רשמית: הכדורגלנים הישראלים - הנמוכים באירופה
הטענה המוכרת בדבר נחיתות פיזית של השחקן הישראלי, קיבלה אתמול אישוש מדעי ממסקנות מחקר מקיף במיוחד שבדק תופעות דמוגרפיות בכדורגל העולמי
במשך שנים מתלוננים אנשי מקצוע ישראלים על כך שהכדורגלן הישראלי נופל במימדי גופו מיריביו באירופה ולכן הוא מתקשה להתמודד איתם ברמה הפיזית. אתמול קיבלה הטענה הזאת חיזוק רשמי עם פרסום המחקר המקיף ביותר על הכדורגל האירופי בו נקבע: כדורגלני הליגה הישראלית הם הנמוכים ביותר ביבשת.
מה עוד חדש ב-ynet ספורט?
ארגון CIES הוא הגוף שחוקר בצורה הרצינית ביותר תופעות דמוגרפיות בכדורגל העולמי. אתמול פירסם הארגון את הדו"ח המקיף ביותר שלו עד היום ובו אפשר למצוא פרטים מעניינים רבים המבדילים בין הליגות והקבוצות השונות באירופה.
ליגת העל הישראלית מככבת בעמודיו הראשונים של המחקר ונקראת שם "הליגה הנמוכה ביותר באירופה". ממוצע הגובה של שחקני הליגה שלנו עומד על 1.80 מ' בדיוק. הליגה הגבוהה ביותר היא הבונדסליגה הגרמנית, שם כל שחקן גבוה בממוצע ביותר מ־3.5 ס"מ ממקבילו הישראלי.
הקליקו לתקצירי ליגת העל בכדורגל:
בארסה מציגה: הגובה לא קובע
הנתון הזה אינו בהכרח שלילי כיוון שהקבוצה הנמוכה ביותר באירופה היא לא פחות מאלופת היבשת ברצלונה, שממוצע הגובה של שחקניה עומד על 1.77 מ' בלבד. המחקר עומד על ההבדלים בין בארסה ליריבתה הגדולה ריאל מדריד, שהיא הקבוצה הגבוהה ביותר בספרד (183.4 ס"מ).
קבוצה גדולה אחרת, מילאן, היא הזקנה ביותר והגיל הממוצע של שחקני הרוסונרי עומד על 30 בדיוק. ישראל היא גם אחת הליגות הצעירות ביותר
. שחקן בליגה הישראלית הוא בן 25 בממוצע, כשהליגה הכי צעירה היא הסלובנית (23.7).
אחד הפרמטרים המעניינים במחקר הוא כמות הליגיונרים שמוציאה מחוץ למדינתה כל מדינה בעולם (מעבר בתוך אירופה או אל אירופה). ברזיל, כמובן, היא עדיין היצואנית המובילה עם 528 ליגיונרים באירופה (ירידה של 39 שחקנים). אחריה בהפרש ניכר נמצאות צרפת (247), סרביה (228), ארגנטינה (211) ופורטוגל (132).