פרשת ההטרדה בלשכת רה"מ: אשל יזומן לעדות
הפרשה בלשכת ראש הממשלה מסתעפת: עובדת שסיפרה כי הוטרדה תזומן לעדות, וכך גם המטריד לכאורה. נציב שירות המדינה לא יחקור בעצמו את הפרשה בשל חשש לניגוד עניינים: אשל אמנם סייע לו לקבל התפקיד, אך בנציבות טוענים כי הסיבה היא שנתניהו מינה אותו
חקירת פרשת הטענות להטרדה נגד ראש לשכת ראש הממשלה, נתן אשל, מסתעפת: ל-ynet נודע כי העובדת ואשל יזומנו לעדות, וכי החקירה תפוקח על ידי ראש אגף חקירות בנציבות שירות המדינה, ולא על ידי הנציב משה דיין עצמו. זאת לאחר שעלו טענות על אפשרות לניגוד עניינים.
מוקדם יותר פורסם בגלי צה"ל, כי קיים חשש לניגוד עניינים במקרה שבו נציב שירות המדינה, עו"ד משה דיין, יחקור את הפרשה. זאת מכיוון שדיין זכה בתפקידו הנוכחי בעזרת ראש לשכת ראש הממשלה, נתן אשל, העומד במרכז הפרשה. בנציבות מסבירים כי דיין מלכתחילה ביקש שלא להתערב בפרשה, דווקא משום שראש הממשלה נתניהו היה מעורב בהליך בחירתו והוא הממונה עליו.
בימים הקרובים צפויים בנציבות לזמן לעדות את העובדת שאשל הטריד לכאורה. בנוסף תבקש הנציבות לזמן עובדים אחרים בלשכה לעדות, וייתכן כי בהמשך אף ייערך עימות בין העובדת ר' לבין אשל. ראש אגף החקירות של הנציבות צפוי להעביר את ממצאי הבדיקה ויעדכן בנושא את היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין.
הטענה: הטרדה בלשכה
אתמול חשף העיתונאי ספי עובדיה בגלי צה"ל כי נציבות שירות המדינה בודקת מידע, לפיו אשל הטריד עובדת במשרד באופן ממושך וחדר לפרטיותה. העובדת העידה בפני חבריה שהוא חיטט בהודעות הטקסט בטלפון הנייד שלה ובתיבת הדואר האלקטרוני הפרטית שלה, ואף עקב אחריה מחוץ לשעות העבודה. במשרד המשפטים אישרו את קבלת המידע, והיועץ המשפטי לממשלה הודיע בתחילה כי נציבות שירות המדינה, שהיא למעשה יחידת-סמך בלשכת ראש הממשלה, תחקור את המקרה. "לא נמצא אישור למידע", אמרו אתמול, אך הדגישו שהבדיקה נמשכת.
הנציב דיין מונה לפני קצת יותר מחצי שנה לתפקיד, לאחר שנדחתה עתירה נגד מינויו. המינוי נותר על כנו אחרי שהמדינה צירפה תצהיר תשובה, עליו היה חתום אשל.
בתגובה הרשמית מהנציבות נמסר כי החקירה מתנהלת על ידי ראש אגף החקירות בנציבות "תוך פיקוח והנחיה של היועץ המשפטי לממשלה וגורמים מטעמו. מכאן,שכפי שהתנהלו הדברים,נציב שירות המדינה לא טיפל ולא קיבל החלטות בנושא. זאת ועוד: על מנת למנוע העלאת טיעונים מופרכים, הנציב עצמו ביקש מראש אגף החקירות בנציבות שלא להיות מעורב ולא לעדכנו במהלכי הבדיקה".
באשר לטענות לגבי קשר עם אשל, נטען כי " גם התצהיר שהוגש לבג"ץ, הוגש למיטב הבנתנו מטעמו של ראש הממשלה, שהיה המשיב לעתירה, ונחתם על ידי אשל מתוקף תפקידו כמנהל לשכתו של המשיב, כמקובל במקרים כאלו. בין דיין לאשל לא היו מעולם קשרי ידידות והקשר היחיד ביניהם נוצר אך ורק במהלך החודשים האחרונים במסגרת תפקידו של אשל כראש לשכת רה"מ. לאור האמור לעיל ברור כי מדובר בטענות חסרות כל יסוד".
"מסתובבת בתחושה קשה"
האשה שבמרכז הפרשה "מסתובבת ממש בתחושה קשה". כך סיפרה אמש חברתה של ר' ל"ידיעות אחרונות". ר', כבת 35, גרושה, עובדת בלשכה כשנתיים. היא הובאה על-ידי אחד היועצים שבינתיים עזב, ואחר כך נוצר הקשר בינה לבין אשל, שניסה בתחילה לעזור לה במהלך תקופה לא קלה בחייה האישיים.
"אשל התנהג בצורה שאינה הולמת אדם במעמדו וגרם לה לתחושת אי נוחות קשה", סיפרה חברתה. "למרות זאת היא לא רצתה להגיש תלונה רשמית או לעשות מזה עניין. מאוד לא נעים לה מהרעש שזה עשה, כי עכשיו היא מרגישה לא בנוח במקום העבודה שלה. מי שלא בסדר זה הוא, שלא יודע להתנהג והעמיד אותה במצב מאוד לא נעים. היא מסתובבת ממש בתחושה קשה".
גורמים בלשכת ראש הממשלה אמרו אתמול בתגובה לפרסומים כי "לא מדובר בתלונה שהוגשה, אלא בבדיקת רכילות".
במשרד המשפטים אישרו אמש את קבלת המידע: "אנחנו מאשרים שבעקבות מידע שהגיע למשרדנו, הורה היועץ המשפטי לממשלה לאגף המשמעת בנציבות שירות המדינה לקיים בדיקה ראשונית של אמינות מידע זה", אמרו, אך הבהירו כי בשלב זה לא נמצא ביסוס ממשי למידע ולא נפתחה חקירה פלילית.