שתף קטע נבחר

 

עומס בשל השביתה: "נגמר עידן האחות הרחמנייה"

בתי החולים ברחבי הארץ הושפעו באופן מיידי מעיצומי האחיות. בחיפה קראו לחולים להגיע רק במקרים דחופים ובתל אביב נצפו מחלקות שוממות וחולים זועמים. "האחיות קורסות. אנחנו לא מיישמות את עבודתנו"

עיצומי האחיות, שהוכרזו היום (ב') במחאה על תנאי העסקתן, משפיעים כבר באופן ניכר על המתרחש בבתי החולים. בבית החולים רמב"ם שורר עומס בחדר המיון וההנהלה ביקשה מהציבור להגיע רק במקרים דחופים, בכפר סבא ובאיכילוב חשים בזעם החולים והאחיות עצמן, ואילו בבית החולים סורוקה בבאר שבע הוחלפו לזמן מה התלונות על תנאי העבודה בטיפול בדליקה שפרצה בחדר המיון. "אנחנו עסוקים בכיבוי שריפות", הצהירה אחת האחיות שם - עוד לפני שפרצה האש הממשית.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

"בא לי לבכות", אמרה ל-ynet דליה רובין, אחות זה שלושים שנה וסגנית יו"ר הוועד בסורוקה, כשראתה את החולים מוצבים ברחבה מחוץ למיון, בשל השריפה. "אנחנו עובדות מסביב לשעון בבית חולים שמשרת חצי משטח מדינת ישראל, והעומסים רק הולכים ומתגברים. יש מצבים שבהם יש 200% תפוסה בחדר המיון. די, נגמר עידן פלורנס נייטינגייל. אין אחות רחמנייה יותר".

 

אחיות בבית החולים איכילוב, היום (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אחיות בבית החולים איכילוב, היום(צילום: ירון ברנר)
 

רוזי מדניק, אחות זה כעשרים שנה וסגנית אחות אחראית במחלקת יולדות, הוסיפה כי "האחיות קורסות. אנחנו לא מיישמות את עבודתנו. את חוזרת הביתה ממשמרת ערב בתחושה שפספסת משהו מרוב עומס ועד אחת בלילה את לא נרדמת כי את חושבת: 'אולי לא רשמתי משהו, אולי טעיתי במינון'".

 

מחאת האחיות השפיעה על המצב בבתי החולים באופן מיידי. מחלקות שלמות ברחבי הארץ עומדות נטושות וחדרי הניתוחים עובדים במתכונת חירום בלבד. השירותים האמבולטוריים מקבלים מקרים מצילי חיים ואונקולוגיים בלבד, ומרפאות החוץ ואשפוז היום סגורות.

 

שביתה בבית החולים מאיר (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
שביתה בבית החולים מאיר(צילום: חסן שעלאן)
 

"בדרך כלל יש פה מאות חולים אבל כרגע המחלקות שוממות", סיפרה אוראלי אלחי, אחראית המרפאה הפנימית המייעצת באיכילוב. "היום הגיעו מקרים בודדים דחופים בלבד. את שאר החולים לא קיבלנו ושלחנו הביתה למרות שהגיעו מכל קצוות הארץ. הם מבינים אותנו, אבל מקללים בכל זאת".

 

אחד מהחולים האלו הוא יעקב בזיאן, קשיש מושתל כליות וקטוע רגל שלא ידע על השביתה והגיע מירושלים. בשיחה עם ynet, אמר כי "אם אני לא אקבל את הטיפול, איאלץ לחזור הביתה. אם הייתי יודע, זה היה מונע ממני את כל הטרחה". שאול זכאי, יו"ר ועד האחיות באיכילוב, עמד לצד בזיאן והודה: "נעשה פה נזק שאנחנו לא בעדו. החולים שלא מקבלים טיפול בזמן נפגעים".

 

חולים מחוץ לחדר המיון, היום בסורוקה (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
חולים מחוץ לחדר המיון, היום בסורוקה(צילום: הרצל יוסף)
 

על פי נציגי האחיות באיכילוב, מסתמכים בתי החולים בשנים האחרונות יותר ויותר על כוח עזר. "זה לא אחיות מקצועיות, יש להם יכולת להגיש כוס תה לחולה או להחליף לו מצעים, אבל לא לטפל בו או לזהות את מצבו ולתת לו תרופות", אמרה תמי זמיר. "זו זילות של המקצוע שלנו. אני לא מכירה מצב שבו אם חסר רופאים יביאו כוח עזר שהוא לא רופא, או אם חסר טייסים יביאו מישהו שהוא לא טייס".

 

אילנה כהן, יו"ר הסתדרות האחיות הארצית, שאלה "האם מישהו מרשה להעלות לאונייה מעל למספר האנשים המותר? כשזה נוגע לאנשים הכי יקרים שלנו, שנמצאים במצב של חיים או מוות, אז מבחינת האוצר ומשרד הבריאות זה בסדר

להשכיב אנשים כמו הומלסים במסדרונות".

 

גם בבית חולים מאיר בכפר סבא זועמות האחיות על תנאי עבודתן. האחות לילי כהן, עם ותק של 35 שנה, אמרה ל-ynet כי היא "חוששת לדור הבא ומי שיהיה אחרינו". עמיתתה, ליאור סנדר, הוסיפה כי "לצערי, בתקנים כאלה אני לא מוכנה לשלוח את בתי ללמוד את המקצוע".

 

מבית החולים מאיר נמסר בתגובה כי "כמו יתר בתי החולים הוא פועל במתכונת מצומצמת בשל השביתה. החולים זוכים לטיפול מקצועי ואיכותי מצוות מסור בתנאים שלא תמיד קלים. אין כל קשר בין העומסים במחלקות פנימיות לבין מצבי חירום של תאונות דרכים".

 

בהכנת הידיעה השתתפו חסן שעלאן, אילנה קוריאל, בועז פיילר ואחיה ראב"ד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלט שביתה באיכילוב
צילום: בועז פיילר
פינוי החולים בסורוקה
צילום: הרצל יוסף
מסדרונות ריקים באיכילוב
צילום: ירון ברנר
מומלצים