שתף קטע נבחר

 

הרצח וההתאבדות: "אף פעם לא שמענו תלונות"

המשטרה עדיין מנסה לברר מה גרם לאווקה אמארה בן 37 לרצוח בדקירות את אשתו, ישי, ולהתאבד בתלייה. לו אין עבר פלילי, היא לא התלוננה במשטרה - וגם לשירותי הרווחה לא היה ידוע על מצוקה. ועדת הקליטה של הכנסת תקיים דיון דחוף

קולות בכי וצעקות החרידו הבוקר (יום ג') את רחוב מרדכי אנילביץ' בראשון לציון, לאחר שהתברר כי אווקה אמארה בן 37רצח בדקירות את אשתו, ישי אמארה בת 32, והתאבד בתלייה. למרות הגשם, מאות מיוצאי העדה האתיופית התאספו מחוץ לבניין וניסו להבין מה הוביל למקרה הנורא. "אף אחד לא חשב שיכול להיות דבר כזה", סיפר אברהם, שכן המכיר את המשפחה, "הם היו שקטים בלי בעיות".

 

החקירה והאבל. ליד הבית שבו רצח הבעל את אשתו והתאבד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הרצח וההתאבדות, שאירעו ככל הנראה כבר בשעות הלילה, הצליחו לזעזע גם את חוקרי תחנת ראשון לציון. החוקרים חושדים כי אמארה נעל את שני ילדיו הגדולים, בני 12 ו-10, באחד החדרים - ואז דקר למוות את אשתו. הילדים ניסו להזעיק את דודם באמצעות האינטרנט, אך לבסוף שכנה ששמעה את זעקותיהם קראה למשטרה. בני הזוג הותירו אחריהם ילד נוסף, בן 5, שלן הלילה אצל קרובי משפחה.

 

"הילדים ניסו להזעיק את דודם באמצעות האינטרנט" (צילום רפרודוקציה: אבי מועלם) (צילום רפרודוקציה: אבי מועלם)
"הילדים ניסו להזעיק את דודם באמצעות האינטרנט"(צילום רפרודוקציה: אבי מועלם)

 

במשטרה מנסים להבין מה גרם למעשה הנורא, אך ייתכן שתשובה לשאלה הזאת לא תימצא מעולם. שני בני הזוג הועסקו בעבודה מסודרת באחד ממרכזי המזון הגדולים באזור, האשה לא הגישה בעבר תלונות בגין אלימות נגד בעלה ולשניים לא היה עבר פלילי. גם לשירותי הרווחה לא היה ידוע על מצוקה של המשפחה.

 

המשפחה עלתה מאתיופיה לישראל לפני חמש שנים. לבעל היו קרובים בישראל, אך לאשה לא היו כאן קרובי משפחה מדרגה ראשונה. שני הילדים הגדולים של בני הזוג, שהיו בדירה בזמן הרצח וההתאבדות, הועברו על-ידי המשטרה לאנשי הרווחה של עיריית ראשון לציון. בשלב הראשון יוצמדו השניים, יחד עם אחיהם הקטן, לקרובי משפחה, אולם בעתיד הרחוק יותר ינסו למצוא עבורם פיתרון קבע.
  

הלם בראשון לציון. "הם היו שקטים" (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
הלם בראשון לציון. "הם היו שקטים"(צילום: אבי מועלם)

  

"הכל היה נראה בסדר"

אמשה, קרובת משפחה של הנרצחת, מיררה בבכי מחוץ לזירת האירוע. "אף פעם לא שמענו ממנה תלונות", סיפרה, "הכל היה נראה בסדר. הם עלו לפני חמש שנים לארץ והם גרו פה בשכונה. היא הייתה אישה טובה ומדהימה, כל הזמן דאגה לאחרים. אני לא שמעתי אף פעם על בעיות שהיו לה. ידעתי שהיא גרה פה בבניין אבל אף פעם לא הייתי אצלה בבית, עד שהיום התקשרו אליי וסיפרו לי שקרה המקרה הנורא הזה. אני בהלם. הם היו נראים זוג רגיל, כמו כולם".

 

"האלימות - בגלל קשיי קליטה" (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
"האלימות - בגלל קשיי קליטה"(צילום: אבי מועלם)

 

בעקבות הרצח וההתאבדות, הודיע חבר הכנסת דני דנון (ליכוד) כי יקיים דיון דחוף בוועדת העלייה והקליטה של הכנסת, שהוא עומד בראשה. "קשיי קליטה הם הגורם לאחוזים הגבוהים של אלימות במשפחה וההתאבדוית בקרב יוצאי אתיופיה", אמר ח"כ דנון, "הרצח האחרון הוא זעקה לעזרה ומניף דגל אדום שדורש מענה לפני שיהיה מאוחר מדי".

 

ח"כ שלמה מולה (קדימה), יוצא אתיופיה, אמר כי "חוסר ההבנה

של משרדי הממשלה לצרכים המיוחדים הדרושים לעולי אתיופיה, לא רק עם הגעתם אל מרכזי הקליטה הראשוניים אלא גם בצורך ללוות אותם באופן צמוד במגורי הקבע - גורם לאותן המשפחות לחיות בבטלה מתמשכת, מביא לחוסר התמצאות בתהליכים חברתיים, להתנוונות ולתסכול אישי, שלא פעם מביאים לכדי מקרים אלימות במשפחה".  

 

"עבודה נכונה ומשותפת בין הגורמים הרלוונטיים תוכל לצמצם באופן משמעותי את האירועים המחרידים דוגמת זה שהתרחש רק הבוקר", אמר ח"כ מולה, והבהיר כי "אי אפשר להסכים עם מציאות איומה זו" שבה נשים אינן מוגנות וילדים נותרים יתומים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רצח והתאבד. אווקה אמארה
צילום רפרודוקציה
"אף אחד לא חשב שיכול להיות דבר כזה"
צילום: אבי מועלם
מומלצים