בדרום צדים שיטפונות, בצפון קשתות: 'חיזוק חיובי'
ציידי השיטפונות בדרום הארץ מחשבים את תנועת העננים כדי להגיע בזמן. "המונים מגיעים", סיפר עמיר אלוני שמזהיר אותם מכניסה לאזורים מסוכנים. בינתיים בצפון, בין הלימודים למבחנים, שזפו סטודנטים בטכניון את עיניהם בקשת
בזמן שברמת הגולן ובהרים נהנים מפתיתי שלג שעוד לא נמסו, בדרום ממתינים לשיטפון ובצפון נהנים לצלם ולהצטלם עם קשתות כפולות ומכופלות. הערב (יום א') צפוי מזג האוויר להתבהר ובלילה ייעשה קר מהרגיל.
עוד בחדשות ynet:
עמיר אלוני, חובב שיטפונות המתגורר בצפון ים המלח ועובד ברשות הטבע והגנים, סיפר כי "המונים מגיעים. כשיש שיטפונות אני הולך בעיקר להזהיר אנשים כדי למנוע מהם להיכנס לאזורים מסוכנים". לפני כשנתיים מתו בדרום יורם הוכמן ושרה נוי פוגל, כשנסחפו עם הג'יפ בנחל הערבה. כביש 90 סמוך לאזור המלונות בים המלח נפתח בינתיים לתנועה, לאחר שנחסם בשל ההצפות.
לדברי אלוני, "יש כאלה מתוחכמים יותר ויש כאלה מתוחכמים פחות. המתוחכמים באים עם לפ-טופ ואיי פד ומסתכלים עם מכ"ם הגשם ויודעים את כיוון הרוח והעננים ומוצאים את המקום הכי טוב לחכות לשיטפון. אחרים פשוט מחכים ומסתובבים בכל מיני מקומות, לפעמים גם כאלה שאסור להסתובב בהם".
ציידי השיטפונות משתמשים באינטרנט על מנת ליידע זה את זה היכן כדאי ללכת לראות שיטפונות. "הללויה... לפני כשעתיים החל לרדת גשם באזור הנגב", כתב הגולש יורם באחד האתרים, "לכל ציידי השיטפונות - מחר יום אחלה למטרה זו (למי שלא עובד)". הגולש עומרי כתב "כל הסופ"ש אנחנו עם הג'יפ ארוז בכוננות ומכ"ם עננים פתוח אונליין. אמנם הגשם החל להדרים, אבל נכון לעכשיו זה לא מספיק... להישאר עם האצבע על הדופק".
ובזמן שבדרום מחפשים שיטפונות, בצפון ובשאר חלקי הארץ "צדים" קשתות. גולשים רבים מאזור חיפה והצפון שלחו ל-ynet תמונות מרהיבות של קשן בענן באמצעות המייל האדום.
אחד הגולשים, שמואל סולטן, סיפר שהקשת תפסה אותו באמצע ההכנה למבחנים בטכניון. "בין הלמידה למבחנים פשוט הרמתי את הראש מהדפים לעבר החלון, וזה מה שראיתי – קשת גדולה. זה נחמד מאוד כי זה שובר קצת את השגרה". שמואל, בן 24 מגוש עציון שיום הולדתו חל היום, הוסיף כי "כשראינו, חבריי ואני במעונות, את הקשת יצאנו למרפסת לראות יותר טוב ולהצטלם, היה ממש נחמד".
לא רחוק משם, בנשר, מקבלים חיזוק חיובי ממזג האוויר. "זה ממש מטורף, קשה להבין מהתמונה, אבל הקשת ממש ענקית", סיפרה לימור הולך (25), סטודנטית בטכניון שמתגוררת בנשר. "החבר שלי ואני הסתכלנו מהחלון בדירה שבקומה רביעית, ופתאום קלטנו את הקשת הזאת. ממש התלהבנו ורצנו לצלם. מכל הקור המקפיא הזה היה נחמד לראות את זה ולקבל חיזוק חיובי ממזג האוויר".