שתף קטע נבחר

 

החוליה החלשה

הקישור הישראלי מתפקע מכישרון, על כל מקום בחוד מתחרים לפחות שני חלוצים וההגנה? מעולם לא נראתה כל כך מדאיגה. בן חיים וקינן מדשדשים בליגת המשנה באנגליה, בן דיין ושפונגין רודפים אחרי חלוצים בקפריסין, ודור ההמשך? לא נראה באופק

קחו רגע לתרגיל בדמיון. קודם כל נסו להרכיב את התקפת נבחרת ישראל. יש כמה אופציות, נכון? עברו לבניית הקישור. ההיצע מגוון, לא? עכשיו חברו את הפאזל האחורי. מזהים מישהו שאתם סומכים עליו בעיניים עצומות? בעיה. ברוכים הבאים לצרה החדשה של הכדורגל הישראלי: ההגנה.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

טוטו תמוז לא זומן. גם שמעון אבוחצירה לא. מי עדיף, אליניב ברדה מגנק או תומר חמד ממאיורקה? ליאור רפאלוב, מאור מליקסון ויוסי בניון מתחרים על עמדה אחת. ביברס נאתכו הוא באנקר. גם ערן זהבי. נראה שבכל הנוגע לקישור ולהתקפה של נבחרת ישראל לאלי גוטמן יש צרות חיוביות. ההגנה היא סיפור אחר.

 

קרוב לירידה לליגה השלישית באנגליה. טל בן חיים (צילום: AP) (צילום: AP)
קרוב לירידה לליגה השלישית באנגליה. טל בן חיים(צילום: AP)

 

שני הבלמים המובילים בסגל הנוכחי, טל בן חיים ודקל קינן, נמצאים בליגה השניה באנגליה. הראשון מביניהם קרוב לירידה לליגה השלישית , השני בקושי משחק. שני המגינים, יובל שפונגין ודדי בן דיין, נמצאים באומוניה ניקוסיה. קבוצה נחמדה, אבל לא יותר. ובן דיין רק חזר לאחר חודשים רבים של היעדרות. רמי גרשון הוא הלגיונר ההגנתי היחיד שמשחק בקבוצה ברמה גבוהה - סטנדרד ליאז', אבל הוא בכלל קשר שהוסט לאחור.

 

לכדורגל הישראלי יש בעיה בהגנה. נכון, קריית שמונה עוד תשבור פה שיא לאי ספיגה, אבל צריך לזכור ששני הבלמים, שיר צדק ואיתן טיבי, מעולם לא הוכיחו עצמם בקבוצה אחרת, ובלי לפגוע, חלילה, ביכולתם המצוינת העונה, השניים החליפו בהרכב אחד את השני בחודשים האחרונים. עד לא מזמן הדמות המדוברת ביותר בהגנה הצפונית הייתה בכלל זו של סלאח חסארמה, שחגג השבוע יום הולדת 38.

 

נמצא בקבוצה נחמדה בקפריסין, לא יותר. שפונגין (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
נמצא בקבוצה נחמדה בקפריסין, לא יותר. שפונגין(צילום: ראובן שוורץ)

 

שלטון הבלמים הזרים

גם בעבר הייתה בישראל בעיה כמעט קבועה של מגינים (ומגן שמאלי זו בעיה כלל עולמית), אבל בשנים האחרונות גם עמדת הבלם הפכה לבעייתית. לואיס פרננדז ניסה להזיז לעמדה הזאת את הקשרים תמיר כהן וניר ביטון. גם מאמנים בליגת העל ניסו את הטריק: שרן ייני, קשר עד לפני שנה, הוא שחקן ההגנה הבולט של מכבי ת"א. עומר גולן מבצע את התפקיד במכבי פתח תקווה.

 

תקצירים ב-ynet ספורט:

 

"יש חוסר גדול מאוד בבלמים בארץ", קובע אלון חרזי, ששיחק בהגנת הנבחרת שנים רבות והיום משמש כסקאוט של מכבי חיפה. "אפשר לזהות בעיה רצינית לטווח של עשר שנים קדימה. אתה מחפש בלם ישראלי למכבי חיפה ופשוט לא מוצא. יש כאלה שהם בסדר, אבל לא תמצא מישהו שבאמת יכול לשדרג את הקבוצה בצורה משמעותית".

 

אז הוא קשר את ידי השחקנים. נילסן (באדיבות אתר ההתאחדות לכדורגל) (באדיבות אתר ההתאחדות לכדורגל)
אז הוא קשר את ידי השחקנים. נילסן(באדיבות אתר ההתאחדות לכדורגל)

 

ומה הסיבות העיקריות לכך?

"יש כמה דברים. אני חושב שהילדים היום רואים יותר את הכוכבים העולמיים שנמצאים בעמדות הקדמיות. הם מתלהבים מהיצירתיות שלהם, מהבקעת השערים, ורוצים להיות כמוהם. אבל יש עוד סיבות. יש את העניין הפיזי שתמיד דובר עליו ואת הרצון לשחקנים עם ניסיון לתפקיד. וכיוון שאין כאלה אז 'מבזבזים' זרים על תפקידי הגנה - משהו שלא היה מעולם".

 

 

ובאמת בקבוצות הגדולות, בעלות הממון שיכולות לנסות לשים יד על השחקנים המובילים, יש כמעט רק זרים בהגנה. למכבי תל אביב יש שלושה בלמים זרים. לחיפה שניים. בהפועל תל אביב אחד שמשחק ואחד מוקפא. כך שגם אם צומח כאן כישרון קשה לו לתפוס מקום. ראו מקרה סארי פלאח שהודח עבור עוד זר, גם אם טוב, בהגנת חיפה.  

 

צפו באימון הבכורה של אלי גוטמן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"המקרה של פלאח מסמל את העניין שמאמנים מפחדים לשלב ישראלים צעירים בהגנה", קובע זאב זלצר, שאחראי על המחלקות

הצעירות בהפועל ת"א. "צריך מאמנים שיאמינו בשחקני ההגנה הצעירים גם במחיר של ספיגת שערים. לדעתי, הבעיה היא לא שאין שחקני הגנה אלא שמפחדים לתת להם לשחק ולהתפתח. המאמנים כאן הולכים על בטוח".

 

אולי רמת האימון לא מספיק טובה?

"עמדת הבלם התחדשה עם השנים. היום שחקן הגנה צריך להיות גם טכני ולצאת עם הכדור קדימה. מאמנים שיודעים להעביר את זה יכולים לגדל שחקני הגנה מצוינים. רואים זאת לדוגמה על הבלמים של רן בן שמעון, שבעצמו היה בלם טכני שידע לעצור כדור ולמסור".

 

גוטמן מאמין בו. בן דיין (צילום: אלי אלגרט) (צילום: אלי אלגרט)
גוטמן מאמין בו. בן דיין(צילום: אלי אלגרט)

 

נילסן אמר להרים ידיים

אז העמדה התקדמה, והיום השחקנים צריכים להיות מגוונים יותר, אבל זאת לא הפעם הראשונה שבלמים צריכים לשדרג את עצמם. כולנו זוכרים את מאמן הנבחרת ריצ'ארד נילסן כשרק הגיע לכאן והדהים את השחקנים כשקשר להם את הידיים באימון. "היה ברור שזו אחת הבעיות בישראל", נזכר אתמול נילסן.

 

"באירופה, בניגוד לעבר, כבר היה ברור ששימוש בידיים זה עבירה, אבל השופטים הישראלים לא היו שורקים על זה וגם המאמנים בישראל לא עשו דבר בנושא. את הדברים האלה צריך להנחיל בגיל צעיר ולא בנבחרת הבוגרת. יכול להיות שבחלק מהמקומות בישראל יש ליקוי בעבודה על יסודות ההגנה".

 

אנשים ראו את קשירת הידיים באופן תמוה.

"את השער המכריע, זה שבגללו לא עלינו, קיבלה מבעיטה חופשית, בדיוק אחרי עבירה שעליה עבדנו באימונים. הדבר הראשון שאמרתי לעצמי

בזמן שעשיתי חשבון נפש זה איך לא עבדתי על יסודות ההגנה עוד יותר".

 

אז מדובר בבעיה של אימון? ואולי בכלל רק בחוסר הזדמנויות? ומה בכלל אפשר לעשות כפתרון? "עשו במדינה דבר חכם שקראו לו פרויקט השוערים", אומר חרזי, "כדאי שינסו לעשות אותו דבר עם שחקני ההגנה או כל תפקיד אחר. זה יתרום המון גם לקבוצות וגם לנבחרת. מהמצב הנוכחי יש רק מה להרוויח".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דקל קינן
צילום: אורן אהרוני
מומלצים