שתף קטע נבחר

 

האם התמוטטה: "תנו לי לראות עוד את התינוק"

ועדה קבעה מוות מוחי לתינוק בן ה-4 חודשים, שהוריו חשודים כי טלטלו אותו. ההורים הובאו מהמעצר להיפרד מבנם, האם בכתה והתמוטטה. כשינותק מהמכשירים, החשד עשוי להשתנות להריגה. בלילה חשו ההורים ברע ונלקחו מהמעצר לבית חולים

פרידה כואבת, וחזרה למעצר: ההורים החשודים כי טלטלו את ילדיהם התאומים, בני 4 חודשים בלבד, הובאו מהמעצר לבית החולים לילדים ספרא שבתל השומר, שם קבעה ועדה מוות מוחי לתינוק. "תנו לי עוד זמן לראות אותו", אמרה האם, שבכתה והתמוטטה. ההורים חשו ברע הלילה. האם פונתה ממעצרה לבית החולים איכילוב בתל-אביב ואילו האב לשיבא.

 

דיווחים נוספים על התאומים והוריהם ב-ynet:

שיבא: התאומים כנראה עברו טלטול

שכני הזוג: לא יכול להיות שהתעללו בתינוקות

שוחררה סבתם של התאומים, ההורים עצורים

 

ההורים הובאו אמש (יום ה') להיפרד מבנם על ידי שוטרי מרחב דן, המנהלים את החקירה בפיקודו של מפקד המרחב, ניצב משנה אלברט אוחיון. היום בצהריים צפויה המשטרה לבקש להאריך את מעצרם של ההורים, ובמקביל נבדקת המשמעות המשפטית של קביעת מוות מוחי: לאחר שינותק התינוק מן המכשירים, החשד עשוי להשתנות להריגה.

 

אביהם של התאומים בדרך לחקירת המשטרה (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
אביהם של התאומים בדרך לחקירת המשטרה(צילום: שאול גולן)
 

ועדת הרופאים קבעה לפעוט מוות מוחי לאחר שבוע של אשפוז בבית החולים. טרם נקבע מועד להלווייתו של הפעוט, אך נראה שגם אם ההורים יהיו במעצר, המשטרה תאפשר להם ללוות את בנם בדרכו האחרונה. "זה סיפור כל כך עצוב, כואב לשמוע על מקרה כזה", אמרה אם שילדה מטופל גם הוא במחלקה לטיפול נמרץ.

 

האחות התאומה, שגם היא סבלה מחבלות, עדיין מאושפזת בתל השומר, מצבה מוגדר טוב. בהודעת בית החולים נמסר כי חל שיפור נוסף במצבה, אך היא נותרה בבית החולים ולא רק בגלל סיבות רפואיות. "אין ממש לאן לשחרר את הילדה", אמר גורם בבית החולים. "ההערכה היא שהיא תישאר פה עוד כמה ימים, לפני שיחליטו לשחרר אותה".

 

מי יחליט על ניתוק מהמכשירים?

כמו כן, כל עוד לא ברור מי מההורים אשם, אם בכלל, עולה השאלה מי מוסמך לקבל את ההחלטות הרפואיות. "הורי התאומים הם האפוטרופוסים הטבעיים, שהרי הסמכות לקבל את ההחלטות הרפואיות נתונה להם", הסביר עו"ד עדי ניב-יגודה, מרצה למשפט רפואי ויועץ למוסדות בריאות בנושאים רפואיים-משפטיים. הוא הבהיר כי "ככל שיצטברו הראיות לכך שההורים פעלו או פועלים בניגוד לטובת ילדיהם, כך תגבר הסבירות שהצוות הרפואי יפנה לבית המשפט באמצעות שירותי הסעד".

 

עו"ד ניב-יגודה הוסיף כי במצב הדברים הרגיל יש לשאוף להתערבות

מינימלית של המדינה בסמכות ההורים על ילדיהם - אלא אם הדבר דרוש לשם הגנה על שלומם הגופני או הנפשי". יחד עם זאת, אם יתבקש בית המשפט להגביל את סמכות ההורים על הקטינים, ואף למנות להם אפוטרופוס זמני או קבוע, "ההחלטות על המשך הטיפול הרפואי או נקיטת אמצעים רפואיים אחרים, יהיו נתונות לאישור בית המשפט וזאת בהסתמך על חוות דעת רפואיות".

 

בשלב זה, כל עוד נהנים ההורים מחזקת החפות, קרא עו"ד ניב-יגודה לשקול בקפידה את ההתערבות בהחלטותיהם הרפואיות על התאומים. "יש להשאיר את ההחלטה אם לנתק את התינוק ממכשירי ההנשמה, בידי הוריו. חשוב לזכור שבסופו של יום, ולאחר שיתבררו העובדות לכאן או לכאן, ההורים הם אלו שימשיכו לחיות עם ההשלכות של ההחלטה הרפואית",הדגיש.


פורסם לראשונה 26/01/2012 23:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם בכתה והתמוטטה
צילום: מוטי קמחי
ההורים עם התאומים
מומלצים