שתף קטע נבחר

 

'תרופות מזויפות למלריה עלולות לסכן חיי מיליונים'

התרופות נמכרו ב-11 מדינות באפריקה בשנים 2010-2002. ממחקר שפורסם ב"מלריה ג'ורנל" עולה כי זיוף התרופות עלול לגרום לעמידות המחלה לתרופות היעילות

תרופות מזויפות או באיכות גרועה נגד מלריה מקשות על המאמצים לשלוט במחלה באפריקה, ועלולות לסכן את חייהם של מיליוני בני אדם. כך פורסם במאמר בכתב עת "מלריה ג'ורנל" שממצאיו פורסמו היום (יום ג') בכלי תקשורת בארצות הברית ובבריטניה. 

 

חדשות נוספות מהעולם הגדול :

 

מחקר שמומן כל ידי קרן "וולקאם" גילה כי התרופות המזויפות עלולות להזיק למטופלים, ולקדם עמידות לתרופות אחרות נגד מלריה בקרב מי שנדבק במחלה.

 

החוקרים, מהמרכז למחלות טרופיות בבית החולים "מהוסוט" בוינטיאן, בירת לאוס, בדקו תרופות מזויפות ולא יעילות נגד מלריה שנמכרו ב-11 מדינות אפריקאיות בשנים 2002 עד 2010.

 

הם גילו כי חלק מהזיופים הכילו תערובת של מרכיבים שגויים שהקלו על הסימפטומים של המחלה אבל לא ריפאו אותה. חלק מהרכיבים בטבליות עלולים לגרום תופעות לוואי רציניות, כך גילה המחקר, במיוחד אם הם מעורבבים עם תרופות אחרות שהחולה לוקח, כמו תרופות לטיפול מונע ל-HIV.

 

הטפיל הגורם למחלת המלריה עלול לפתח עמידות לתרופות לאחר זמן מה. זה קרה בעבר עם תרופות כמו מפלוקווין וכלורוקווין.

 

החוקרים הזהירו כי התרופות המזויפות עלולות להביא להוביל להשפעה זהה על ארטמיסין, אחת התרופות היעילות ביותר כיום נגד המחלה. לדבריהם, כמויות קטנות של נגזרות של ארטמיסין הוכנסו בכמה מהתרופות המזויפות כדי להבטיח שיעברו בדיקות אותנטיות, וכך עלולה להתפתח עמידות לתרופה היעילה. עם זאת, ברמה הנוכחית, לא סביר שהתרופות האלו ינקו את הגוף מהטפילים.

 

החוקר הראשי שעמד בראש המחקר, ד"ר פול ניוטון, קרא לממשלות במדינות אפריקה לבצע צעדים דחופים על מנת להתמודד עם זיוף התרופות. מחלת המלריה נגרמת מנגיף שעובר דרך עקיצת יתוש האנופלס, ועל פי הערכות, גורמת למותם של כ-800 אלף בני אדם בשנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחלת המלריה גורמת למותם של כ-800 אלף חולים בשנה
צילום: AP
מומלצים