יו"ר הפרלמנט מטעם חמאס נעצר: "חשוד בטרור"
הפלסטינים דיווחו כי עזיז דוויק, שתמונתו יחד עם ח"כ חנין זועבי פורסמה היום ב-ynet, נעצר במחסום ג'בע ליד רמאללה. הם מסרו כי חיילים אזקו אותו וכיסו את פניו. בעקבות המעצר קרא הפרלמנט הפלסטיני למצרים להתערב באופן מיידי כדי לשחררו
כשברקע הסערה שעוררה פרסום תמונתו ב-ynet עם חברת הכנסת חנין זועבי, נעצר הערב (יום ה') יושב ראש המועצה המחוקקת מטעם חמאס, עזיז דוויק, במחסום ג'בע שבין רמאללה לירושלים. כך דיווח גורם פלסטיני. מדובר צה"ל נמסר כי הוא נעצר בחשד לפעילות טרור על-ידי כוח צה"ל. הוא הועבר לחקירת השב"כ.
עוד בחדשות ynet:
גורמים פלסטינייים מסרו כי כאשר מכוניתו הגיעה למחסום, אילצו אותו החיילים לעצור, אזקו אותו וכיסו את עיניו, ומשם הוא נלקח למקום לא ידוע. בצה"ל אישרו כי דוויק נעצר סמוך לשעה 21:00. הם ציינו כי בתחילה נעצר גם אחד מהאנשים שהיו עימו ברכב, אולם הוא שוחרר זמן קצר אחר כך כשהם עדיין במחסום.
בעקבות המעצר קרא ממלא מקום יו"ר הפרלמנט הפלסטיני מטעם חמאס, אחמד בחר, למצרים, לליגה הערבית ולארגון לשיתוף פעולה איסלאמי, להתערב באופן דחוף כדי להביא לשחרורו של דוויק - ששוחרר מהכלא בישראל ב-2009. בהא יוסף, ראש לשכתו של דוויק, אישר אף הוא את דבר מעצרו, ואמר כי דוויק היה בדרכו לחברון בעת שנעצר.
חברי פרלמנט איסלאמיים גינו את המעצר וטענו כי ישראל עצרה את דוויק כדי לחבל במאמצים הפלסטיניים לחדש את פעילותו של הפרלמנט הפלסטיני. דובר ממשלת חמאס, טאהר נונו, הזהיר מפני תוצאות הפגיעה בדוויק.
היום פורסמה ב-ynet תמונה בה נראית חברת הכנסת מסיעת בל"ד, כשהיא עומדת בחדר לצד ארבעה אנשים, בהם יו"ר המועצה המחוקקת מטעם חמאס עזיז דוויק ויחד עם פעילה בכירה בארגון, מרים סאלח, לשעבר שרת הנשים בממשלת חמאס.
השניים ריצו קודם לפגישה עם ח"כ זועבי, עונשי מאסר בכלא הישראלי בחשד למעורבות בארגון הטרור.
הפגישה נערכה זמן קצר לאחר שדוויק שוחרר מהכלא הישראלי, כדי לתמוך בו.
בפעם הקודמת נעצר דוויק (64) באוגוסט 2006 על-ידי כוחות צה"ל ברמאללה. כוח של גדוד דוכיפת כיתר את ביתו ועצר אותו. מעצרו הגיע לאחר שורה של ניסיונות שלא צלחו לעצרו, במסגרת גל המעצרים של מרבית מנהיגי החמאס בשטחים לאחר חטיפת גלעד שליט. הוא נחשב לאחד הפוליטיקאים הבכירים ביותר שנעצרו.
דוויק, פרופסור לגיאוגרפיה בהכשרתו, הורשע ב-2008 בחברות בארגון טרור. בית הדין הצבאי גזר עליו שלוש שנות מאסר בפועל, שנתיים מאסר על-תנאי וקנס של 5,000 שקל, בגין חברות בחמאס.
Read this article in English