ציון קינן ימשיך בתפקידו כמנכ"ל בנק הפועלים
החשש שקריירה מפוארת של 34 שנה תיגמר במשפט פלילי - נמוגה. תיק החקירה נגד ציון קינן נסגר, ולא סביר כי בנק ישראל ידיח את מנכ"ל בנק הפועלים מתפקידו ללא אשם פלילי או ראיות
מנכ"ל בנק הפועלים ציון קינן ימשיך בתפקידו. תיק החקירה שנפתח נגדו בפברואר שעבר נסגר מחוסר ראיות. גם אם המלצת המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד שי ניצן, היא להעביר את העניין לטיפולו של הפיקוח על הבנקים, סיכוי קלוש שנגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, יקבל החלטה דרמטית להדיח מנכ"ל בנק מכהן, ללא אשם פלילי וללא ראיות מספיקות. הודעת הפרקליטות על סגירת התיק, תמנע טלטלה בצמרת הניהולית של הבנק בזמן רגיש של האטה בפעילות הכלכלית ומשבר פיננסי באירופה.
החלטת המשנה לפרקליט המדינה משתיקה חשדות ומכשולים המלווים את קינן כבר מכניסתו לתפקיד. בחודש מרס 2009 פרש מתפקידו המנכ"ל הקודם של הבנק, צבי זיו, קינן ששימש אז כמנהל החטיבה העסקית בבנק מונה כממלא מקומו של זיו.
פרישתו של זיו לוותה בחשדות שהיו אז כנגד דני דנקנר, יו"ר הבנק, בנוגע להלוואות שקיבל, לאשראי שנתן, וכן בנוגע לתנועות בחשבונו האישי שנעשו שלא כדין בהיקף של מיליוני שקלים, בעת מילוי תפקידו.
פישר מול שרי אריסון
החשדות נגד דנקנר ופרישתו של זיו הביאו למאבק ממושך בין בנק ישראל לבין בעלת השליטה בבנק הפועלים, שרי אריסון. בנק ישראל טען כי הליך פרישתו של צבי זיו מתפקיד המנכ"ל ומינויו של ציון קינן במקומו, בוצע בצורה לא תקינה, ודרש מהבנק להקים ועדת איתור למנכ"ל.
באוגוסט אותה שנה אישרה ועדת האיתור שהוקמה באישור בנק ישראל, את מיניו של קינן. יו"ר דירקטוריון הבנק, יאיר סרוסי, אמר אז: "אני שמח על ההחלטה, המביאה לידי סיום תקופה של אי-ודאות שהעיקה על הבנק. ועדת האיתור החליטה פה אחד להמליץ לדירקטוריון למנות את ציון קינן למנכ"ל, ודבר זה מדבר בעד עצמו. בחודשיים שאני עובד בבנק הפועלים למדתי להכיר מקרוב את ציון ואני משוכנע שמינויו למנכ"ל ראוי ונכון".
שנה וחצי לאחר מכן פתחה יאח"ה בחקירה כנגד קינן בחשד לביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה ומרמה והפרת אמונים בתאגיד, בפרשה שעסקה באשראי שקיבל דני דנקנר מהבנק ובטיפולו של קינן בבקשת האשראי.
בבנק הפועלים אמרו אז ל-ynet כי למרות החקירה, "גם הבנק וגם המנכ"ל ממשיכים בעסקיהם כרגיל. הוא עובד כרגיל בפול ווליום כבר 30 שנה וממשיך כך גם היום". גם דירקטוריון הבנק פרסם הודעה אז המביעה אמון בקינן "הדירקטוריון מביע אמון במנכ"ל הבנק, ציון קינן, ומביע תקווה כי בדיקת הפרקליטות תושלם במהירות ותעלה כי אין מקום להליכים משפטיים כנגדו".
עורך דינו של קינן, צבי אגמון, הוסיף כי ההלוואה שהוענקה ע"י הבנק לדנקנר, ניתנה בהתאם לכל נוהלי הבנק, ואושרה ע"י ועדה של הדירקטוריון, שהיא הגוף המוסמך לאשר הלוואות לאנשים הקשורים עם הבנק. הלוואה זו הוחזרה במלואה לפני כשנה. "אין ולא היה כל פגם ולו הקטן ביותר בפעילותו של מר קינן בקשר עם הלוואה זו", הוסיף אגמון, "אני מאמין שכך תסבור בסופו של יום הפרקליטות ואני מקווה כי בירור העניין ייעשה במהרה ויושם קץ לנושא".
קינן עצמו התייחס לפרשה ואמר מספר ימים לאחר פרסומה "אחרי 34 שנות עבודה בבנק וכאזרח מדינת ישראל, בואו ניתן לרשויות החוק לסיים את עבודתן. הדירקטוריון לא סתם הביע אמון במנכ"ל - זהו אמון בכל עובדי הבנק. אני מכבד את עבודת רשויות החוק".
מהמעברה לכס המנכ"ל
קינן (57), נשוי + 3, נולד במעברה ליד צומת מסמיה, מספר חודשים לאחר שעלו הוריו ממרוקו. לאחר מכן עברה משפחתו לשכונת עג'מי ביפו.
קינן, שעברת את שמו מועקנין החל את עבודתו בבנק הפועלים לפני 34 שנה כפקיד בסניף ברחוב הרצל בתל אביב והתקדם במרוצת השנים.
בשנת 1995 מונה קינן, הנחשב לאדם מקצועי וחברותי, לתפקיד מנהל אגף משאבי אנוש ושלוש שנים מאוחר יותר מונה למנהל אזור הדרום. ב-2003 מונה לממונה על החטיבה הקמעונאית של הבנק. החל מ-2006 נושא קינן בתואר ממלא מקום מנכ"ל הבנק, כאשר שנה לאחר מכן מונה למנהל החטיבה העסקית של הפועלים ומאוגוסט 2009 משמש באופן רשמי כמנכ"ל הבנק.
ברבעון השלישי של 2011 רשם הבנק, בניהולו של קינן, רווח נקי של 471 מיליון שקל ובתשעת החודשים הראשונים של 2011 הסתכם הרווח ב-2.07 מיליארד שקל - הגבוה במערכת הבנקאית בישראל.
עלות שכרו של מנכ"ל הפועלים בשנת 2010 עמדה על 11.4 מיליון שקל. קינן התייחס בעבר לביקורת על משכורתו הגבוהה ואמר "צריך לשים דגש ש-5 מיליון שקל (מתוך עלות השכר) הם הפרשות פנסיוניות שניתנו. התחלתי כעובד זוטר בשכר של 4,000 שקל. זה הפרשות סוציאליות שצברתי במשך 32 שנה, שיינתנו כשאגיע לפנסיה".