שתף קטע נבחר
 

ט"ו בשבט בסגנון איטלקי עם פנפורטה מסורתית

קל להכין פנפורטה, עוגת פירות יבשים איטלקית. לאיילת הירשמן יש בשבילכם מתכון מעולה במיוחד כדי שתכינו לט"ו בשבט

השם הוא פנפורטה, ובתרגום חופשי מאיטלקית הפירוש הוא לחם כוח, ובאמת יש הרבה עוצמה בגוש הפירות היבשים והאגוזים הטעים כל כך הזה, שהמקור שלו הוא בעיר סיינה.

 

לקראת חג המולד אפשר למצוא את הפנפורטה בכל איטליה, נמכרת בקופסאות יפות וארוזה היטב, כי פנפורטה זו עוגה ששורדת הרבה זמן. יש הרבה גרסאות, ואת זו שכאן קל להכין גם בבית, בטח לקראת ט"ו בשבט שלנו, אבל גם בכל זמן אחר, שבו נערמים אצלכם מצבורים של פירות יבשים ואגוזים.

 

 

 

 


 

הטכניקה פשוטה: מבשלים את התאנים היבשות בסירופ של יין ודבש, מזה הכל מתחיל, ואז מערבבים עם המרכיבים היבשים. ולא, אין במתכון ביצים, ואין הרבה שומן מלבד זה שבאגוזים: המרכיבים מתערבבים לכדי עיסה כבדה שמועברת לתבנית משומנת, והאפייה היא למעשה ייבוש ממושך בחום נמוך. אחרי שמצננים, הפנפורטה נחתכת היטב. התוצאה היא פרוסות דחוסות, צמיגיות קצת באופן מענג, של פירות יבשים ואגוזים, במעטפת רכה ולעיסה. כאמור, אפשר לשמור הרבה זמן בקופסה אטומה, אבל בדרך כלל היא פשוט מתחסלת במהרה.

 

 

פנפורטה/עוגת פירות יבשים ואגוזים איטלקית

 

המרכיבים (תבנית אינגליש קייק) 

1 כוס (200 גרם) פיסטוקים קלויים קצוצים גס 

1 כוס (200 גרם) אגוזי פקאן קלויים קצוצים גס 

1 כוס (200 גרם) קליפת תפוז מסוכרות קצוצות גס 

1 כוס (140 גרם) קמח גרם קמח תופח 

1/8 כפית מלח 

1 כוס (200 גרם) גרם תאנים יבשות חתוכות לפיסות בגודל 1 ס"מ 

3 כפות יין אדום  

1/3 כוס דבש

3/4 כוס (150גרם) סוכר חום בהיר (כדאי מסוג דמררה) 

1 כפית קינמון טחון 

1 כפית אגוז מוסקט טחון

 

אפשרות להגשה:

אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

 

2. שמים בקערה את הפיסטוקים, אגוזי הפקאן, קליפות התפוז, הקמח והמלח ומערבבים.

 

3. בסיר בינוני, שמים את התאנים, יוצקים עליהן את היין ואת הדבש, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, והמוסקט ומערבבים. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית, ומבשלים כ-5 דקות מעל להבה בינונית, עד שהתאנים ספוגות בסירופ הצמיגי. מסירים מהכיריים. יוצקים לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים. צריכה להתקבל עיסה מאוד מאוד סמיכה, יציקתית ממש.

 

4. יוצקים לתבנית ומשטחים. אופים 40 דקות, או עד שהעוגה יציבה ומתקשה ומזהיבה, אבל עדיין גמישה קצת למגע (אם במהלכן השכבה העליונה מזהיבה מדי אפשר לכסות ברדיד אלומיניום ולהחזיר לתנור להמשך האפייה). מוציאים ומצננים בתבנית, עד שהעוגה קרה. העוגה נחתכת היטב רק כשהיא אחרי שהיא מצטננת.

 

5. להגשה, פורסים לפרוסות. אם רוצים, אפשר לזרות אבקת סוכר מלמעלה, אבל זו לא חובה. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

 

 

עוד מתכוני פירות ב"שף"

צלי עוף עם פירות יבשים ורימונים

סלט בורגול, רימונים ואגוזים

פרפה שוקולד ואגוזים בקרמל
עוגיות חמאה עם פקאן וחמוציות

 

 

 

 

 






 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פנפורטה, עוגת פירות יבשים איטלקית
צילום: יוסי סליס
פיסטוקים, ראו במתכון
צילום: index open
אגוזי פקאן. ראו במתכון
צילום: חיים זיו
תאנים. ראו במתכון
צילום: shutterstock
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים