שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

מסר לישראל: ניסוי איראני מוצלח ביירוט מטוסים

על רקע חרושת הפרסומים סביב תקיפה ישראלית אפשרית באיראן, הסתיים התרגיל הצבאי שערכה בימים האחרונים הרפובליקה האיסלאמית בניסוי במערכת מכ"ם נגד כלי טיס שונים, בהם מל"טים. על פי טהרן, "המטרות זוהו והושמדו"

לנוכח הפרסומים הרבים על האפשרות שישראל תתקוף את מתקני הגרעין האיראניים, ערכה איראן ניסוי במערכות מכ"ם נגד מטוסים ללא טייס. סוכנות הידיעות "פארס" דיווחה היום (יום ה') כי הניסוי נערך במסגרת התרגיל להגנה על מתקני הגרעין בדרום המדינה.‏ התרגיל התחיל ביום שני והסתיים היום.  

 

הגרעין האיראני והחזית הישראלית:

 

לפי הדיווח, כוחות ההגנה האווירית של משמרות המהפכה הצליחו להשמיד את המטרות שדימו מטוסי אויב ומל"טים שניסו לחדור למרחב האווירי שבו התרחש התרגיל.

 

חמינאי בפגישה עם מדעני גרעין. צולמו מגבם למנוע זיהוי (צילום: MCT) (צילום: MCT)
חמינאי בפגישה עם מדעני גרעין. צולמו מגבם למנוע זיהוי(צילום: MCT)

 

בנוסף תרגלו כוחות הנ"מ של איראן יירוט טילי שיוט. בדיווח נמסר כי התמרונים היו השלב האחרון בתרגיל שהחל לפני ארבעה ימים, והם עברו בהצלחה. "המערכות האלקטרוניות ברשת ההגנה האווירית זיהו את המטרות המדומות ולאחר מכן המטירו אש רבה לעברן והשמידו אותן", נמסר בדיווח.

 

ביום שני הודיעה טהרן כי כוחות ההגנה האווירית של חיל האוויר שלה פתחו בתרגיל הגנתי לשם התמודדות עם האיומים לתקוף את מתקני הגרעין במדינה. התרגיל החל באזור בושהר, שם ממוקם אחד מכוריה הגרעיניים של איראן. לפי הדיווח, כוחות ההגנה האווירית החלו "בתמרונים טקטיים לשם מוכנות להתמודדות עם איומים אפשריים על המולדת, במיוחד על מרכזיה הגרעיניים החיוניים והרגישים".

 

לא רק באוויר: איראן מתאמנת גם ביבשה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

רק השבוע פרסם ה"ניו יורק טיימס" כתבה המתיימרת לפרט את הקשיים שניצבים בפני ישראל בבואה לתקוף באיראן.

על פי הכתבה, תקיפה ישראלית של מתקני הגרעין באיראן תהיה "משימה עצומה" ומסוכנת שתצריך שימוש בלא פחות מ-100 מטוסים, טיסה מעל שטח עוין, תדלוק באוויר, תקיפה בו-זמנית בכמה מתקנים תת קרקעיים והתמודדות עם ההגנה האווירית האיראנית.

 

מומחי ביטחון אמריקנים הקשורים לפנטגון שהתראיינו לכתבה הדגישו עד כמה מבצע כזה עלול להיות מסובך. אחת הסוגיות שנדונו הייתה הצורך הישראלי להשתמש במטוסי לוחמה אלקטרונית כדי לחדור למרחב האווירי האיראני ולשבש את פעולות המכ"ם. אף שיכולת ההגנה האווירית של הרפובליקה האיסלאמית מיושנת יחסית (רוסיה סירבה למכור לה מערכת מתקדמת של טילי S-300), אי אפשר להתעלם ממנה. הטילים האיראניים יוכלו לגרום למטוסי חיל האוויר לתמרן ולהטיל את הפצצות לפני שיגיעו למטרה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים