חמישית מהמשפחות מטופלות בשירותי הרווחה
על פי נתוני משרד הרווחה, קיים קשר חזק מאוד בין המטופלים למעמדם החברתי-כלכלי. 18% מהילדים ובני הנוער רשומים בשירותים החברתיים, וכן 63% מהאתיופים
אחת מכל חמש משפחות מטופלת במשרד הרווחה, כך עולה מדו"ח סקירת השירותים החברתיים לשנת 2010, שפורסם היום. בסך הכול, מדובר ב-447,300 משקי בית, המהווים 20.5% מסך משקי הבית בישראל - עלייה קלה לעומת 2009.
עוד בערוץ החדשות:
על פי הדו"ח, 1,319,000 בני אדם, המהווים 17.1% מכלל האוכלוסייה, רשומים בשירותי הרווחה. נתון מדאיג נוסף מצביע על כך ש-18% מהילדים ובני הנוער רשומים בשירותים החברתיים. 60% מהם חיים במשפחות הסובלות מקשיים כלכליים.
הדו"ח, שנערך על ידי אגף המחקר, התכנון וההכשרה של משרד הרווחה, מציג קשר חזק מאוד בין המטופלים במחלקות לשירותים החברתיים במשרד לבין מעמדם החברתי-כלכלי. על פיו, ככל שהמעמד נמוך יותר, אחוז משקי הבית הרשומים גבוה יותר. במקביל, רמת ההשכלה של הרשומים נמוכה באופן ניכר מזו של שאר האוכלוסייה.
שיעור הנשים, על פי הנתונים, גבוה יותר (54%), משיעור הגברים (46%). פערים גדולים קיימים בין קבוצות אוכלוסייה שונות: 25% מכלל האזרחים הערבים מטופלים בשירותי הרווחה, לעומת כ-16% במגזר היהודי. נתון מדאיג נוסף מתייחס לעולי אתיופיה - 63% מהם רשומים בשירותים החברתיים.
שר הרווחה, משה כחלון, התייחס לממצאים ואמר כי "האתגר החברתי הוא לא פחות חשוב משאר האתגרים של הממשלה.
בכוונתי להציע הקמת שולחן עגול, שידאג לתת מענה לשכבות החלשות בעקבות ההתייקרויות במשק. צריך לזכור שהרבה פעמים, התייקרות של עשרות שקלים בחודש לא פוגעת בעשירונים העליונים, אבל לעשירונים התחתונים זה עלול לגרום לאסון". באשר למצבם של האתיופים, הדגיש כחלון כי "אין ספק שמדובר פה על כשל. זהו נתון מבזה לחברה נורמלית".
מנכ"ל משרד הרווחה, נחום איצקוביץ', הדגיש כי המשרד מעביר יותר מארבעה מיליארד שקלים לשירותי הרווחה. לדבריו, "על פי הנתונים, אוכלוסיות הרווחה אינן עניות בהכרח. יש אוכלוסיות חזקות שנדרשות לשירותים של המשרד".