יו"ר ועד הרכבת הוצאה מהדיון: "זה השואו שלי"
ועד עובדי הרכבת לא ציית לצו המניעה, והתנועה על הפסים עדיין מושבתת. בבית הדין לעבודה אמרה היו"ר אדרעי שהתעכבה כי באה מהצפון באוטובוס, השופטת: "בטח, כי אין רכבות". אדרעי וחבריה סולקו כי הפריעו לדיון, היא צעקה לסמנכ"ל: "חכה חכה"
מישהו פה ירד מהפסים? רבבות ישראלים מתוסכלים היום (ג'), כשתנועת הרכבות מושבתת על ידי ועד העובדים למרות צו מניעה שהוציא בית הדין לעבודה. בתחילת הדיון בנושא אחר הצהריים בבית הדין האזורי בתל-אביב, ניסתה יו"ר הוועד, גילה אדרעי, להסביר שהרכבות יצאו לדרכן עם מתן הצו הבוקר - אך בשטח, התמונה אחרת. אחרי כמה דקות של דיון הוצאו אדרעי וחברי הוועד מבית המשפט משום שהפריעו שוב ושוב לדיון. בהמשך שבה אדרעי - אך סולקה שוב, הפעם לצמיתות.
בסביבות 17:00 הודיעה הנהלת הרכבת כי החלו "פתיחות צירים", כשהכוונה היא למעבר של קטרים על המסילה כדי לראות שהיא נקייה וראויה לנסיעה. עם זאת, גם אחרי ההודעה הזו צפויות לעבור שעות עד לתחילת תנועת הרכבות.
בתחילת הדיון בבית הדין לעבודה זימנה השופטת אפרת לקסר את אדרעי לדוכן העדים וביקשה ממנה להשיב על שלוש שאלות: מדוע לא הייתה היום בדיון המוקדם, מדוע אין לקנוס אותה על כך ומדוע עליה לא לקבל קנס נוסף עקב בזיון בית הדין.
אדרעי השיבה כי "לא ידעה" שהיא חייבת להתייצב, וכי הגיעה מהצפון הרחוק באוטובוס. השופטת לקסר העירה: "בטח, כי אין רכבות". יו"ר הוועד, שמובילה את השביתה בטענה להפרטת מערכי תחזוקה של קרונות וקטרים חדשים, טענה כי הרכבות יצאו באותן דקות שבהן ניתן הצו לחזור לעבודה תקינה.
בהמשך פנתה אדרעי לעו"ד גדעון רובין, המייצג את הנהלת הרכבת, אחרי שהתפרץ לדבריה, ואמרה לו: "עכשיו זה השואו טיים שלי גדעון, בקרוב שלך... יש ריטלין, תשתוק!". בינתיים, ההצגה בבית הדין נמשכת - וישראלים רבים משתרכים בדרכים העמוסות.
כמה דקות אחר כך הוצאו כאמור אדרעי וחבריה מבית הדין. ביציאתה איימה אדרעי בצעקות על סמנכ"ל הרכבת, משה אמסלם, שחתום על תצהיר לפיו תנועת הרכבות הסדירה עדיין לא שבה: "חכה חכה, משה אמסלם, מי ששוכח מאיפה הוא בא - אין לו עתיד. חכה חכה". חברי הוועד צעקו לעברו: "שטינקר, שטינקר". חברי הוועד יצאו מהאולם כשהם צועקים "מלחמה, מלחמה".
גורם ברכבת אמר בתגובה על הדברים שהטיחה אדרעי באסמסלם: "ההתנהגות שלה מלמדת על הרמה הנמוכה שאליה יורדת יו"ר ועד עובדים בכירה במשק הישראלי. אמסלם הוא העובד היחיד ברכבת שגדל מלמטה, רק בחצי השנה האחרונה הוא הציל ארבעה עובדי רכבת ותיקים מפיטורים".
אדרעי לא מכירה את ההחלטות: "הייתי בחופש"
לפני שהוצאו אדרעי וחבריה מבית הדין, שאלה אותה השופטת מדוע היא אינה מכירה את החלטות בית הדין מהיום, ואדרעי השיבה שהסיבה לכך היא שהייתה בחופש. כשנשאלה בהמשך על-ידי השופטת למה היא "אינה יודעת" אם העובדים שבו לעבודה בפעם הקודמת שניתן להם צו, ענתה לה גם כן: "כי הייתי בנופש".
בשעה שעו"ד רובין הציג את טענותיו לא הפסיקה אדרעי להפריע, ואז השופטת לסקר הזהירה אותה כי כל הפרעה נוספת מצדה או מצד חברי הוועד הרבים שמלווים אותה תביא להוצאתם מהאולם. חלק מהם השיב בהתרסה: "אז למה הבאתם אותנו לכאן?". הם המשיכו להפריע, ואז הוצאו.
בהמשך הציג עו"ד רובין לבית הדין חמישה תצהירים של עובדים, שהצהירו כי הבוקר בסביבות 11:00 התקשר אליהם יו"ר ועד עובדי הרכבת באזור הצפון, יש טל, ואמר להם "להגיע לעבודה, להעביר כרטיס - ולחזור הביתה". שמות המצהירים נחשפו בפני בית הדין בלבד, בשל חששם - לדברי עו"ד רובין - מהוועד ואיומיו. בהמשך הדיון שבה אדרעי לאולם, אולם היא הוצאה שוב - הפעם כאמור עד לתום הדיון.
מוקדם יותר איחרו אנשי הוועדה לבית הדין לעבודה בשעתיים וחצי. אדרעי הסבירה אז את אי הגעתה: "ביקשו שנגיע ב-
13:00, אבל אני גרה בחיפה, אני מצטערת, אין לי כנפיים. גם אם אני אחראית על הרכבת, לוקח לי זמן להגיע. ב-11 בבוקר הספיקה רק עורכת הדין להגיע".
אדרעי טענה כי העובדים פעלו בהגינות ואמרה לכתבים: "שנה וחצי אנחנו יושבים במשא ומתן תקוע, ידענו שאנחנו יכולים לפתוח היום בשביתה. מנכ"ל החברה רוצה להשליך בנו רפש, הוא זה שהודיע על החזרת רכבת לראש העין ועל ביטול רכבות נוספות, אני מאוד מצטערת שבסוף הש"ג אשם, אבל אנחנו עושים הכול לפי החוק".