שתף קטע נבחר

 

מנהיגי מתנחלים בליכוד: 'לחזור לשתי גדות לירדן'

איתי הראל, מייסד מאחז מגרון שנבחר להיות חבר במרכז הליכוד, לא הסתיר את העובדה כי הוא ומתנחלים נוספים שנבחרו יחד איתו ימשכו ימינה: "הליכוד עם המצע של ז'בוטינסקי של שתי גדות לירדן בהחלט מתאים לי. רק צריך לדאוג שגם הנהגת המפלגה תלך בדרכו". ח"כים בירכו על הבחירה

בישיבת מרכז הליכוד הבאה ישתתפו מאות אנשים מוכרים מיהודה ושומרון, חלקם אנשי נוער הגבעות, שדעותיהם נמצאות מאוד ימינה מאלו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו. פעילי הימין, שחלקם מוגדרים גם כימין קיצוני, מעידים על עצמם כי הם חברים זמן רב במפלגה ולא מסתירים את העובדה כי בכוונתם להשפיע מבפנים על תהליכים מדיניים.

 

עוד בנושא המאבק בליכוד:

 

במרכז הליכוד 4,000 חברים, 240 מתוכם מתגוררים ביהודה ושומרון. בסך הכול מוגדרים כ-10% מחברי המרכז בחלק הימני ביותר של המפה הפוליטית. איתי הראל, מייסד מאחז מגרון וחבר בליכוד בשש השנים האחרונות, אמר כי עדיין לא קיבל הודעה רשמית על בחירתו למרכז - אך שמו מופיע בדף האינטרנט של הליכוד. הוא סבור כי המפלגה צריכה להמשיך בדרכו של ראש בית"ר. "הליכוד עם המצע של ז'בוטינסקי של 'שני גדות לירדן, זו שלנו וזו גם כן' - בהחלט מתאים לי. רק צריך לדאוג שגם הנהגת המפלגה תלך בדרכו".

  

"הליכוד היא מפלגת שלטון ושם ניתן להשפיע". איתי הראל (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
"הליכוד היא מפלגת שלטון ושם ניתן להשפיע". איתי הראל(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

הראל הסביר מדוע הוא חבר בליכוד ולא במפלגה כמו האיחוד הלאומי. "אני נמצא שם כדי לנסות להשפיע, לא לשנות", הוא אמר. "יש עימות תמידי בין המצע של המפלגה לבין פעולות בשטח, אבל אני חושב שבאופן כללי חברי הכנסת ושרי הליכוד תמכו בנו בנושא מגרון,

משום שגם הם מבינים את השקר הגדול של 'שלום עכשיו' והשימוש המניפוליטיבי בבג"ץ. הליכוד היא מפלגה גדולה, מפלגת שלטון ושם ניתן להשפיע".

 

יהודה גליק, דובר ההתנחלות עתניאל ומנאמני הר הבית, חבר בליכוד כבר 15 שנה. גם הוא נבחר כחבר מרכז בפריימריז האחרון: "הפריע לי שתייגו אותי כאיש ימין מפני שאני לא חושב שמישהו יודע מה בדיוק הדעות שלי. מעולם לא הייתי מזוהה עם עמדה מסוימת. יש לי מגוון דעות ולא רק על נושאי ארץ ישראל, שחשוב לי לפעול למענם. בשנה האחרונה הפגנתי יחד עם ארגון זכויות אדם מסוים ויחד עם מוסלמים בירושלים כשחשבתי שזה נכון".

 

על דעותיו הוא הוסיף: "אין ספק שיש לי אהבה רבה לכל חלקיה של הארץ, אבל אני לא עם דעה מגובשת וכל עניין צריך להיבחן לגופו. בכל מקרה נושא ארץ ישראל זה רק אחד מהתחומים ויש עוד נושאים חברתיים ואחרים שמעסיקים אותי".

 

"אם רה"מ יפנה יישובים הוא יקבל מלחמה"

שבח שטרן, תושב שילה ויו"ר המטה הלאומי בליכוד החבר במפלגה כבר 25 שנה, לא מסתיר כי בכוונתו ובכוונת יתר חבריו למשוך את המפלגה ימינה. "תפקידנו לעזור לח"כים, לשרים ולראש הממשלה לזכור טוב יותר את העקרונות שלשמם הם נבחרו. בהתנתקות למשל ההבדל היה 4-3 חברי כנסת, שאם היו בקבוצת המורדים ההתנתקות לא הייתה יוצאת אל הפועל", הוא אמר. "הרי יש דברים שראש הממשלה לא יכול לעשות בלי המפלגה שלו והמטרה שלנו היא לוודא שיהיו יותר חברי כנסת ושרים לאומיים. מי שבסדר ייהנה מהתמיכה שלנו ומי שלא - לא".

 

יותר מתנחלים ויותר ימניים במרכז הליכוד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
יותר מתנחלים ויותר ימניים במרכז הליכוד(צילום: ירון ברנר)

 

שטרן הדגיש שהוא וחבריו אינם נמנים על מחנהו של משה פייגלין והם גם לא אנשיו של בנימין נתניהו. "בפריימריז האחרון קראנו לאנשים לא להצביע", הוא אמר. "אנו הולכים להשפיע במקומות שאנו יכולים על מנת להריץ חברי כנסת שישמרו על ארץ ישראל ואם צריך יחשקו את ראש הממשלה". ואם ראש הממשלה יחליט לפנות יישובים? על כך הוא ענה: "הוא יקבל מלחמה, איזו שאלה. יש דברים שנוכל להשלים איתם, אבל אם הוא ילך למהלך כזה נלך עם זה עד הסוף כמו שהיה עם שרון. אני גם לא חושב שהוא ילך לכזה מהלך כי אין לו רוב בממשלה לכאלו מהלכים".

 

מי שעוד נבחר הוא יוסי דגן, יועצו של ראש המועצה האזורית שומרון גרשון מסיקה וחבר ליכוד זה 12 שנה. "הליכוד היא המפלגה שקיבלה את מספר הקולות הגבוה ביותר בקרב אנשי המחנה הלאומי מכל הארץ בבחירות האחרונות", הוא אמר. "אנו נחזק כקבוצה את חברי המרכז והשרים. ממש בשונה מגורמים אינטרסנטיים בכפרים הערבים ופליטי המחאה החברתית מהקיץ, שמנסים לשנות את הליכוד מבפנים בצורה מלאכותית. אנו לא באנו לפעול נגדו, אלא לחזק אותו ולתת לו את הכוח לעמוד בהבטחות לבוחר ולמצע שלשמו הוא נבחר".

 

ח"כים: "השיטה הדמוקרטית מעוותת"

חברי כנסת בליכוד דווקא בירכו על הצטרפותם של חברי המרכז החדשים. הם הבהירו שהליכוד היא תנועה פתוחה ודמוקרטית, שבה יש מקום לכולם. ח"כ כרמל שאמה-הכהן אמר: "השיטה הדמוקרטית שבה לכל אחד זכות שווה לבחור ולהיבחר רחוקה משלמות ולעתים אף מגיעה לידי עיוות, אך עד היום לא נוסתה והוכחה שיטה יעילה וטובה ממנה".

 

שאמה-הכהן הוסיף: "תנועה פתוחה ודמוקרטית אינה יכולה להפעיל משטרת מחשבות, כי אז זהו מדרון חלקלק שבו הרוב תמיד עלול לרדוף ולדחוק מחוץ לשורות את המיעוט". גורם אחר בליכוד אמר: "במפלגה של 130 אלף מתפקדים יש מקום למגוון רחב מאוד של דעות. הליכוד הציג הליך דמוקרטי למופת שמביא לידי ביטוי את כל קשת הדעות של הבוחרים,

ובסופו נבחרו חברי מרכז שמייצגים את רצון המתפקדים".

 

יו"ר הקואליציה ח"כ זאב אלקין בירך גם הוא: "הליכוד היא תנועה לאומית רחבה, שיש בה מקום לכל השכבות בציבור הישראלי. תושבי הערים במרכז הארץ, פעילים מעיירות פיתוח, אנשי תנועת המושבים, עולים, ותיקים ובוודאי יש בה גם מקום לאנשי ההתיישבות. תושבי יהודה ושומרון היום מהווים יותר מ-300 אלף מתושבי המדינה שכמה אלפים מהם בחרו להצטרף לתנועת הליכוד ובהתאם לכך הם יהיו מיוצגים בכל מוסדות הליכוד כולל מרכז הליכוד".

 

אלקין הוסיף כי הליכוד היא תנועה דמוקרטית "וכל קבוצה שמזדהה עם האידיאולוגיה של הליכוד יכולה לנסות להשפיע ולהיבחר. הרוב לבסוף הוא שקובע את הרכב המוסדות ואת הדרך. דלתנו פתוחה לכולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו ושטייניץ חוגגים ניצחון
צילום: ירון ברנר
משה פייגלין. כמעט רבע מהקולות
צילום: גיל יוחנן
הפגין עם מוסלמים. יהודה גליק
צילום: חיים צח
יוסי דגן. "באנו לחזק את הליכוד"
צילום: חיים צח
מומלצים