רשות המים סוגרת ממטרות בגינות עירוניות
פקחי רשות המים סגרו מערכות השקיה שפעלו בגינות ציבוריות בחולון, בניגוד לתקנות שאוסרות על השקיה בחורף. וזו רק ההתחלה - בימים הקרובים יינעלו ברזים ברשויות נוספות. העירייה: "לעתים נדירות נדרשת השקיית עזר חד פעמית"
מה עושים אם עיריות לא נשמעות לתקנות האוסרות על השקייה בתקופה זה? סוגרים להן את הברז: פקחי רשות המים הגיעו אתמול בבוקר (ב') לרחובות משה דיין וחיים בר לב בחולון, וסגרו שלוש מערכות להשקיית גינון, לאחר שהעירייה נתפסה משקה גינות ציבוריות. מרשות המים נמסר כי בימים בקרובים יינעלו מערכות השקיה ברשויות נוספות.
על פי התקנות, החל מה-1 בדצמבר ועד לסוף חודש מרס, חל איסור להשקות גינות ציבוריות ופרטיות, למעט אזורים בדרום הארץ המוגדרים כמעוטי משקעים. אולם לא כל הרשויות נשמעות. גם בשנה שעברה נתפסה עיריית חולון משקה בניגוד לתקנות וגם אז ננעלו ארונות השקיה בשטחה.
התקנות, שנכנסו לתוקף ב-2001, מאפשרות להטיל קנסות לא קטנים על הרשויות שמפרות אותן. אך למרות התרעות רשות המים בכלי התקשורת כי העוברים על התקנה צפויים לעונשים הקבועים בחוק, ברשות מסתפקים בנעילת מערכות ההשקייה ברשויות המקומיות שנתפסות משקות כעת.
"המטרה היא לא כסף אלא ייעול השימוש והחיסכון במים", אומרים ברשות המים, "סגירת הברזים מבטיחה שהם הללו לא ישמשו להשקייה עד שנפתח אותם בתחילת עונת ההשקייה.
"את החוק יש לכבד. זה תמיד נכון, אך מקבל משנה תוקף לאחר רצף שנים שחונות ומחסור מצטבר של כ-2 מיליארד קוב מים במקורות המים. נעילת הברזים נועדה למנוע המשך השקיה בניגוד לתקנות, ללא קשר למי פתח ולמה".
מעיריית חולון נמסר בתגובה: "בעיריית חולון מודעים לצורך הלאומי לשמור על משאב המים ורבות נעשה בתחום זה כגון שתילת צמחים חסכניים במים וייעול מערכת ההשקיה".
"ההשקיה בחורף מבוססת על מי הגשמים, אך יחד עם זאת, לעיתים נדירות, נדרשת השקיית עזר חד פעמית כשמדובר בפרחי עונה לצורך התבססות השתילים. הפרחים העונתיים נשתלים אך ורק באזורים מרכזיים בעיר בשל צבעוניותם ותרומתם החשובה לחזות העיר הכוללת".