הפיגוע בתאילנד: "האשה החשודה ברחה לטהרן"
החשודה הרביעית בסיוע למחבלים בבנגקוק הצליחה לחמוק לאיראן. מפקד משטרת ההגירה בתאילנד הסביר כי אין לארצו הסכם הסגרה עם איראן, אך הבהיר: "יש בידינו די ראיות גם כך"
פיגוע בבנגקוק - כותרות אחרונות:
השגריר בבנגקוק אחרי הפיגוע: "אנחנו בחזית"
תאילנד: מזימה לפגוע בשגריר; איראן: לא אנחנו
המטיילים נשארים: "גם בארץ רוצים להרוג אותנו"
"אנחנו לא יכולים לבקש מאיראן להסגיר אותה לתאילנד כי אין לנו הסכם הסגרה עם המדינה", הסביר מפקד משטרת ההגירה, וויבון בנגתמאי. הוא ציין כי היא שוהה כעת בטהרן. בנגתמאי הסביר עוד כי חוסר היכולת לעצור את רוהאני לא תפריע לחקירה, שכן תפקידה היה שולי. לדבריו, בידי המשטרה יש די ראיות בעניין, כגון צילומי מצלמות האבטחה וחומרי נפץ שנמצאו בבית.
המחבל עצמו, סעיד מוראדי, נפצע קשה בעת שהשליך את הרימונים, ושתי רגליו נקטעו. הוא עצור גם כן. שלושת הגברים שכרו דירה בבנגקוק, ככל הנראה בסיועה של רוהאני. המשטרה ערכה חיפוש בדירה לאחר הפיגוע ומצאה חומרים להכנת מטעני נפץ.
על פי החשד, השלושה ניסו להימלט מהדירה השכורה לאחר שפצצה שהכינו התפוצצה בתוכה. חזעי וסדקאת-זאדה הצליחו לחמוק, אבל מוראדי נכשל לאחר שמונית סירבה לעצור לו. אז השליך את הרימונים לעבר המונית ואחר כך לעבר שוטרים שהגיעו למקום. אחד הרימונים פגע בעץ, חזר אליו וגרם לפציעתו הקשה.
גורם מודיעיני בכיר בבנגקוק אמר אתמול כי החוליה זממה לפגוע בדיפלומטים ישראלים, בהם השגריר. שגריר ישראל בבנגקוק, יצחק שוהם, אמר כי נראה שיש קשר בין ניסיון הפיגוע בתאילנד לבין הפיגועים יום קודם לכן: "יש דברים דומים שגילינו, חומרי הנפץ דומים לאלה שנעשה בהם שימוש בהודו וגאורגיה ולכן אנחנו מעריכים שמדובר באותה רשת. כמובן שאנחנו מאמינים שאיראן עומדת מאחורי זה".
ואילו טהרן הכחישה כל קשר לפיגוע והפנתה אצבע מאשימה כלפי "גורמים הקשורים למשטר הציוני". לדברי משרד החוץ האיראני, ישראל "מנסה לפגוע ביחסים הידידותיים בין איראן ותאילנד".
Read this article in English