני, כצעד של תמיכה בסנקציות האמריקניות נגד טהרן. במסיבת עיתונאים לצד מקבילו האמריקני טימותי גייתנר, אמר אזומי כי "העולם לא יכול להתעלם מהמשך הפיתוח הגרעיני באיראן".

 

אזומי ציין כי 10 אחוז מהנפט בארצו מגיעים מהרפבוליקה האיסלאמית וציין כי בחמש השנים האחרונות התלות בנפט האיראני יורדת באופן יציב. "אנחנו מתכננים להתחיל לצמצם בהקדם האפשרי", הבטיח.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרס. תגובה ישראלית ראשונה
צילום: מארק ניימן, לע"מ
המדען שחוסל. ישראל לא מעורבת
אחמדינג'אד. ממשיך במסעו באמריקה הלטינית
צילום: AFP
מומלצים