שתף קטע נבחר

 

מחוץ לפרי גליל: "כולם עוד ישבו במרכז המסחרי"

עובדי המפעל בחצור מצאו עצמם ממתינים לפתרון מחוץ למתחם הנעול. "גפרור אחד לאמוניה והמפעל נשרף", איימה אחת העובדות, בעוד נציג ההסתדרות מבטיח: "אם צריך, ניכנס בכוח"

"שקט תעשייתי" אפיין היום (ב') את הכניסה למפעל "ויטה פרי גליל" בחצור. המפעל דומם, אין משאיות נכנסות ויוצאות, וגם המכונות שקטות. אפילו כשאחד העובדים צעק "לחם", וציפה שיצטרפו אליו היתר בקריאת המשך - "עבודה" - נותר השקט באוויר. יו"ר ועדת הכלכלה יכנס הערב ישיבה סגורה בניסיון לאפשר את פתיחת מפעל פרי גליל כבר בימים הקרובים

 

הערב מתכנס דיון מיוחד וסגור ביוזמת יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ כרמל שאמה-הכהן, בעניין בסגירת מפעל פרי גליל. בדיון משתתפים בעלי פרי גליל, נציגי האוצר והתמ"ת יחד עם ח"כ עמיר פרץ ויו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, בניסיון למצוא פתרון שיאפשר את פתיחת המפעל כבר בימים הקרובים. 

 

עוד בערוץ החדשות:

 

עובדי המפעל מצאו את עצמם ביום חופש כפוי, אך עוד לפני הצהריים, כנראה מכוח ההרגל, הם עשו דרכם למתחם הסגור, רק כדי לשבת סמוך לשער הנעול. "יש הבדל בין אנשים שמחכים בבית לבין אנשים שמחכים בכניסה למפעל", הסביר ל-ynet יצחק טל, אחד העובדים. "אם אתה סוגר את המפעל, אין כאן עבודות. כולם ילכו לשבת במרכז המסחרי בחצור".

 

עובדי מפעל פרי גליל, היום (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
עובדי מפעל פרי גליל, היום(צילום: אביהו שפירא)
 

במרכז המסחרי המדובר בחצור ניתן היה לזהות עובדים בודדים מהמפעל, וחלק העדיפו לנצל את הבוקר החופשי לקניות בשוק המקומי. דותן כהן בן ה-41 החל לעבוד במפעל רק לפני ארבעה חודשים ומספר כי "בתור עובד אחזקה, חשבתי שזה יהיה לטווח ארוך. אם המפעל ייסגר אני אחזור להתקין מזגנים".

 

מאוחר יותר, התאספו הפועלים בכניסה למפעל וחלקם קראו לפרוץ את השער. "ג'קי, אני רוצה לעבוד", קראה אחת העובדות לחבר ועד. "אל תדאגי, יש לך עוד 12 שנה עד הפנסיה, את עוד תעבדי הרבה", הוא השיב.

 

יעקב גואטה, עובד אחר, סירב להיענות לאקטיביזם שהציעו חבריו. "אני לא רוצה להיות שעיר לעזאזל ולהיעצר במשטרה בגלל שטיפסתי על השער. אני לא מוכן להסתכן", הדגיש, בעוד עובדת אחרת הכריזה: "גפרור אחד לאמוניה והמפעל נשרף".

 

יונה פרטוק, נציג ההסתדרות בגליל העליון, אסף סביבו את העובדים. "נעשה מאמץ כדי שהייאוש יהיה יותר נוח", התפייט. "אנחנו רוצים שיתנו כסף למפעל, לא אכפת לנו מי ייתן, ואם המפעל יישאר סגור - נחליט על צעדים דרסטיים",

הבטיח. "הגיעו מים עד נפש, אני מבקש מכל 300 העובדים להיות כאן, ואם צריך להיכנס בכוח, ניכנס בכוח", אמר לפועלים.

 

חלק מהעובדים המשיכו ונתלו בהצהרות שלפיהן הובטחו למפעל 18 מיליון שקלים כדי לקיים את המשך פעילותו. במשרד התמ"ת, עם זאת, הבהירו כי אין הצדקה למתן כספי ציבור ל"פרי גליל" של אושיק אפרים, יו"ר ומנכ"ל המפעל, אשר אינו נמצא בהפסדים. בנוסף לכך, הדגישו כי על פי הקריטריונים של מרכז ההשקעות, על המפעל לייצא לחו"ל על מנת לעמוד בתנאי הזכאות למענק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דורון כהן
צילום: אביהו שפירא
קריאות מחוץ למפעל הסגור
צילום: אביהו שפירא
נתלים בהצהרות
צילום: אביהו שפירא
מומלצים