שתף קטע נבחר

 

כינה חיילים "נאצים", התנצל - והרשעתו בוטלה

פעיל השמאל עודד אפרתי (63) הודה שגידף חיילים. ביהמ"ש קיבל את טענתו שלפיה ההרשעה תפגע משמעותית בפרנסתו

הרכב השופטים בבית המשפט המחוזי בפתח תקווה ביטל היום (ה') את הרשעתו של עודד אפרתי (63), איש עסקים ופעיל שמאל, שכינה חיילי צה"ל "נאצים" בעת שהיו בפעילות ליד כפר פלסטיני במהלך 2007. אפרתי, שהתנצל על דבריו, ערער על ההרשעה ועל פסק הדין של בית המשפט השלום בכפר סבא, והמחוזי קיבל טענותיו לפיהן ההרשעה פוגעת בעבודתו ובפרנסתו.

 

האירוע התרחש ליד הכפר סאלם שבשומרון. אפרתי מחה על יחסים של שני חיילים כלפי פלסטינים וקרא לעברם: "אתם נאצים, בשואה לא התנהגו ככה ליהודים", וכן "תביא לי פרטים, ואם לא אני מעלה אותך על טיל". כמו כן הוא צילם את מספר הרכב הצבאי, על אף שנתבקש להימנע מכך. כתוצאה מכך הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון, שם יוחסה לו עבירה של העלבת עובד ציבור. בית המשפט גזר עליו מאסר על תנאי של שישה חודשים, פיצוי בסך 3,000 שקל לכל אחד מהחיילים וכן 60 שעות של שירות למען הציבור.

 

זילות השואה או מחאה לגיטימית - כתבות נוספות:

 

אפרתי ביקש לבטל את ההרשעה, בהתאם להמלצת שירות המבחן נוכח הרקע האישי שלו. בתסקיר שירות המבחן נכתב עליו כי הוא "אדם נורמטיבי, נעדר עבר פלילי, שירת בצבא וכיום הינו עצמאי ובבעלותו חברת הנדסה וחברה המספקת שירותים רפואיים. הוא עוסק מגיל צעיר בפעילות וולנטרית אידיאולוגית מתוך מחויבות לערכים הומניטריים, צדק חברתי ושוויון. הוא פועל ממניעים אידיאליסטים וחותר לסייע לאנשים הנמצאים לדעתו במצוקה מתמשכת. פעילות זו באה לידי ביטוי בעבירה נשוא האישום".

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

בית משפט השלום דחה את בקשתו ופסק כי "חומרת דבריו כה מקוממת ומקפיאת דם, כה פוגענית ומשולחת רסן,

עד כי תחושת הצדק מתקוממת כנגד האפשרות של ענישתו ללא הרשעה... גם כי אפשר שתיגרם למערער פגיעה בעבודתו כעצמאי, אך נוכח מכלול שיקולי הענישה, אין הצדקה לביטול הרשעתו בדין".

 

אפרתי טען שההרשעה תפגע משמעותית בתעסוקה שלו, מאחר שהחברות שבבעלותו מבצעות עבודות עבור גופים ביטחוניים, ואלה לא מתקשרים עם אנשים שהורשעו בפלילים. כמו כן, טען אפרתי, ההרשעה תפגע גם ב-120 המועסקים בחברות שבבעלותו.

 

אפרתי ערער למחוזי, שכאמור קבע כי "הנסיבות של ביצוע העבירה אינן מצויות ברף הגבוה של החומרה, הגם שמדובר בהתבטאות בוטה ומכוערת, שיש לגנותה. מאז ביצוע העבירה ועד היום חלפו למעלה מארבע שנים וחצי, והמערער לא עבר כל עבירה שהיא... דעתנו היא כי אפשר לוותר במקרה זה על ההרשעה, מבלי לפגוע באופן מהותי בשיקול הגמול שבענישה... מדובר בעבירה יחידה של המערער, המערער לקח אחריות על מעשיו, האירוע היה אירוע מקרי, ואינו מצביע על התנהגות כרונית, וההרשעה עלולה לפגוע פגיעה קשה בעתידו המקצועי".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עימותים בשטחים, ארכיון. "אפשר לוותר על ההרשעה במקרה זה"
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים