שתף קטע נבחר

 

האולימפיאדה בלונדון: פספוס של הזדמנות ירוקה

מהר יותר, גבוה יותר, חזק יותר - אך האם גם ירוק יותר? מחקר שנערך לקראת המשחקים בקיץ מגלה כי מבחינה סביבתית העירייה ובעלי העסקים לא מנצלים את ההזדמנות ההיסטורית והמשאבים כדי לפתח תשתיות והתנהלות ירוקות יותר

הארגונים הירוקים מקווים, כי שיבושי התנועה שייגרמו בלונדון כתוצאה מהמשחקים האולימפיים שיערכו בקיץ עשויים להביא עמם בשורה טובה: שינוי הרגלים בתנועת הציבור שיביאו להפחתת זיהום האוויר שפולטים כלי התחבורה. אולם מחקר של ארגון Global Action Plan מעריך כי ההזדמנות תפוספס, אלא אם העסקים הפועלים בעיר יאמצו מבט אסטרטגי ארוך טווח.

 

עוד בערוץ כלכלה ירוקה :

 

במהלך 100 ימי המשחקים בלונדון צפויים לבקר בעיר 5.3 מיליון תיירים. יותר מ-100 מיילים של כבישים בבירה הבריטית יוגדרו לשימוש אולימפי בלבד, ובימים העמוסים ביותר מתוכננות 855 אלף נסיעות הקשורות למשחקים.

 

רמה כזו של פעילות תשבש באופן ודאי את הרגלי הנסיעה של תושבים רבים בלונדון. השאלה היא האם השיבושים הללו ינוצלו לעידוד שינויים ארוכי טווח בהתנהגות הנוסעים, באופן שיאפשר להפחית את תנועת כלי הרכב על הכבישים?

 

לונדון. המשחקים ישבשו את השגרה (צילום: דני שדה) (צילום: דני שדה)
לונדון. המשחקים ישבשו את השגרה(צילום: דני שדה)

 

הפוטנציאל של המשחקים

מהמחקר עולה, כי 69% מהעסקים בלונדון סבורים כי המשחקים יובילו לשיבושים בינוניים עד משמעותיים בתנועה בעיר. הנתונים מראים שהחברות נערכות בטווח הקצר, אולם רובן לא חושבות לנצל את התקופה כדי ליצור שינויים ארוכי טווח. רק 17% מהחברות טוענות כי יפעלו למינוף שינוי נרחב יותר בהרגלי הנסיעה של העובדים.

 

על פי המחקר, הפחתת פליטות גזי חממה בנסיעות היא אחד האתגרים הגדולים ביותר של החברות והארגונים השונים. מהנתונים עולה, כי ל-40% מהחברות אין אסטרטגיה להפחתת עלויות הנסיעות והפחתת פליטת גזי החממה בעקבותיהן.

 

עוד עולה, שרק 20% מהחברות בבריטניה שאוספות את המידע הנדרש, משתמשות בו כדי לעודד את העובדים לשנות את ההתנהגות שלהם. במקרים אחרים יש מדיניות כזו, אך היא אינה מיושמת בשל היעדר טכנולוגיה מתאימה וציפיה ממנהלים זוטרים לבצע את העבודה.

 

לונדון. ממתינים לאוטובוס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לונדון. ממתינים לאוטובוס(צילום: AFP)

 

אז האם המשחקים האולימפיים יצליחו להתגבר על המכשולים ולהיות זרז לשינוי ארוך טווח משמעותי? כשבוחנים מה קרה בעקבות האולימפיאדה שנערכה בסידני, אוסטרליה, מגלים כי לאולימפיאדה אכן יש פוטנציאל לעידוד פעולות בנושא. במהלך המשחקים, 24% מהעובדים שינו את שעות העבודה שלהם, 22% עבדו מהבית, ו-27% בחרו לקחת את החופשה השנתית שלהם.

 

מה כן עושים?

בין הצעדים שמתבצעים כדי להתמודד עם השיבושים הצפויים, יותקנו יותר מ-4,000 תחנות להשכרת אופניים בעיר וכ-2,000 אופניים חדשים יסופקו לתושבים. בנוסף, חברת Sainsbury מציעה פתרון לעסקים, באמצעות משלוחים ואנשי שירות שמגיעים על גבי קטנועים ובכך מפחיתים את פליטת גזי חממה.

 

גם ארגון התחבורה Transport for London העלה לאתר שלו עצות שמסייעות לחברות להתמודד עם תקופת המשחקים. העצות המתמקדות במשלוחים, באמצעות שינוי זמני משלוח, איחוד הזמנות, תחזוקה מונעת ותיאום משלוחים עם חברות סמוכות.

 

אולם הפתרון הפופולרי ביותר בקרב בעלי העסקים הוא לאפשר שעות עבדוה גמישות יותר: 65% שוקלים זאת, ו-25% פועלים להתמודד עם שינוי שכזה. עוד פעולות פופולריות שנשקלות הן פחות פגישות עם לקוחות, משא ומתן על שינויים בהתנהלות מול ספקים ועידוד שימוש גדול יותר בשיחות ועידה בוידיאו.

 

כל הפתרונות הללו יסייעו במהלך המשחקים, אך החברות לא מציעות בינתיים פתרונות בטווח הרחוק. על פי המחקר, אם החברות לא ישנו את הגישה הנוכחית המתייחסת לטווח הקצר בלבד, מדובר בהזדמנות אדירה שאולי תפוספס.


פורסם לראשונה 22/01/2012 18:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים