שתף קטע נבחר

 

תשכחו ממיחזור: האריזות האכילות בדרך

שוק האריזות האכילות עומד להכנס לפעולה בארה"ב. האתגר: לשבור את המחסום הפסיכלוגי של הצרכנים. האם כדי לשמור על הסביבה האמריקנים יסכימו לאכול אריזות שנגעו בהם?

אריזות מוצרי המזון תורמות רבות לכמות האדירה של אשפה שמגיעה לאתרי הפסולת בעולם. פתרון חדש עשוי לשנות את המצב, ולא מדובר במיחזור: החברות האמריקניות מונוסול (Monosol) ווויקיסלס (WikiCells), הן שתי מתחרות מרכזיות בשוק האריזות האכילות, שיתחיל לפעול בארצות הברית בקרוב.

 

 

מונוסול מייצרת אריזות מחומרים מתכלים, וקרובה יותר לכניסה לשוק. המוצר שלה כבר משמש לאריזת מרככי כביסה, חומרי הדברה וביגוד, והחברה גם החלה כבר במגעים עם חברות מזון. עם זאת, לא ניתן להשתמש במוצר שלה על מוצרי מזון רטובים.

 

כאן היתרון של WikiCells, שמציעה מוצרים מתקדמים יותר. החברה מתכננת להציע מיצים ומשקאות שוקו באריזות אכילות לחלוטין. היא עושה זאת באמצעות טכנולוגיית ממברנות מיוחדת, שמאפשרת להרכיב אריזות דקות וטעימות, עמידות למים ובעלות משטחים יציבים שנשמרים למשך זמן רב. 

 

אם לא די בכך, החברה מציעה לצרכנים מכונה שמאפשרת להכין בקלות אריזות ממגון מוצרי מזון ומשקאות.

 

מחסום פסיכולוגי

אבל המעבר לאריזות אכילות, כולל שבירת מחסום פסיכולוגי לא פשוט: לא רבים אוהבים לראות חלקים דמויי-פלסטיק בתוך כוס השוקו, רגע לפני שהם מתמוססים אל תוך המשקה החם. כדי לפתור את הבעיה, אחד המומחים הציע להוסיף ערכים תזונתיים לאריזות, כדי להקל על עיכול המנהג החדש שמנסים להטמיע בנו.

 

אך שאלה גדולה נוספת סביב האריזות האכילות היא האם אנשים יסכימו לאכול אריזה שאנשים רבים נגעו בה? הרבה צרכנים לא יסכימו מן הסתם, אך החברות מציינות ומדגישות כי אכילת האריזות בטוחה לחלוטין.

 

על אף המכשולים, יש מקום לניסויים בשוק זה. יצירת אריזות שניתנות למיחזור, היא דרך טובה, אך אריזות אכילות מאפשרות כם לחסוך גם את האנרגיה הנצרכת באיסוף, הובלה, איחסון ומיחזור של החומר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוהבים אריזות? (אילוסטרציה)
צילום: רויטרס
מומלצים