שתף קטע נבחר

 
צילום: גיל יוחנן

משה קצב ביקש דיון נוסף: לא היו בכלל יחסים

הנשיא לשעבר שנכלא מדגיש כי הטיעון לפיו התקיימה בהסכמה מערכת יחסים מינית בינו לבין א' ממשרד התיירות "היה לזרא בעיניו", והוא דבק בכך ש"מעולם לא קיים כל מערכת יחסים מינית בהסכמה או שלא בהסכמה עם מישהי מהנשים"

משה קצב כבר מזמן בכלא, אבל הנשיא השמיני של מדינת ישראל ממשיך לנסות להיאבק בהרשעתו בזירה המשפטית. כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, היום (א') הגישו עורכי דינו של קצב לבית המשפט העליון בקשה לערוך דיון נוסף ונדיר בהרכב מורחב בעניינו.

 

הנשיא לשעבר הדגיש כי בכוונה בקשה זו אינה עוסקת בסוגיית "הטיעון החלופי", הטיעון שהעלו בעבר פרקליטיו לפיו התקיימה בהסכמה מערכת יחסים מינית בינו לבין א' ממשרד התיירות. קצב מדגיש כי טיעון זה "היה לזרא בעיניו", וכי הוא דבק בכך ש"מעולם לא קיים כל מערכת יחסים מינית בהסכמה או שלא בהסכמה עם מישהי מהנשים בכלל ולא עם א' בפרט".

 

בבקשה מציין קצב, כי ההלכות שנקבעו בפסק הדין לגביהן מתבקש קיומו של הדיון הנוסף מתייחסות אך ורק לאישום הראשון, שבו הורשע באונס. לדבריו, "אין בכך משום אבק של הודאה מצידו בעבירות האחרות בהן הורשע", אלא רק הכרה בכך כי במסגרת מגבלותיו של הליך זה, לא ניתן עוד לתקוף את הרשעותיו בעבירות אלו. 

 

עם זאת, מדגיש קצב כי הלכות בסוגיית הגנה מן הצדק, לגביהן מתגבש הדיון הנוסף, משליכות על כל סעיפי העבירות בהן הורשע, וגם לחומרתו המופלגת של העונש שנגזר עליו כשהפך קורבן למסע שיסוי עד כדי לינץ' תקשורתי חסר תקדים.  

 

קצב מדגיש בבקשה כי הלכת ההגנה מן הצדק חשובה מאין כמותה, כיוון שהמעורבות התקשורתית הלכה והתעצמה ככל שההליך השיפוטי הלך והתקדם, במיוחד בשלבי החקירה וכן בשלב בו הראיות נאספו על ידי המשטרה ונשקלו על ידי הפרקליטות. לטענתו, הפרקליטות דיברה בשני קולות כשמצד אחד אמרה שפיטוריה של א' על ידי קצב היו ענייניים ונבעו מתפקודה הלקוי כמנהלת לשכתו, ואילו בכתב האישום נכתב מפורשות כי פיטוריה באו אך ורק משום שסירבה לדרישותיו לקיים עימו יחסי מין מלאים. 

 

קצב טוען כי א' לא סיפרה במשך שמונה שנים לשום אדם על כך שנאנסה על ידי קצב, אולם סיפרה שבע פעמים לשבעה אנשים שונים על מעשים שרובם הינם מינוריים לחלוטין, מעשים שאינם אונס, מעשים שגם אותם מכחיש קצב. קצב טוען כי יש לו אליבי מוצק לעניין האישום באונס במלון פלאזה ביוני 1998.

 

הערעור שנדחה

לפני כחודשיים וחצי דחו שופטי העליון - מרים נאור, עדנה ארבל וסלים ג'ובראן - באופן גורף את ערעורו של קצב, שנידון בבית המשפט המחוזי לשבע שנות מאסר בגין אונס שתי עובדות שעבדו תחתיו, מעשים מגונים בכוח, הטרדה מינית ושיבוש מהלכי משפט.

 

בעולם המשפט העריכו כי אין שום סיכוי שיתקיים דיון נוסף -

 שהוא חלק נדיר מאוד מהליך הפלילי, שאותו מאשר נשיא בית המשפט או נציג מטעמו, והוא שמור למקרים יוצאי דופן.

 

קצב נכנס לכלא ב-7 בדצמבר, ושוהה באגף התורני בכלא מעשיהו שברמלה, שם התנאים נחשבים נוחים יחסית. בשבוע שעבר הוא גם קיבל לראשונה ביקור, של אחיו ליאור קצב - שפגש אותו כעורך דין. קצב הסכים חלקית לתנאי שב"ס ויצא מהאגף כשלגופו מעיל אסיר, אך מתחתיו לבש בגדים אזרחיים. הצעד עורר תרעומת מצד סוהרים ואסירים.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משה קצב עם כניסתו לכלא
צילום: EPA
מומלצים