שתף קטע נבחר
 

הבורסה ננעלה בעליות; ת"א 25 הוסיף 0.36%

ת"א 100 הוסיף 0.3% ומדד הבנקים טיפס ב-2.3%. דלק קידוחים עלתה ב-1.5% לאחר שפרסמה דו"ח משאבים למאגרים "לווייתן" ו"דולפין"; אלביט מערכות ירדה 0.8% במחזור גבוה אחרי שפרסמה אזהרת רווח; כלל תעשיות איבדה 3.8% לאחר שחתמה על הסכם למכירת משאב למשפחת לבנת

המסחר בבורסה בתל-אביב ננעל היום (א') בעליות שערים לאחר ההסכם שנחתם בין ההסתדרות לאוצר שסיים את השביתה הכללית במשק. מסחר נפתח באיחור של שעה וננעל באיחור של כחצי שעה. מחזור המסחר הסתכם ב-720 מיליון שקל.

 

מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.36% ל-1,121 נקודות; מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.28% ל-1,018.71 נקודות; מדד בלוטק 50 עלה ב-1.02% ל-289.84 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-0.88% ל-284.48 נקודות.

 

"המשקיעים חזרו אופטימיים מהשביתה", אמר ל"כלכליסט" מצביא רענן, מנהל השקעות במגדל שוקי הון. "מחזור המסחר קצת יותר גבוה מהממוצע, אבל לא מדובר במחזורים שמאוד בולטים למעלה או למטה. זאת מכיוון שהשביתה מאחורינו, ואין לה השפעה ארוכת טווח על המשק", אמר. "אנחנו רואים עליות על רקע התקדמות התהליכים ביוון, שם החלטת הממשלה עברה ומחכים אמנם להחלטת הפרלמנט אבל נראה שזה הולך ומתקדם. בארה"ב הסתיימה עונת הדוחות באופן סך הכל חיובי, בממוצע החברות היכו את התחזיות, אבל הסיפור עדיין ממשיך להיות יוון".

 

"בזמן הקרוב אירופה תמשיך לתת את הטון", אמר רענן. גם אם באמת יאשרו את תוכנית הקיצוצים היום לא אמורה להיות לכך השפעה מהותית על השווקים מכיוון שההנחה היא שהקיצוץ יעבור, הסביר. "צריך יהיה לראות אחרי שאכן התוכנית עובדת בפועל ולכן המצב ביוון ימשיך ללוות אותנו כל השנה", אמר רענון. "ההצבעה חשובה אבל היא לא כל התמונה. יהיה חשוב לראות את מבנה התספורת של החוב ושאכן מצליחים ליישם את הקיצוצים". אחרי חמישה ימים הסתיימה הבוקר השביתה במשק. נציגי משרד האוצר והסתדרות העובדים הגיעו להסכם והעובדים יחזרו במהלך השעות הקרובות לעבודה. ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס להסכם בפתח ישיבת הממשלה ואמר כי "הבוקר נתבשרנו על סיום השביתה בעניין שהוזנח במשך שנים - עניין עובדי הקבלן. אני מברך את שר האוצר שטייניץ ואת יו"ר ההסתדרות עיני, על שהגיעו להסכם חשוב שמשפר עד מאוד את תנאי העסקתם של עובדי הקבלן. אני חושב שזה הישג חשוב מאוד שמתקן, ולא חלקית, עוולות של עשרות שנים".

 

קרנות הנאמנות נהנו בתחילת פברואר מגיוס של 630 מיליון שקל ב-5 ימי מסחר בלבד – קצב הגיוסים הגבוה ביותר ב-13 החודשים החולפים, כך לפי כלכלני מיטב שהוסיפו כי תעשיית הקרנות מנהלת נכון ל-9 לינואר כ-146.4 מיליארד שקל. 

 

המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו בירידות ביום שישי אחרי האכזבה מנתוני סנטימנט הצרכנים. בסך הכל בשלושת ימי המסחר בוול סטריט מאז השביתה בישראל דאו ג'ונס איבד 0.6% ו-500 S&P ירד ב-0.3%.

  

בסיכום שבוע שעבר (בשלושה ימי מסחר) נרשם מחזור ממוצע של כ-840 מיליון שקל, זאת בדומה למחזור שנרשם בשבוע שעבר ובהשוואה ליותר מ-2 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. כלכלני לאומי מסרו כי "נראה כי הקיטון המשמעותי בפעילות המשקיעים הזרים בשוק הישראלי לצד העובדה כי המשקיעים המוסדיים מסיתים חלק מהשקעותיהם דווקא לכיוון השווקים הבינלאומיים מבססת את מגמת המסחר".

 

"עם תחילת השנה, אנו צופים כי ההתרחשויות באירופה ימשיכו לעמוד במוקד תשומת הלב של המשקיעים ורמת המחזורים הנמוכה תשפיע על אופן המסחר", הוסיפו בלאומי. 

 

המחוקקים ביוון יצביעו היום על תוכנית הקיצוצים החדשה המהווה תנאי לקבלת חבילת חילוץ שנייה מהאיחוד האירופי וקרן המטבע. אלפי תושבים מקומיים המתנגדים לקיצוצים הצפויים יצאו לרחובות במהלך סוף השבוע למחות נגד המהלך, בעוד שביום חמישי אישר קבינט השרים היווני את התוכנית לאחר משא ומתן ממושך והתפטרותם של שישה שרים שהתנגדו בתוקף למהלך. אנליסטים צופים כי למרות אי היציבות הפוליטית, בית המחוקקים יצביע בעד החבילה ביום ראשון הקרוב.

  

ועדת השרים לענייני חקיקה תדון היום בהצעת חוק המבקשת להטיל סנקציות על חברות שמגבשות הסדרי חוב. לפי הצעת החוק, אותה הגיש ח"כ חיים כץ (ליכוד), חברה שערכה שינוי בתנאי האג"ח תוכל לחלק דיבידנד רק לאחר פירעונן. בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב כי "רוב כספי הפנסיה, קופות הגמל וקרנות ההשתלמות של תושבי ישראל מושקעים כיום באגרות חוב של חברות מסחריות, ולחלקן הנכבד אין כלל בטחונות".

 

מניות במרכז

בנק לאומי הודיע היום כי הוא יוצא בצעדי התייעלות ובמסגרתם יקצץ 800 עובדים עד סוף 2014. מהבנק נמסר כי מטרת התוכנית היא לצמצם בהוצאות ולשפר את יחס היעילות.

 

חברת דלק קידוחים, אחת השותפות במאגר "תמר" (15.625%), הודיעה הבוקר על חתימת חוזה לאספקת גז טבעי למפעל נשר בבעלות משאב יזום, שמחזיקה בו ב-75%.

 

רבד הודיעה כי תרשום בדו"חותיה הכספיים לרבעון הרביעי של שנת 2011 הפסד בסך של של לפחות 60 מיליון שקל כתוצאה משערוך נכסים.  

 

ביום שישי האחרון נחתמה רשמית עסקת רכישת השליטה במשאב ע"י משפחת לבנת מידי כלל תעשיות (כת"ש). תמורת העיסקה הינה 1.32 מיליארד שקל. בעל השליטה בקבוצת אי.די.בי נוחי דנקנר אמר בסמוך להשלמת העיסקה כי "החלטנו לבצע מימוש של נכס משמעותי שלנו על מנת לשפר את האיתנות הפיננסית של קבוצת איי.די.בי ולהגדיל את היתרות הנזילות של הקבוצה".

 

סך עלות העסקת שבעת בני משפחת לוי הסתכמה בכל שנת 2010 ב-1.3 מיליון שקל, כך עולה מדיווח של רמי לוי לבורסה ביום שישי.

 

המשא ומתן בין מחזיקי האג"ח של חברת אמפל לבין החברה עלה על שרטון. ביום חמישי התקיימה פגישה ארוכה וסוערת בין נציגות מחזיקי אג"ח ב', סדרת האג"ח הגדולה של אמפל, שבשליטת יוסי מימן, לבין החברה, בניסיון להגיע להסדר המקובל על הצדדים שבסופה יצאה הנציגות מאוכזבת והודיעה כי תשקול את צעדיה הבאים שוללים אפשרות לנקוט הליכים משפטיים ולדרוש את פירוקה של החברה.

 

חברת הביטוח מגדל הודיעה כי הפסיקה את המו"מ לרכישת 10% ממניות קרדן לנד סין בתמורה ל-40 מיליון אירו.

 

100 עובדים מאגפי המטה השונים בסלקום יפוטרו. כך מאשרת החברה. זאת במסגרת סבב קיצוצים בהוצאותיה. המנכ"ל ניר שטרן פנה לספקים המשרתים את החברה ודרש לקצץ בעלויות הפרויקטים והמוצרים. החברה דרשה לקצץ 10% מעלויות הפרויקטים והציבה זאת כתנאי עבור ספקיה. ככל הנראה הפנייה היא לספקים מכל התחומים: תוכנה, ציוד תקשורת, תחבורה ומזון.


פורסם לראשונה 12/02/2012 09:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים