שתף קטע נבחר
 

ייאוש באיראן: נפט היום - תשלום בעוד 3 חודשים

הסנקציות האירופאיות נותנות אותותיהן בטהרן: השבוע הציעו "שוחד" לפקיסטנים, באמצעות דחיית התשלומים על אספקת הזהב השחור ומימון הקמת צינור גז בין המדינות. אם לא די בכך, עכשיו המדינה מציעה שישלמו עבור הנפט שלה בתשלומים

כלפי חוץ איראן מנסה לשדר "עסקים כרגיל" וטוענת כי הסנקציות האירופאיות על מגזר הנפט שלה לא יגרמו לה זעזועים. בפועל, אם לשפוט את ההתנהלות האיראנית בתחום הנפט והפיננסיים, נראה כי בטהרן שולט הייאוש - שלא לומר היסטריה. הדבר בא לידי ביטוי בניסיונות ממש נואשים לגייס לקוחות חדשים לנפט שלה.

 

עוד בנושא הנפט ואיראן:

 

עיתון בפקיסטן מדווח היום (ד'), כי באחרונה הציעו האיראנים לממשלה המקומית הצעה מפתה - אספקה של 80 אלף חביות נפט ביום כשהתשלום יבוצע רק שלושה חודשים לאחר האספקה.

 

בעבר, נהגה איראן למכור לאיסלאמבאד שבפקיסטן 45 אלף חביות ביום תמורת אשראי של עד שלושה חודשים אולם בשבועות האחרונים התעוררו קשיים בהעברת התשלום נוכח החשש של הצד הפקיסטני לפתוח מכתבי אשראי נוכח הלחץ האמריקאי. בשלב זה, פקיסטן מהססת אם לרכוש נפט מאיראן.

 

"שוחד" לפקיסטן

אבל לא רק אשראי - איראן מנסה "לשחד" את הפקיסטנים לרכוש נפט באמצעות סוכריה נוספת. אסים חוסיין, יועץ האנרגיה של ראש הממשלה הפקיסטני, גילה אמש כי טהרן הציעה לממן בסכום של 250 מיליון דולר עבודות תשתית להנחת קו צינורות גז בין שתי המדינות.

 

פקיסטן, החשה את ההזדמנות כי זה הזמן ללחוץ על טהרן, דורשת עתה שאיראן תספק מימון בשווי של 500 מיליון דולר. יודגש כי בשל הסנקציות האמריקאיות מוסדות מובילים בפקיסטן דוגמת הבנק הלאומי וחברת הפיתוח לגז ולנפט מסרבים להיות מעורבים בפרויקט זה.

 

היבט נוסף של החנק אותו מרגישה איראן, בא לידי ביטוי בהצהרת נגיד הבנק המרכזי של איראן מוקדם יותר השבוע. מחמוד בהמאני הודיע, כי ארצו תהיה מוכנה לקבל תשלומים עבור הנפט שלה בזהב וכן במטבעות המקומיים של הארצות המייבאות. "לא נגביל את עצמנו לדולר. כל מדינה יכולה לשלם במטבע שלה", הוא צוטט.

 

הודעתו של בהמאני אינה מפתיעה. הסנקציות עליהן הכריזה ארה"ב כוללות גם את השימוש במטבע הירוק ולכן קנייניות הנפט של איראן נתקלות בבעיה אמיתית כיצד לשלם לטהרן. כרגע מאמצי ארה"ב מתמקדים בהודו שייבוא הנפט שלה מאיראן עומד על כ-12 מיליארד דולר בשנה. האמריקאים סבורים כי מנוף הלחץ על ההודים גדול יותר מאשר על סין.

 

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אחמדינאג'ד. הייאוש לא נעשה יותר נוח
צילום: רויטרס
מומלצים