שתף קטע נבחר

 

אוחנה: "ששחקני בית"ר יהיו גברים, לא רכיכות"

היום בספורט "ידיעות אחרונות": אלי אוחנה מדבר על הכישלון, מחאת האוהדים והסיכויים של אלי כהן לשרוד במועדון: "העבודה העיקרית שלו היא מנטלית ופסיכולוגית. יש היום סגל מספיק טוב שצריך להישאר בליגת העל"

אין מי שמכיר את בית"ר ירושלים טוב יותר ממאמן נבחרת הנוער אלי אוחנה, שגדל במגרש ימק"א הישן. אוחנה אימן בטדי בשתי קדנציות: בעונת 1999/2000 הגיע למקום השישי ואחר כך חזר לשתי עונות 2003/4 (מקום תשיעי) ו-2004/5 (מקום רביעי).

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

אוחנה, שעבר זמנים קשים וטובים בבית"ר, אבל לא זכה בתואר עם המועדון כמאמן, התפטר בתחילת עונת 2005/06 אחרי ביקורת שספג מהבעלים ארקדי גאידמק.

 

"הלחץ בבית"ר עובד שעות נוספות". אוחנה (צילום: מור שאולי) (צילום: מור שאולי)
"הלחץ בבית"ר עובד שעות נוספות". אוחנה(צילום: מור שאולי)
 

בית"ר על הקרשים, מה יש לך לומר?

 

"המצב קשה מאוד. המתח והלחץ עובדים שעות נוספות וזה לגבי כולם שם".

 

אלי כהן – טוב או רע לבית"ר?

 

"בכדורגל אין הוקוס פוקוס. כהן יכול להחזיר את המשמעת והסדר, זה היה חסר בבית"ר. הוא יכול לסייע בצורת המשחק ובמשמעת הטקטית, יש לו את הניסיון והיכולת. במצב של בית"ר, אלי עונה על הקריטריונים - הוא מנהיג".


 

אלי כהן. אוחנה: "הוא יכול להחזיר את המשמעת והסדר" (צילום: מור שאולי) (צילום: מור שאולי)
אלי כהן. אוחנה: "הוא יכול להחזיר את המשמעת והסדר"(צילום: מור שאולי)
 

המחאה הגוברת של האוהדים נגד ההנהלה והשחקנים, משפיעה על המצב?

 

"לא צריך לתרץ חוסר הצלחה במחאה של הקהל. היא הייתה קיימת גם בעבר. נניח שאיציק קורנפיין הולך הביתה, מה אז? קורנפיין יילך ובית"ר תתחיל להבקיע? לגיטימי שהביקורת מופנית ליו"ר, הבעיה שנסחפים קצת, מגזימים. גם האוהדים צריכים להבין שבית"ר לא יכולה להצליח בלעדיהם. בסופו של דבר לקהל יש חלק משמעותי בהצלחת הקבוצה. בלי תמיכת הקהל יהיה לבית"ר קשה מאוד לצאת מהמצב בו היא נמצאת".

 

 

הלחץ בבית"ר באמת גדול יותר מקבוצות אחרות בליגה שלנו?

 

"גם במכבי ובהפועל ת"א ובמכבי חיפה יש לחץ. אבל בבית"ר התקשורת מכתיבה סדר יום והקהל מעורב מאוד - זה לא דומה לאף מקום אחר. אבל מתי לא היה לחץ בבית"ר? תמיד היה".

 

קורנפיין. אוחנה: "ממתי קבוצות מנצחות כשיו"רים עוזבים?" (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
קורנפיין. אוחנה: "ממתי קבוצות מנצחות כשיו"רים עוזבים?"(צילום: עוז מועלם)
 

השחקנים טוענים שהלחץ הזה מכריע אותם.

 

"שחקן של בית"ר שלא יכול לעמוד בלחץ - שלא ישחק. כששיחקתי או אימנתי בבית"ר בזמני לא היה לחץ? זה הזמן שלהם להפגין בגרות ואופי. אופי חזק עושה את השחקן טוב יותר. הם צריכים לדעת לנטרל את המחאות, הקללות וקריאות הבוז. לחץ של הקהל זה לא תירוץ לכישלון. יש להם מספיק ניסיון. ששחקני בית"ר לא יהיו רכיכות, שיהיו גברים. שיתמודדו עם זה".

 

הרבה מהביקורות של הקהל מופנות גם לקורנפיין. רק בשבוע שעבר הפגינו האוהדים מול ביתו.

 

"קורנפיין יכול לתת מסגרת תקציבית, המאמן מביא את השחקנים. אם אלישע לוי ירצה להביא למכבי חיפה שחקן בארבעה מיליון יורו, שחר מיד יאשר לו? לא. בנייה של קבוצה נעשית עם ההנהלה, אבל האיש הכי חשוב בצירוף שחקנים זה המאמן - לטוב ולרע. בוא תגיד לי למה שקורנפיין יילך הביתה? מה יקרה אז, בית"ר תתחיל לנצח? זה פופוליזם. תראה לי יושבי־ראש שעזבו ופתאום הקבוצה התחילה לנצח? אין דבר כזה".

 

הראיון המלא היום במוסף הספורט של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלי אוחנה
צילום: מור שאולי
מומלצים