צפו: איך מוציאים דורבן גדול עם קוצים מבור קטן?
לדורבן הגדול שנפל החודש לבור תקשורת בגן הלאומי אפולוניה, סמוך להרצליה היה מזל גדול. אדם שרץ באזור אסור לכניסת מבקרים שמע קולות מצוקה והזעיק את אנשי רשות הטבע והגנים למקום. איך מחלצים חיית בר בלי לגעת בה? צפו בסרטון
ברשות הטבע והגנים התקבל בתחילת החודש דיווח מאדם שרץ בשעות הבוקר בגן הלאומי אפולוניה, סמוך להרצליה ושמע קולות מצוקה של חיית בר שבקעו מבור בשטח. "לפי המידע שקיבלנו מאורי שפירא, הפקח האזורי, מסתבר כי האדם שרץ בגן, היה בשטח נטוש שאסור לגישת מבקרים", מספר ל-ynet חגי יוחנן, מנהל גן לאומי אפולוניה ברשות הטבע והגנים.
עוד בערוץ בעלי-חיים ב-ynet:
- כלב ים נזירי נצפה ע"י דייגים בחוף הבונים
"לאחר חיפוש קצר מצאנו בבור תקשורת פתוח בעומק של כמטר ועשרים סנטימטרים, דורבן הודי גדול שנתקע בתוך הבור. זו ממש שוחת בטון שהוא לא יכול להתגבר עליה ולא היה לו סיכוי לצאת. אם זו היתה אדמה, הוא היה בקלות חופר את דרכו החוצה".
עוד כתבות וסרטונים על דורבנים:
- הקיץ של אביה: סוף טוב לדורבנית שנפצעה בפניה יתומות עם קוצים: אמא מחליפה לגורות הדרבנים דורה ורודה, הדרבניות היתומות חוזרות לטבע
- תקדים: הורשעו ציידי דורבנים שנתפסו בדרך לציד
"אי אפשר היה להכניס ידיים כדי למשוך אותו החוצה"
הבור לא היה עמוק, אך מפאת גודלו של הדורבן והעובדה שהוא מצוייד בקוצים גדולים וחדים, לא היתה למחלצים אפשרות לתפוס אותו או להכניס פנימה אביזרים שיסייעו בהוצאת היונק הקוצני.
"אי אפשר היה להכניס ידיים כדי למשוך את הדורבן החוצה, כי הוא עלול לתת ביס רציני. יש להם שיניים חדות ולא מומלץ לפגוש אותן מקרוב", מסביר יוחנן. לאחר התייעצות עם הפקח ניסן דמרי, שחילץ לא מזמן דורבן שנפל לבור מים עמוק, הם החלו לשפוך פנימה באיטיות חול ואדמה.
"המטרה שלנו היתה להעלות את מפלס החול בבור, כדי שהדורבן יוכל לטפס את דרכו החוצה. בכל פעם שפכנו כמות חול ואדמה קטנה.
לדורבנים אין בעיה עם חול, הם חופרי מאורות מיומנים ולאט לאט אפשר היה לראות את הקוצים שלו מבצבצים החוצה, עד שהוא קפץ בכוחות עצמו וברח בחזרה לטריטוריה שלו".
לדברי יוחנן, לא היה צורך בלכידת הדורבן, שנראה בריא ושם. להערכתו, הדורבן בילה את הלילה בבור ולאחר החילוץ, לא נראה מותש ורץ במהירות בשטח. ברשות כיסו את הבור הפתוח כדי למנוע מקרי נפילה של חיות בר המשוטטות באזור הגן וציינו כי במידה שמצאתם חיית בר במצוקה או פצועה, ניתן ליצור קשר עם מוקד הסביבה, במספר 6911*.