שתף קטע נבחר

 

הפלסטינים: "השיחות בירדן לא יובילו למו"מ"

גורמים דיפלומטיים בעמאן מסרו ל"אל-חיאת" כי הפגישה הבאה בירדן ב-25 בחודש צפויה להיות מכריעה. בינתיים ייצא היום אבו מאזן למסע שכנועים בבריטניה, גרמניה ורוסיה

בישראל מבקשים לקיים עוד שיחות במסגרת המשא-ומתן עם הפלסטינים - אך ברמאללה פסימיים לגבי הצלחת התהליך. בתום הסיבוב השלישי של השיחות בין ישראל לבין הפלסטינים בעמאן אמש (שבת), ממשיכים האחרונים לגלות פסימיות באשר להצלחתן. הפגישה בין סאיב עריקאת ויצחק מולכו התקיימה בנוכחותו של שר החוץ הירדני, נאסר ג'ודה, אך בלי השתתפות של נציגי הקוורטט.

 

המשא-ומתן המדיני - כתבות אחרונות

הפלסטינים: מלך ירדן התאכזב מעמדת ישראל

אירופה תתעלם מישראל: תפתח ותבנה בשטחי C

הפלסטינים לישראל: תגידו לנו מה שלכם בירושלים

גורם מדיני: "הפלסטינים לא רוצים באמת מו"מ"

 

הפלסטינים מדגישים כי בשל הדברים שנאמרים על-ידי הצד הישראלי בשיחות, אין אפשרות שהן אכן יובילו בסופו של דבר למשא-ומתן. הכדור, לדבריהם, נמצא כעת במגרש של ישראל.

 

הפגישה הבאה בין הצדדים תתקיים ב-25 בינואר, יום לפני תום הארכה שהקציב הקוורטט לצדדים לפרט את עמדותיהם בנוגע לסוגיות הגבולות והביטחון. גורמים דיפלומטיים בעמאן מסרו לעיתון הלונדוני "אל-חיאת", כי הפגישה הבאה צפויה להיות מכריעה, ובה יוחלט אם הפגישות שנערכו יובילו לקיום משא-ומתן או שיוכרז על כישלונן. הפלסטינים, בכל אופן, עדיין ממתינים לתשובה ישראלית על נייר העמדה שהם הגישו בפגישה הראשונה בנוגע לגבולות והביטחון.

 

מסע השכנוע של אבו מאזן

בינתיים הפלסטינים מנסים לשכנע מנהיגים בעולם לתמוך בעמדותיהם. היום ייצא הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, לסבב פגישות - שבמהלכו יבקר בבריטניה, גרמניה ורוסיה. אבו מאזן צפוי להיפגש עם מנהיגי המדינות הללו, כדי להשיג את תמיכתן וגם על-מנת שהן יפעילו לחץ על ישראל כדי להביא להקפאת הבנייה בהתנחלויות.

 

גורם פלסטיני בכיר מסר לעיתון "אל-חיאת" כי המערכה הדיפלומטית הפלסטינית תתרכז בנושא ההתנחלויות, משום שהן נתפסות בעיניהם כגורם העיקרי שמערער את בסיס פתרון שתי המדינות. גם נביל אבו רודינה, דוברו של אבו מאזן, ציין במילים דומות כי הנשיא הפלסטיני צפוי לעדכן את מנהיגי שלוש המדינות בנוגע להתפתחויות הפוליטיות, "במיוחד בצל ההתעקשות והסירוב של הממשלה הישראלית לעצור את הבנייה בהתנחלויות ולקבוע קווים ברורים בנוגע למשא-ומתן על בסיס גבולות 1967".

 

גורמים פלסטיניים מסרו לעיתון כי ארה"ב ביקשה מאבו מאזן להמשיך בשיחות עם הצד הישראלי לתקופה ארוכה יותר - ואילו ישראל, כך נטען, ביקשה להחשיב את הפגישה הראשונה בין הצדדים לפני שבועיים כתחילת הארכה של שלושת החודשים.

 

למרות זאת נראה כי הפלסטינים סבורים כי השיחות הללו קרובות לסיום, משום שאין סימנים המעידים על כך שבכוונת ישראל לעצור את הבנייה בהתנחלויות. מעבר לכך, נראה שדעת הקהל הפלסטינית מתחילה לאבד את סבלנותה.

 

סימן ראשון לכך היה בסוף השבוע כאשר בפעם הראשונה התקיימה הפגנה מול המוקטעה ברמאללה, שבה קראו צעירים קריאות נגד אפשרות של מו"מ עם ישראל. גורם פלסטיני

 אמר כי "דעת הקהל הפלסטינית אינה מקבלת משא-ומתן מבלי שתיעצר הבנייה בהתנחלויות, ואבו מאזן מתעניין בדעתו של הציבור יותר מכל דעה אחרת". הוא הוסיף כי ה-26 בחודש הוא צומת דרכים בעבור הפלסטינים. "או שנשיג התקדמות בשיחות, או שנאלץ לקבל החלטות".

 

במקביל, עבדאללה מלך ירדן, יצא בשבת לביקור רשמי בוושינגטון, שם הוא צפוי להיפגש עם הנשיא האמריקני, ברק אובמה. השניים עתידים לדון בין היתר, בשיחות שמתנהלות בבירה הירדנית בין ישראל לבין הפלסטינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים