שתף קטע נבחר

 

נתניהו: השופט אדמונד לוי יבחן הכשרת מאחזים

ראש הממשלה הודיע על הקמת צוות לבחינת נושא המאחזים, בראשות שופט העליון בדימוס. השר גלעד ארדן דרש לאפשר לשרים חופש הצבעה על חוק הכשרת המאחזים

השופט אדמונד לוי יעמוד בראש צוות שיבחן את נושא המאחזים, כך אמר הבוקר (יום א') ראש הממשלה בנימין נתניהו, במהלך ישיבת שרי הליכוד. הצוות בראשות השופט אמור לנסות למצוא דרך להכשיר חוקית את המאחזים שכבר נבנו ביהודה ושומרון.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בישיבה התעורר ויכוח בשאלת ההצבעה על חוק המאחזים, כשהשר גלעד ארדן ביקש לאפשר לשרים חופש הצבעה על החוק, שיובא להצבעה בכנסת ביום רביעי.

 

לחברי כנסת ניתן חופש הצבעה בנושא, אך שרי הממשלה מחוייבים להצביע נגד החוק הנוכחי, כיוון שוועדת השרים לענייני חקיקה התנגדה לו זה מכבר. בגין התנגד נחרצות להצעתו של ארדן, ואמר כי השרים צריכים להתנגד למהלך ואין לאפשר חופש הצבעה. ארדן דרש לקיים הליך של הצבעה מחודשת בוועדת השרים לחקיקה, כדי שהשרים התומכים בחוק יוכלו לנסות לאשר אותו. בגין השיב: "אני לא מכיר פרוצדורה כזו". השרים כץ וסער הצטרפו לוויכוח וצידדו בארדן.  

 

הצעת חוק המאחזים, שעליה חתומים 20 חברי כנסת מהליכוד, ישראל ביתנו, ש"ס, הבית היהודי, האיחוד הלאומי ויהדות התורה - אם בעל קרקע ביהודה ושומרון לא פנה תוך ארבע שנים מרגע הקמת שכונת המגורים על הקרקע שבבעלותו לבית המשפט, לא יפונו המבנים שנבנו עליה.

 

הצעת החוק המתיימרת להגן על מחזיקים במקרקעין ביהודה ושומרון מתייחסת רק לבנייה בגדה ורק לשכונות שבהן לפחות עשרים יחידות דיור. בהצעה נכתב: "הוקמה שכונת מגורים באזור על מקרקעין שאדם טוען לבעלות עליהם, כולם או חלקם, אך לא פנה לבית המשפט המוסמך בבקשה לסילוקו של המחזיק במקרקעין במשך למעלה מארבע שנים מאז הקמת שכונת המגורים, ולא הייתה כל סימן במקרקעין להיותם בבעלותו, לא יפונו המבנים בשכונת המגורים ולא ייהרסו, והם ייוותרו בידי המחזיק בהם".

 

אבל יש הסתייגות אחת, שאינה קשורה לפינוי המאחז: "רשאי בית המשפט להורות על פיצויו הכספי של הטוען לבעלות או במקרקעין חלופיים בקרבת מקום ובשווי דומה, אם נוכח כי הוא בעל המקרקעין".

 

במהלך ישיבת שרי הליכוד לפני כשבועיים, שעסקה בפינוי המאחז מגרון, הביעו מיכאל איתן, דן מרידור ובני בגין ביקורת חריפה נגד החוק. בגין אף תקף בדבריו את הסיוע שמקבלים פעילי הימין בשטח, וכינה אותם "כוחות הסימוס". בגין, שמונה על ידי ראש הממשלה לנהל משא ומתן עם יושבי המאחז ולהגיע לפשרה בהתאם לפסיקת בג"ץ ולחוק הקיים, אמר כי "ללא חקיקה, יהיה קל יותר להגיע להבנות עם המתנחלים", והזכיר את "כוחות הסימוס" תוך שהוא מתכוון ללובי החזק של המתנחלים, שמפעיל לחצים גדולים על שרי הימין.

 

תקווה להמשך השיחות עם הפלסטינים

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס בישיבת הממשלה למגעים עם הפלסטינים והביע תקווה כי הם ימשיכו בשיחות.

"הסימנים אינם טובים במיוחד, אך אני מקווה שהם יתעשתו ושנוכל להתקדם", אמר. 

 

נתניהו ציין עוד כי שוחח בשבוע שעבר עם נשיא צרפת, ראש ממשלת בריטניה וקנצלרית גרמניה ובירך אותם על הצעדים שנקטו נגד איראן. נתניהו הוסיף כי בימים הקרובים ייפגש בארץ עם מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, וישוחח עמו על החרפת הצעדים נגד טהרן. 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. צוות בדיקה
צילום: גיל יוחנן
לוי. יעמוד בראש
צילום: בוצ'צו, אתר בתי המשפט
מגרון. במוקד החוק
צילום: Lowshot.com
מומלצים