שתף קטע נבחר

 

מלזיה: ישראל בכותרות, לקראת הבחירות

לקראת הבחירות שייערכו במדינה המוסלמית בעוד כשנה, נשאל מנהיג האופוזיציה המלזי אם יכונן קשרים דיפלומטיים עם ירושלים. תשובתו, שהביעה תמיכה בהגנה על ביטחון ישראל, עוררה זעם. בעבר דווקא יצא נגד "הציונים"

ישראל תופסת מקום מכובד בכותרות במלזיה , לקראת הבחירות שיתקיימו שם בעוד כשנה. מנהיג האופוזיציה, איברהים אנואר, הביע באחרונה תמיכה ב"הגנה על ביטחונה של ישראל" ועורר את זעמם של פוליטיקאים רבים במדינה המוסלמית שבמזרח אסיה.

 

בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל" בשבוע שעבר נשאל אנואר אם בכוונתו לכונן קשרים דיפלומטיים עם ישראל. בתגובה הביע תמיכה ב"מאמצים להגן על ביטחונה של מדינת ישראל", לצד גיבוי ל"זכויות הלגיטימיות של הפלסטינים". לגופו של עניין תיאר את נושא הקשרים כ"טריקי" ואמר כי כל שינוי במצב הנוכחי תלוי בנכונות של ישראל להכיר בשאיפות הפלסטינים.

 

אנואר ותומכיו. לא חזר בו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אנואר ותומכיו. לא חזר בו(צילום: רויטרס)

 

הדברים עוררו סערה ציבורית שבאה לידי ביטוי בכלי התקשורת במדינה, וגררו תגובות נזעמות מפוליטיקאים. חלק האשימו אותו בנטישת הפלסטינים, ב"שירות האינטרסים הציוניים", ובהתחנפות לארה"ב. מומחים טענו בראיון לעיתון כי מדובר בפוליטיזציה של הנושא, לקראת הבחירות הקרבות.

 

אנואר טען בתגובה כי הוא תומך בפתרון של שתי מדינות – עמדה שאינה שונה מעמדתה הרשמית של הממשלה. שר החוץ המלזי, אניפה אמאן, אמר כי אף שהמדינה תומכת בפתרון שתי המדינות, היא מתחה בעבר ביקורת חריפה על פעולותיה הביטחוניות של ישראל ואינה תומכת "בכל הצעדים" להגן על ביטחונה.

 

סוגיית ישראל והפלסטינים עוררה עניין במדינה בעיקר בזמן מבצע עופרת יצוקה בעזה,

אז קרא ראש הממשלה המלזי לקהילה הבינלאומית להחרים את ישראל, ובפרשת המשט הטורקי לעזה ב-2010. בזמן המלחמה בעיראק ב-2003 טען ראש הממשלה כי ארה"ב תוקפת את עיראק כדי לסייע לאינטרסים של ישראל. הוא אף הצהיר בעבר כי "לא היה טרור לפני הקמת ישראל".

 

בעבר דווקא יצא אנואר נגד קשרי מפלגת השלטון עם חברה זרה שלטענתו "נשלטת בידי ציונים". הוא גם האשים את ממשלתו כי העניקה ל"מרגלים ישראלים" גישה למערכות התקשורת של המשטרה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנואר. תומך בפתרון "שתי המדינות"
צילום: AFP
מומלצים