תנובה מחלקת דיבידנד של 280 מיליון שקל
סכום הדיבידנד נמוך יחסית לדיבידנדים קודמים שחילקה החברה: ב-2009 חילקה תנובה 570 מיליון שקל, ב-2010 לא חילקה כלל וב-2011 חילקה דיבידנד ענק של 1.3 מיליארד שקל
תנובה מחלקת דיבידנד של 280 מיליון שקל לבעלי המניות שלה. הכסף ישמש להחזר הלוואות של החברה היעודית שהוקמה ע"י קרן אייפקס ומבטח שמיר וישמש להחזר חובותיה.
- עוד שנה קשה? תנובה תפטר עשרות עובדים
- תנובה רומניה הגישה לביהמ"ש בקשה לפירוק
- קנס של 15 מיליון שקל לתנובה על זיהום הים
מדובר בסכום נמוך יחסית לדיבידנדים קודמים. ב-2009 חילקה החברה 570 מיליון שקל, ב-2010 לא חילקה וב-2011 חילקה דיבידנד ענק של 1.3 מיליארד שקל.
באוקטובר 2011 פרסמה תנובה את דוחותיה הכספיים ל-2010 והציגה עלייה של 19% ברווח הנקי ל-517 מיליון שקל, זאת בהשוואה לרווח נקי של 433 מיליון שקל ב-2009, בעוד שהרווח הנקי ב-2008 עמד על 293 מיליון שקל.
החברה פרסמה הבהרה לפיה "הדוחות נכונים לסוף שנת 2010 ואינם משקפים את ההתפתחויות האחרונות שחלו בסביבה העסקית בה פועלת תנובה, כמו גם את השפעות המחאה החברתית ומצב הכלכלה העולמי, לפיכך תוצאות הדוחות של 2011 צפויות להיות שונות מהותית", כך לפי לשון ההודעה.
לפני כמה שבועות פורסם ב"כלכליסט" כי העונש המסתמן בפרשת אי־הפרסום של דו"חות תנובה יעמוד על קנס של כ־15 מיליון שקל, שבמחצית ממנו תישא תנובה וביתר יתחלקו בעלות השליטה בחברה - קרן אייפקס הבינלאומית ומבטח שמיר.
בנוסף לסיום הפרשה - שכללה את השהיית המסחר במניית מבטח שמיר - מדובר בצעד תקדימי ביחסי הרגולטור עם שוק ההון המקומי. הפרשה תהיה המקרה הראשון שיטופל על ידי ועדת האכיפה המינהלית ברשות ני"ע, שהקמתה התאפשרה לאחר כניסתו לתוקף של חוק האכיפה המינהלית לפני פחות משנה. החוק מעניק לוועדה סמכות להטיל סנקציות על הפרות שהוכחתן מצריכה הליך בירור, בעוד שעבירות חמורות יטופלו במישור הפלילי.
ההיבט המפתיע בכוונת הוועדה להטיל קנס בפרשת אי־פרסום דו"חות תנובה הוא רשימת מקבלי הקנס, הכוללת גם חברות פרטיות, שלכאורה לא נמצאות תחת פיקוח רשות ני"ע. בנוסף למבטח שמיר הציבורית יוטל קנס גם על תנובה ואייפקס - גופים שלא נסחרים בבורסה. בעוד שתנובה היא חברה־בת של מבטח שמיר הציבורית, הרי שאייפקס היא קרן בינלאומית פרטית לחלוטין.
נראה כי הרשות הצליחה למצוא פרשנות משפטית לחוק שמאפשרת לה לאכוף את סמכותה גם על גוף פרטי, אך שמועות על הכוונה שהגיעו לשוק ההון עוררו סערה. הטלת קנס על אייפקס תהפוך למעשה את כל החברות הפרטיות שקשורות בחברות ציבוריות, לתאגיד מדווח לכאורה. רשות ני"ע פעלה כנראה מתוך אמונה כי יש לה הסמכות לדרוש את שדרשה.